Сезонът в Пампорово стартира, началото – гола вода

Туристите тази зима – само чужденци
18 дек 2010 20:25,
268
Сезонът в Пампорово стартира, началото – гола вода
Снимка: БГНЕС

Откриването на зимния сезон в Пампорово започна с обилен снеговалеж и снежна виелица.

Хора днес имаше, но повечето от тях бяха дошли на еднодневна екскурзия, без намерение да оставят с преспиване.
Хотелиерите се виждат в чудо, защото за следващата седмица почти нямат направени резервации.

"За Коледа и Нова година очакваме туристи предимно от Англия, Ирландия, Гърция и Турция, но за следващите 6-7 дни нямаме заявени нощувки”, съобщи пред Dnes.bg един от хотелиерите в Пампорово. Той добави, че единствената група, която очакват се състои от 20 корейци.

"Като цяло сезонът в Пампорово е гола вода”, твърди хотелиерът. Според него съботният наплив на хора в курорта се дължи на безплатните лифтове от днес.

В Пампорово рядко се чува някой да говори на български. Според българите, голяма част от родните туристи са отблъснати заради още по-голямата застроена площ от хотели и сравнително високите цени.

За сравнение един горещ шоколад в курорта струва 8 лева, а една средно голяма пица стига към 25 лева.

Запознати твърдят, че в ресторантите се държат по 3 менюта - за бедни българи, за богати българи и за чужденци. Често обаче като се види българин, се смята, че той е богат, щом си е позволил да посети Пампорово.

Според туроператори, туристите в Пампорово и Чепеларе тази година ще бъдат два пъти по-малко в сравнение с предходни години.

Справка на икономическото министурство обаче показва друго.

"Между 3% и 20% ръст на туристи в зимните курорти очакваме тази година", заяви в Пампорово заместник-министърът на икономиката и туризма Иво Маринов.

"Системата за изкуствен сняг е една от най-добрите, а подобренията, които се направиха на ски пистите също ще привлекат туристи”, смята шефката на "Пампорово” АД Цветелина Бориславова.

Същевременно с близо 20 процента са намалени цените на нощувките. Нощувка в двойна стая струва около 70-80 лева, апартаментите и ВИП-стаите с екстри са на цени между 120-140 лева. В цените обаче не влиза закуската.

В Пампорово все още може да се намерят и празнични пакети. Две нощувки с вечери, плюс празничната вечеря за Нова година върви по 600-800 лева, в зависимост от категорията на хотела.

В заведенията в Чепеларе са подготвили празнично меню с родопски ястия - пататник, родопски клин и чеверме.

Ползване на ски гардероб за един ден излиза 50 лева. Времето не е подходящо за походи в планината поради гъстата мъгла и обилния снеговалеж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
45
 
! Отговори
Bianconero преди 13 години
Осъзнайте се бе хора, с тези цени ще си скапем туризма. Временно живея на Канарските острови, което вероятно е най-търсената дестинация в Европа, и цените тук са 2 пъти по-ниски от тези в Пампорово
182
0
 
32
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
Също така започва да ми прилича на музей "Пампорово" хората идват, разглеждат после се качват по колите и кой от където пристигнал. Музей на някогашният туризъм в БГ.
181
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Две нощувки с вечери, плюс празничната вечеря за Нова година върви по 600-800 лева.....Хахахаха...ще дам някоя и друга стотачка отгоре и ще отида за Нова Година в Дубай...800 лева?!?!?....***, що за цени?!?!? :-)))))) 1200 лева излизат 5 дни в Дубай! Тук две нощувки струват 800?!?!? Ненормалници!!! Дано фалирате!!!
180
0
 
41
 
! Отговори
ha ha преди 13 години
абе,, какви чужденци, скоро и тях няма да ги има. Оправете си цените, това да не ви е Бевърли хилс и тамошните заплати. От алчност скоро само шишарки ще ядете
179
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Туристите тази зима само чужденци" Ами защото 20 год. ни крадоха и народа няма какво да яде, а вие за почивка говорите.. ?
178
0
 
11
 
! Отговори
THE WHO преди 13 години
Nikoga nema da se nauchim na tourism..Ot selyanduri i mutri nishto ne stava!Alchni sa ..negramotni sa..i sa nekadyrni!za tova bg da pochivat v chujbina , ako mogat..inache chujdencite neka idvat da im gledat seira..
177
0
 
47
 
! Отговори
от извора преди 13 години
Прясна информация от извора. Преди два дена ходих за два дена от фирмата в Пампорово, хотел Орфей. В хотела беше *** студ - проблем с няква помпа на парното - НЕ СЕ ТРАЕ! Кабелна нямаше, всички телевизори бяха на син екран, душът в банята се счупи при първото къпане, сервитьорът изпусна три чинии, докато донесе яденето, единственият чай в ресторанта е български лайка, даже и в лобито няма скъп чай, разни биопрограми само, сауната се пуска по предварителна заявка. Хотелът е четири звезди......
176
0
 
44
 
! Отговори
Red преди 13 години
Нека им е. Няма ли да се осъзнаят накрая и да сложат човешки цени. За подерна година ще си наема цяла вила във Швейцария или Австрия защото ми излиза ПО ЕВТИНОООООООО !!!
175
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вземи се махай от тука бе във вести има една мустафанка като тебе ама ти си по класен от нея
174
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Grupata ot 20 4oveka,koqto se o4akva,bila ot severna korea,ha ha ha
173
6
 
10
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Преди 20 години си бил любовен пламък в очите на баща ти бе *** :)За какви маниери ми говориш :)Те ти личат и сега ;)Варна и Бургас - села - ти си *** :)
172
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
I 4ujdenci sa im mnogo na tezi selqnduri!!!
171
0
 
4
 
! Отговори
калейчо преди 13 години
лека и от мен...
170
0
 
5
 
! Отговори
Таня преди 13 години
Ясно. Значи може и да сме съседи. Лека вечер от мен.
169
1
 
5
 
! Отговори
калейчо преди 13 години
аа...нищо..просто ми направи впечатление Бургас..рядко засичам Бургас тук..иначе няма абсолютно нищо общо с темата...малко отклонение..)))
168
1
 
7
 
! Отговори
ПСИХОЛОГ преди 13 години
Мой съвет - ходи на лекар,като пишеш по коментарите на новините само задълбочаваш проблема.
167
2
 
4
 
! Отговори
Таня преди 13 години
И това има общо с темата защото...
166
4
 
11
 
! Отговори
Пловдив преди 13 години
Аааахахаха - а лятото сигурно идваш на морето да работиш :)После обвиняваш варненци и бургазлии за миризливото обслужване :)..............................................................Да работих преди 21 години, но от 20 години живея в Швеция. Тогава помня как Пловдивчани и Софиянци ви учехме на маниери.
165
1
 
5
 
! Отговори
калейчо преди 13 години
комплекс Зорница ...до Мираж...зад Макдоналдс..)))
164
4
 
5
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
*** ти още ли не си заминал да опъваш вождата на вожда си бе :)