Социална трапезария за бивши работници в траспорта отваря в Ямбол

За 3 месеца 40 човека ще обядват и общуват в създадената кухня
14 яну 2011 12:09,
0
Социална трапезария за бивши работници в траспорта отваря в Ямбол
Снимка: Булфото

Социална кухня за пенсионирани служители от системата на транспорта ще заработи в Ямбол. Това предвижда проект, финансиран от Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение”.

Проектът е под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, като Ямбол е включен в първия етап, заедно с четирите най-големи града в България – София, Пловдив, Варна и Бургас.

Предвидено е кухнята в Ямбол да отвори врати на 17 януари и ще работи всеки делничен ден през зимния сезон, като ще се предоставя обяд за 40 души.

Мястото на социалната кухня в Ямбол ще бъде избрано след като окончателно приключи записването и ще бъде определено в зависимост от адресната регистрация на записалите се.

Към момента 15 кандидати са подали необходимите документи и отговарят на условието да са се  пенсионирали в дружество, предприятие, агенция, дирекция или звено от сектор транспорт.

Бъдещите ползватели на социалната кухня в Ямбол са пенсионирани  работници от БДЖ , пощата и  бившия ДАП в града.

Всеки месец до март включително в Ямбол от социалната услуга ще се възползват 40 човека, като те могат да бъдат различни през тримесечния период.

Заявленията се приемат до попълване на капацитета на социална трапезария. 

Първите записали се коментираха със задоволство, че това е една изключителна възможност освен да получат топъл обяд и да се срещнат със свои стари познати и колеги, да споделят проблемите и радостите си и обсъдят актуалните политическа и футболни въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари