Сезонът в Пампорово стартира, началото – гола вода

Туристите тази зима – само чужденци
18 дек 2010 20:25,
268
Сезонът в Пампорово стартира, началото – гола вода
Снимка: БГНЕС

Откриването на зимния сезон в Пампорово започна с обилен снеговалеж и снежна виелица.

Хора днес имаше, но повечето от тях бяха дошли на еднодневна екскурзия, без намерение да оставят с преспиване.
Хотелиерите се виждат в чудо, защото за следващата седмица почти нямат направени резервации.

"За Коледа и Нова година очакваме туристи предимно от Англия, Ирландия, Гърция и Турция, но за следващите 6-7 дни нямаме заявени нощувки”, съобщи пред Dnes.bg един от хотелиерите в Пампорово. Той добави, че единствената група, която очакват се състои от 20 корейци.

"Като цяло сезонът в Пампорово е гола вода”, твърди хотелиерът. Според него съботният наплив на хора в курорта се дължи на безплатните лифтове от днес.

В Пампорово рядко се чува някой да говори на български. Според българите, голяма част от родните туристи са отблъснати заради още по-голямата застроена площ от хотели и сравнително високите цени.

За сравнение един горещ шоколад в курорта струва 8 лева, а една средно голяма пица стига към 25 лева.

Запознати твърдят, че в ресторантите се държат по 3 менюта - за бедни българи, за богати българи и за чужденци. Често обаче като се види българин, се смята, че той е богат, щом си е позволил да посети Пампорово.

Според туроператори, туристите в Пампорово и Чепеларе тази година ще бъдат два пъти по-малко в сравнение с предходни години.

Справка на икономическото министурство обаче показва друго.

"Между 3% и 20% ръст на туристи в зимните курорти очакваме тази година", заяви в Пампорово заместник-министърът на икономиката и туризма Иво Маринов.

"Системата за изкуствен сняг е една от най-добрите, а подобренията, които се направиха на ски пистите също ще привлекат туристи”, смята шефката на "Пампорово” АД Цветелина Бориславова.

Същевременно с близо 20 процента са намалени цените на нощувките. Нощувка в двойна стая струва около 70-80 лева, апартаментите и ВИП-стаите с екстри са на цени между 120-140 лева. В цените обаче не влиза закуската.

В Пампорово все още може да се намерят и празнични пакети. Две нощувки с вечери, плюс празничната вечеря за Нова година върви по 600-800 лева, в зависимост от категорията на хотела.

В заведенията в Чепеларе са подготвили празнично меню с родопски ястия - пататник, родопски клин и чеверме.

Ползване на ски гардероб за един ден излиза 50 лева. Времето не е подходящо за походи в планината поради гъстата мъгла и обилния снеговалеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
6
 
6
 
! Отговори
До pamporowo e mafiq преди 13 години
Мяришъш ми на Варненец, или на някоя морска чайка, или нейното малко.
202
0
 
25
 
! Отговори
Гаргантюа преди 13 години
Когато бях дете Пампорово беше неземнокрасив курорт, със сняг от началото на ноември и с цени, приемливи за всеки българин. Сега лакомията убива всичко. Да си ядат пиците сами, да не са от злато, мамка му!
201
1
 
14
 
! Отговори
Хензел и Гретел преди 13 години
Кака Цветелина е много лакома. Ако има как ще изкупи и всяко борче в курорта. Такива ни управляват, а искаме просперитет.
200
0
 
16
 
! Отговори
Kriti4en преди 13 години
имам спомен , че миналата година на боровец , едно печено пиле струваше 120лв !!! И беше на една голяма табела!
199
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се ***. Аз 40 кинта за вечеря не давам и то в някакъв хотел собсвеност на някой *** политик :)В Македония е 2 пъти по евтино. В Австрия също
198
0
 
