Момиче на 2 г. почина след пневмония в болница в Пловдив

Детето е страдало и от сърдечна недостатъчност
Обновена: 17 фев 2011 20:58 | 17 фев 2011 20:58,
95
Момиче на 2 г. почина след пневмония в болница в Пловдив
Снимка: Булфото

Момиче на две години и половина почина след тежка двустранна пневмония, съпътствана от сърдечна недостатъчност, в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.

Детето е прието в изключително тежко състояние от болницата в Сливен, където преди това е лекувано, съобщи директорът на пловдивското лечебно заведение доц. Карен Джамбазов.

Първоначално е настанено в Клиниката по детски и генетични заболявания, а след обстоен преглед лекарите установили, че страда и от сърдечна недостатъчност. Тогава момиченцето е преместено в Детска хирургия.

„Проблемът е бил в тежкото състояние на детето и голямото количество гной в белия дроб”, коментира доц. Джамбазов.

По думите му медиците са направили всичко възможно, за да спасят живота на детето. То е претърпяло операция, чрез която е изтеглено голямо количество гной от гръдната кухина.

После е поставен апарат за аспирация, защото капацитетът на белите дробове на малката пациентка е бил около 30%.
 
От болницата съобщиха, че за няколкочасовия си престой в отделението, на 2-годишното дете са били направени всички задължителни медицински прегледи, изследвания и процедури, предвид критичното му състояние.

„За съжаление фаталният край, в следствие и на получените усложнения от двустранната пневмония, е бил неизбежен.”, категорични са от лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: болница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
16
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
"като не му харесва на лекар от Бърза помощ да работи за 500 лева - да работи друго!" ми те това и правят. тия дето плюят по бърза помощ и лекарите са ми изключително *** - не виждат собствената си безполезност и тръгнали да ми обясняват как лекарите не си вършели работата. вярно е, не я вършат, ама поне имат ИСТИНСКА работа, за разлика от вас. и 1% от работата си да свършат, пак са свършили повече отколкото всички тук взети заедно за целия си живот.
66
1
 
10
 
! Отговори
срс преди 13 години
абе вие не четете ли ,детето е било прието в клиниката по детски и генетични заболявания.детето е било с генетично увреждане.зашо журналистите мълчат по въпроса. хайде сега от пръдня боя не става. а тука има няко които се мслят за най хитри.ами да лекари в цсмп няма ,няма и да има. и в другите държави в линейките няма лекари ,никой не иска да си губи времето за 580 лв заплата.ясно и просто. апък ко й учили койне доучил.кой кум кой сват кой н абулката брат това си е негова лична задача
65
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горкото детенце Бог да го прости ! До 3 годинки децата са в много рискова група, грешка е да се дават по детски градинки. Необходимо е наблюдение, чести профилактични прегледи дори изследвания. Забелязвам че в България кръвната проба се пренебрегва или почти не се изисква от пациентите. Човек със здравна застраховка трява да има право на безплатно изследване на кръвта ако е необходимо всяка седмица и всеки ден.Това е минимума без който диагнозата може да се окаже невярна и или фатална
64
2
 
7
 
! Отговори
jikardo преди 13 години
ami kakvo da vi kaja jiveia navan zna4i za da te lekuvat zadaljitelno parvo ti praviat snimka palni kravni isledvania i cak togava si pozvoliavat da ti predpi6at antibiotik a vav bg kakvo o6te ne si e otvorilo ustata deteto i antibiotik bez izsledvania ni6to nikakvi doktori niamame samo si mislim taka i pri tova dete na 2 godini naprtavo sram
63
5
 
8
 
! Отговори
пак аз преди 13 години
само да кажа - некадърници има във всяка една професия и не прави чест на професионалистите да ги защитават, от там трябва да се почне..добрите лекари да си самосезират общността и да изхвърлят всичко които петнят името "лекар"..а не всяка нападка дори и основателна за всеки да е лична обида и да се скача на кръв да се защитава колегата, нищо че помежду си се чудят как е взел диплома, не ви прави чест!първо бъдете честни пред себе си, че плява има и при вас, а след това търсете вината във всичко
62
6
 
4
 
! Отговори
1313 преди 13 години
Бог да прости детето и да даде сили на родителите...четох че още на 6.02 се е разболяло , но е лекувано симптоматично и на 10.02 когато го приемат е вече много зле..там защо не с започнали веднага по агресивно лечение а са го наблюдавали и само един широкоспектърен антибиотик - лекарите ще кажат :(много мъка се събра напоследък за българските родители, много...не казвам че вината е все в лекарите но е факт - много от вас , мили доктори, дори и компетентни нехаят и ниска заплата не е оправдание
61
1
 
15
 
! Отговори
д-р Спок преди 13 години
до 63Ти си откровен ***.Искам, да се въведе системен преглед и грижа за децата.Надявам се, някога да имаш дете, тогава мога да разговарям с тебе.Твоите ценности се свеждат до парите и провокациите.Разговорът ми с теб приключи.
60
0
 
2
 
! Отговори
Gomez преди 13 години
do 42----Za 2 chasa se razviva ne samo pnevmonia,a moje i toksichna i krayat idva mnogo barzo.
59
6
 
2
 
! Отговори
do 63 преди 13 години
Prav si n.63 ...... higienata v Bg bolnicite e pod vsiakakva kritika...... Da ne govorim,4e i *** s a s previlegii..... Ne mi se govori,niama smisal.....
58
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
61 - що бе! Искате и СПИН ли да им вкарате или повече пари от НЗОК да смъкнете!
57
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За съжаление,никой никъде не пише,че същия ден от болницата са изписани живи и здрави,оздравели,62-*** човека! Това за медиите явно НЕ Е новина.
56
2
 
19
 
! Отговори
д-р Б.Спок преди 13 години
За децата ДО три годишна възраст трябва да се полагат ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ГРИЖИ, защото те са рискова група. Трябва да има ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ профилактични прегледи на кръв и урина всеки месец.
55
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
59 - Нали това ти казваме! Родителите трябва да бъдат съдени, че лекарите не са си доучили и не предлагат качество!
54
5
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Никой лекар няма да остави човек да умре ! Но съгласете се все пак ,че и никой не е господ .Понякога за съжаление има моменти когато само Той може да помогне .Съгласете се ,че в случая ако може да се търси вина ,то първо трябва да я потърсим при родителите това не е битов инцидент при който или катастрафа ,това е двустранна пневмония ...
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами по-добре е да се знае, че няма бърза помощ!
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
драги до Алекс,като ти се наложи да извикаш бърза помощ следващия път - никой няма да дойде, щото ще работи нещо друго или другаде.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 51Ето как позволихме *** да изгонят кадърните хора от България. Все пак - късмет!
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
51 - Чудесно! Доста хора ще останат живи поради липса на лечение от теб! Желая ти щастие!
49
1
 
1
 
! Отговори
;0 преди 13 години
mili *** zemete da si proverqvate malko statiite be..aparat za aspiraciq imate v ka6tite si i se nari4a prahusmuka4ka tui 4udo det sa go slojili se nari4a resirator i ne smu4i mi ***:)))
48
6
 
4
 
! Отговори
до Алекс преди 13 години
Драги Алекс, като не му харесва на лекар от Бърза помощ да работи за 500 лева - да работи друго! А той какво прави - взима тези 500 лева, но оставя хората да умират! Е, това е!Преди 2 г. извикахме бърза помощ заради баща ми, беше получил инсулт. Часът беще 6,30, мястото - Княжево. Линейката доиде в 8 часа. Задръствания по това време в посока Княжево няма, но това беше обяснението за заъснението!