Само един кабинет за неотложна медицинска помощ в Ямбол

Това създава неудобство за отдалечените населени места в областта
Обновена: 4 фев 2011 15:34 | 4 фев 2011 15:29,
13
Само един кабинет за неотложна медицинска помощ в Ямбол
Снимка: Булфото

Само един дежурен лекарски кабинет за неотложна помощ в областта има сключен договор с РЗОК Ямбол, съобщиха от здравната институция.

Това на практика означава, че ако личните лекари в областта желаят да си осигурят реално време за почивка през нощта и почивните дни, трябва да сключат договор с него и да насочват пациентите си с неотложна нужда от медицинска помощ към Ямбол.

Това би затруднило сериозно достъпа на здравноосигурените лица от отдалечените от областния град населени места.

Дежурният кабинет, с прилежно изготвени графици за дежурствата на медиците, е разположен в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ и функционира от началото на месеца.

Със сигурност към момента е известно, че пациентите от община Стралджа трябва да търсят здравна помощ в Медицински център Диана мед 2001 от 20 до 8 часа в делничните и денонощно през почивните дни.

Успокоителното все пак за населението от община Стралджа е, че могат да ползват според случая и услугите на звената за бърза помощ в Стралджа и село Войника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
uha преди 13 години
да ни е честита гробарската политика в медицината.Амин!
10
1
 
1
 
! Отговори
uha преди 13 години
за частна спешна помощ се плаща-на аванта няма работа-иначе няма да е на загуба,а със стотинките от МЗ е смешна работа
9
0
 
1
 
! Отговори
uha преди 13 години
планът на кюстендилския *** се срина тотално-Той беше решил,че лекарите ще им работят на Гробарите без пари!!Тръцки.Ще стане още по-лошо-просто няма да ни се обръща внимание заради правителствените акции срещу медиците.Казава се пасивна стачка
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами нормално,става въпрос за все пак почивни и празнични дни.В работно време лекарите са си в кабинетите.Това да твърдиш,че по всяко време на денонощието лекар трябва да ти дойде на крак и без пари не го разбирам.
7
0
 
2
 
! Отговори
Салхадин преди 13 години
Геноцидът тече по план.
6
0
 
6
 
! Отговори
88 преди 13 години
Просто държавата се изхлузва от още едно свое задължение. Орязвайки парите за бърза помощ се намалят разходите на министерството. Така се отваря път за частни структури- частна бърза помощ. Тези частни структури ще бъдат финансирани от личните лекари, които ще сключат договор с тях. Ако искат. И така елегантно бързата помощ се прехвърля от МЗ към НЗОК. Разбира се, личните лекари могат да сключат договори и със държавната бърза помощ, срещу заплащане. така НЗОК ще финансира държавна структура.
5
1
 
7
 
! Отговори
ужас преди 13 години
Да ви е-ба и здр.система и икономиката и политиката!Всичката ви работа е такава!На такава глава,такъв калпак,щом сте много големи отворковци,не бихте живяли в САЩ или Англия защото не искате децата ви да живеят заедно с ***,не бихте живяли в Западна Европа защото имало много турци /***/!Ами живейте в българия и нека ви е-бат както си искат,и без друго вече свикнахте!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
така де - трудно се подслушват всички настояши лекарски звена. По-лесно е едно звено да се подслушва - все пак трябва да се пести от СРС-та
3
0
 
2
 
! Отговори
anonim преди 13 години
5 lv trqbva da se plashta znachi za da se pridvijvame do oblastniq grad taka e az kideto jivea i otgore na vsichko s me bili zdravno osigureni chovek da umre po hubavo i pak taksa za poseshtenie i sme bili osigureni ot dirjavata naparzno gi davame tezi pari za zdraveopazvane obarkana prostaska kradliva zdravna sisitema
2
0
 
5
 
! Отговори
anonim преди 13 години
това е глупаво и гласи мототоЖИВОТ САМО ЗА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ!СМРТ ЗА ЖИВЕЩИТЕ В МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА И КОИТО НЯМА ПАРИ ПАК СМРТ!
1
0
 
4
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Системата "Семашко" беше най-добра!