Момиче на 2 г. почина след пневмония в болница в Пловдив

Детето е страдало и от сърдечна недостатъчност
Обновена: 17 фев 2011 20:58 | 17 фев 2011 20:58,
95
Момиче на 2 г. почина след пневмония в болница в Пловдив
Снимка: Булфото

Момиче на две години и половина почина след тежка двустранна пневмония, съпътствана от сърдечна недостатъчност, в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.

Детето е прието в изключително тежко състояние от болницата в Сливен, където преди това е лекувано, съобщи директорът на пловдивското лечебно заведение доц. Карен Джамбазов.

Първоначално е настанено в Клиниката по детски и генетични заболявания, а след обстоен преглед лекарите установили, че страда и от сърдечна недостатъчност. Тогава момиченцето е преместено в Детска хирургия.

„Проблемът е бил в тежкото състояние на детето и голямото количество гной в белия дроб”, коментира доц. Джамбазов.

По думите му медиците са направили всичко възможно, за да спасят живота на детето. То е претърпяло операция, чрез която е изтеглено голямо количество гной от гръдната кухина.

После е поставен апарат за аспирация, защото капацитетът на белите дробове на малката пациентка е бил около 30%.
 
От болницата съобщиха, че за няколкочасовия си престой в отделението, на 2-годишното дете са били направени всички задължителни медицински прегледи, изследвания и процедури, предвид критичното му състояние.

„За съжаление фаталният край, в следствие и на получените усложнения от двустранната пневмония, е бил неизбежен.”, категорични са от лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: болница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
До 44! Не няма да отида на частно просто на 13 март заминавам за Германия .Пожелавам на всички колеги, а и на всички българи да се махат побързо от тая циганско9мутретска държава !
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Олекна ли ти? На предното така ли пак се успокой? А на следващото?
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
браво, е! Разконспирира лекарите! Сега отиди да си развиеш теорията на някой психиатър. Само той може да ти помогне.
44
1
 
13
 
! Отговори
7521 преди 13 години
ПЪРВО ДЕТЕТО Е НА 1Г. И 7 М.И ДА ВИ Е ЯСНО ЧЕ Е БЪЛГАРЧЕ.СРАМОТА Е ТАКИВА ГРОЗНИ КОМЕНТАРИ.НЕКА ПОЧИВА В МИР МАЛКАТА ДУШИЧКА!
43
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-добре родителите да се осъдят за престъпна небрежност! Бялата мафия пак взе жертва, но виновните са други! Тези са като НСО:)) Големи професионалисти и винаги допускат фатални грешке! Това ще да е нов вид професионализъм!
42
0
 
4
 
! Отговори
Gomez преди 13 години
Sardechnata nedostatachnost se poyavyava v sledstvie na ne lekuvana pnevmonia.Jalko za deteto i roditelite.
41
0
 
4
 
! Отговори
e преди 13 години
21 GODINI SE RABOTI PO PLANA RAN-AT.V NEGO E ZAPISANO. PLEMETO V MUTRESTANIQ NE TRQBVA DA E POVE4E OT 5 000 000. TAKA 4E NE 4AKAITE DA VI LEKUVAT, V NITO EDNA BOLNICA. KOLKOTO POVE4E UMIRAT TOLKOVA PO DOBRE. TEZI KOITO SE IZNESOHA OT MUTRESTANIQ, SA6TO SA PLANUVANI V TOZI PLAN. ZA OSTANALITE V MUTRESTANIQ, GI 4AKAT VISOKI CENI, NISKI, ZAPLATI I MIZERIQ. TAKA POSTEPENNO 6TE BADE UNI6TOJEN LO6IQT MATREAL. KAKTO KAZA DRUGARQT TIKVAROV. V MUTRESTANIQ 6TE OSTANAT SAMO MUTRITE, MUTRESITE, I AIDUCITE
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
34 - Ми като не стигат парите да вървят на частно! Ама пациенти осигурени няма да има! Пък и като знаят с какво име се ползват от глад ще умрат:)
39
4
 
2
 
! Отговори
за съжаление преди 13 години
За съжаление фаталният край, в следствие и на получените усложнения от двустранната пневмония, е бил неизбежен - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА Е ПОРЕДНОТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ ЧЕ НИКОЙ НЯМА ВИНА ЗА НИЩО !
38
2
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Иттересното в случая е какво са чакали родителите на детето за да достигне до това състояние ,май за 1-2 часа не се развива двустранна пневмония !?
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лекарите, дето искат да са администратори, работят в центровете по хигиена или РЦЗ. Другите искат да работят, ама дали има смисъл ???????
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
36- То не беше нужно много акъл да видя за какво протестира бялата мафия! Цяла БГ го разбра:) Само лекарите - не!:) Явно не са знаели за какво са там! Да!, ама това е диагноза!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
35, ако съм ***, ти какъв си. Само за един е писано и то в библията, дето лекува всичко. Хайде, сети се, ако можеш.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
32 - Аз ди живея много добре! А лекарите ги обвиняват, че не си вършат работата! Аз като сгреша си плащам грешката! Ама не е така при лекарите! Те искат да са администратори! Затова и хората насила внасят пари за здравни вноски! За да ги морят докторите! Аз още абонамент на други не взимам, защото съм кадърен да излезна със знанията си! Ама други са на софра!
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
горкия 33, даже не е разбрал защо и как са протестирали медицинските работници. Хич даже не се и учудвам.
32
6
 
2
 
! Отговори
sl преди 13 години
26 *** ли си какъв си? Не казвам,че лекарите са ги разболели.Просто те са толкова некадърни,че не могат да ги излекуват!!!
31
3
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Не знам що ги плюете лекарите ,заплатата на лекар в бърза помощ е 500 лева ,някой ще се съгласи ли от всичките плюещи тук във форума за тези пари да се сблъсква ежедневно с раждания ,катастрофи и смърт !? Всички заминават извън страната където ги уважават и оценяват труда им ,скоро ще ви лекуват фелдшери и медицински сестри ако и те са останали в тая прекрасна държава !
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
30Бе аз още на улицата на протест не съм бил за пари, защото трябва да работя! Ама си спомням едни с бели престилки дето нямаха работа и махаха плакати и ефекта се вижда!
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
качество ли? виж се как живееш и тогава обвинявай лекарите за дереджето си! Елементарна култура нямате
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
29 - Колко биха умрели е предположение! А колко биха били живи, ако не са ходили на лекар? Имаш ли и затова виждане! Да! Спорно е! Да се плаща за свършена работа! Смъртен случай - плащате! Усложнения - плащате! Качество требе, не само искания за пари!