22
 
! Отговори
Mr. Truth преди 13 години
Черноморските курорти ги съсипаха!!! Сега са подели и зимните!!! Но така е, аз по долу писах вече - неграмотни и некадърни хора сложени да управляват хотели и курортни места.....Еми...резултата е наяве!!! Нали съм ги виждал, наклан търбух ша са пръсни вече, алчен, арогантенм яхнал мерцедеса и си мисли че вече кореспондира с господ бог и командва там хотел(и). Ей такива 'хора' ни съсипаха и икономиката и туризма! Не ги е срам!!! А България е толкова КРАСИВА страна за туризъм!!! Мъчно ми е чак!!!
197
0
 
17
 
! Отговори
Макс и Мориц преди 13 години
Където се намеси мафията, сгомнява всичко. В Сен Мориц е по- евтино от Пампорово, а инфраструктурата им е на светлинни години от нашата.
196
0
 
11
 
! Отговори
Бай Иван преди 13 години
гледат да ти вземат парите а не мислят изобщо дали утре ще се върнеш, ако питат средно статистическия българин защо не ходи да почива по такива курорти отговора ще е един, много е скъпонека си погледнат офертите в техните хотели и в някои други по-малки курорти и ще им се изясни
195
0
 
21
 
! Отговори
Mr. Truth преди 13 години
Сетила се Мара да папа папара!!! Сега чак почнахте да се усещате, че не ви отиват работите на добре, а мили хотелиерчета измислени?!?!?! Почакайте - още нищо не сте видели - фалитът ще е за десерт! Преди време обаче хубаво ви беше като деряхте и свои и чужди с цени дето нийде няма по света!?А?! Спете си сега в креватите и си хапвайте 'златните' гозби! Бон Апети! И барем, идете изкарайте поне един колеж по туризъм в чужбина да се научите как се прави! Стига с тия неграмотни изяви! ЛАИЦИ!!!
194
1
 
21
 
! Отговори
баа Пена преди 13 години
Ми 100 драма картофи-8 лева-*** то от Австлалия да ги внасяте пак.Ми да вие сладко!
193
10
 
7
 
! Отговори
а1 преди 13 години
все пак, Банско си е Банско . Скоро направихме 40 нови тоалетни на пистите там, с още 53 отпреди смятайте колко станаха. Супермодерни, с фотоклетки, всяка е по 3000 евро. Ами кажете в Боровец ако ви се приака на пистата какво ще правите.
192
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма софиянец, който да вика "софето", а и трудно ще намериш някой с такъв точно говор, иначе добре си се постарал със стереотипа. Дерзай!
191
5
 
8
 
! Отговори
Помак преди 13 години
Кво ни занимавате с тези бомаци, бре! *** карабини! На времто бях чувал, че помаците са гостоприемни! Нищо вярно няма! Алчни, нагли, подмазвачи,нагаждачи!
190
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, ходи си вземай наркотика!
189
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пампорово е съсобственост на небезизвестната Цветелина и на близък до нея.Иначе Некадърен Трайчо нямаше да тича там, за да придава министерски колорит на курорта.
188
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами българина толкова обедня, благодарение на неуморните усилия на Бойко Магистралата и Дянков Кадърния, както и на цялото стадо ГЕРБави!
187
0
 
6
 
! Отговори
spartak преди 13 години
А вие какво искате това е като слънчев бряг но малко по-зле и всички го знаем, ако не сте мазохисти нямате работа ам.
186
8
 
8
 
! Отговори
pamporowo e mafiq преди 13 години
Вчера бяхме на пампорово и кога успяха мръснъта зган тами откраднъха портмонето с 2 хл лева,товаса курортите ни там е цялъта мафия,ужас,пазетесе Българи но на Боровец не знам дали е така ,мислехме да одим там но сега смнoгo съжелявам,обадихсе на полицията а те ми къзаха че едвали може дасе открие крадеца.Това ми беха спестяванията за почивка но.Добре че си бях сложил гориво ми ко щяхме да правим незнам,и така на бързичко се прибрахме у Софето,малее ужас.
185
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така е ето и др. пример.Ски в Австрия 5 нощувки в 4 звезден хотел ол инклузив ( най-важното е включено карти за пистите) 600 Еur. Е къде е по изгодно
184
0
 
25
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
На всички хотелиери и други родни бизнесмени ще припомня един лаф на дядо ми: ЛАКОМО ДУПЕ КРЪВ ***!