Кметът на Ямбол се сдоби с четвърто обвинение

То е заради ремонт на 8 улици в ромския квартал на града
Обновена: 20 яну 2011 19:29 | 20 яну 2011 19:29,
31
Кметът на Ямбол се сдоби с четвърто обвинение
Снимка: Булфото

Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна четвърто обвинение срещу кмета на града Георги Славов.

Градоначалникът е привлечен като обвиняем за присвояване на сума от 10 000 лв. и за умишлена безстопанственост, довела до щети от 324 000 лв. при изпълнението на обществена поръчка за ремонт на осем улици в Ямбол със средства от европейските фондове, посочи Божидаров.

В момента тече процедура по запознаване с материалите, съобщи прокурор Милен Божидаров, говорител на окръжната прокуратура и обвинител по делото.

Dnes.bg припомня, че настоящото повдигнато обвинение срещу кмета на Ямбол Георги Славов е четвърто поред.

Първото, за което има и произнесена присъда от 5 години лишаване от свобода и отнемане на възможността да заема кметски пост за срок от 6 години, е на Ямболския окръжен съд.

То бе повдигнато за извършване на длъжностно престъпление и превишаване на правата при сключване на договор за обществена поръчка за изграждане на водопровод и канализация на две ямболски улици, с което община Ямбол е ощетена с 2 090 385 лв.

Очаква се Бургаският апелативен съд да се произнесе по обжалването на присъдата в началото на февруари.

Още по темата

Второто обвинение срещу ямболския градоначалник е за нарушаване Закона за обществените поръчки при определяне на фирма за издаване на общински информационен бюлетин. Щетата за общинския бюджет е за 20 хиляди лева.

В третото обвинение се посочва, че кметът на Ямбол отново е нарушил разпоредбите на Закона за обществените поръчки при възлагане ремонта на спортна зала „Диана“, тъй като в този момент общината не е разполагала с необходимия финансов ресурс и не е имало решение на общинския съвет. Нанесената щета е определена в размер на 30 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: ЯмболГеорги Славов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
ямболлия преди 13 години
Роден съм в Ямбол и до 20-та си година живях там. По добър кмет града не е имал в последните години. Всеки път когато се прибирам в Ямбол искрено се радвам, че града става все по чист и подреден и това изцяло се дължи на кмета Славов а не на шайката червени другари и другарки, който 18 години го разсипваха тоя град! Г-н Славов стискаме Ви палци да бъдете оправдан напълно по всички тия скалъпени и смешни обвинения!!!
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има нещо гнило в цялата работа. Кмете кмете явно мътиш на някой водата.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цялата работа е за това, че кметът посегна на богопомазаните гласоподаватели ***
20
2
 
13
 
! Отговори
джо преди 13 години
смях в залата . По *** обвинения - здраве му кажи . Да се надяваме, че в БГ има независим съд и човекът ще получи оправдателна присъда
19
4
 
18
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Стискам палци на този честен мъж и призовавм ямболци да си защитят кмета!А защо не и от други градове в България!Не бива да оставяме да смачкат човека, защото ако това стане , ще е една стъпка към пълното тържество на *** и мафията!
18
3
 
8
 
! Отговори
do 15 преди 13 години
Мда който се изправи срещу *** това го чака какво ти разбира на тебе пилешкия промит мозък!
17
2
 
10
 
! Отговори
Местен преди 13 години
Славов е на най-креативния кмет на Ямбол от 20г насам , естественно това не се хареса на местните червени величия , защото както вървяха нещата отиваше на втори мандат и компроматите не закъсняха....Банков стои за всичко......
16
2
 
23
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Единственото този кмет намери смелост да се изправи срещу *** и да събори блока който населяваха и който бяха превърнали в ***!
15
13
 
1
 
! Отговори
чичо Цък преди 13 години
Единственото лошо нещо в цялата работа е, че поради тромавата съдебна система тоя човек ще си изкара мандата и ще доразсипе града. Дотук задълженията на общината са над 10 милиона лева, собствеността е разпродадена и единственият изход е вдигане на данъците и цените на услугите, честито на всички подкрепящи го!
14
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на Окръжна прокуратура - Ямбол! Наистина в съдебната система има исвестни хора. Поздравлявам ги за тия обвинения! Нека другите прокурори в страната вземат пример от тях.
13
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малко му е. Още трябва. Господа прокурори, обърнете внимание и на други общински кметове. Не е само тоя.
12
2
 
17
 
! Отговори
E.Maрков преди 13 години
продължавай все така г-н Славов.Предишните само обещаваха: на живеещите в кв."Каргона" за канализация на квартала ,на всички жители на града да спрат кражбите на дърва и друга общинска собственост от двата парка (Боровец и Градският парк)извършвани от *** ,обещаваха и да сменят тласкателят за вода обещтаваха и много други неща които се оказаха лъжи.Сега тези неща са на път да бъдат осъществени от г-н Славов и типично по Бай Ганьовски старите *** гледат да му подлеят вода на Кмета.
11
10
 
8
 
! Отговори
крадец преди 13 години
абе тоя що още се разкарва...айде в софийския зандан.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм съгласен Бургаския кмет редовно рине с багерите гетата и дори цели къщи и вили водещи се рибарски.
9
6
 
17
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Ямбол се "славеше" като...червен град.Г-н Славов разби хегемонията и лиши мафиотизираната червена върхушка от обществени...поръчки и източване наобщински средства.Явно за това е тази...бясна обвинителна кампания поръчана на гоцевите прокурори;борбата е във финален стадий и сега змията хапе най...много.
8
5
 
2
 
! Отговори
Хайде бе ! преди 13 години
Ивайло, мястото на твоят коментар не е тук. Я вземи си сложи каскета и отивай в друг форум. Да не забравиш цървулите.
7
4
 
3
 
! Отговори
ганев преди 13 години
Гоше маи ще пътуваш към Бургаския
6
3
 
6
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Кражбата е талант,а този кмет не е талантлив,поради което талантливите го ловят на всяка крачка !
5
7
 
18
 
! Отговори
Ивайло преди 13 години
Неслучайно депутата от Ямбол и БСП Мерджанов направи мизерията днес с изказването си в парламента за да има 2-ро гласуване. Но независимо от всичко тези *** от БСП пак се провалиха!
4
8
 
4
 
! Отговори
Окръжен съд Ямбол преди 13 години
За злоупотреби и явни кражби срещу г-н Славов са подготвени общо пет обвинителни акта. По единият от тях съдът се произнесе - ефективна пет годишна присъда. Ако и по останалите четири обв. акту му бъдат наложени по 5 г. Савов ще събере около 25 г., което като за него не е малко , но не е и много. Какво да кажем за колегата му Лечков? Пред него Славов е само един некадърник в далаверите. Впрочем, Славов е председател на областната организация на ГЕРБ.