Роми от съборения блок 20 нападнаха съседни блокове

Собственици на апартаменти търсят помощ срещу набезите
Обновена: 17 фев 2011 17:28 | 17 фев 2011 17:25,
297
Роми от съборения блок 20 нападнаха съседни блокове
Снимка: Dnes.bg

Собственици на апартаменти в блокове 18 и 19 в ямболския жилищен комплекс „Райна княгиня“, които са разположени в непосредствена близост до разрушения ромски блок №20, търсят помощ от общински съветници за преместване в други райони на града.

Проблемът е с дългогодишна история, но се задълбочи след разрушаването на бл. 20 през есента на 2010 г.

Оказа се, че в двата блока вече са се нанесли бивши обитатели на съборената сграда, прозорците в общите части са изпочупени, а непрекъснато се наводняват жилища.

По думите на потърпевши дори апартаментите, предвидени за изнесен общински офис и за нуждите на полицията, са разбивани, а често живеещите в атакуваните блокове са нападани от роми и пребивани.

Още по темата

Само преди 5 години в блок 19 с общински средства  бяха изградени два входа, а в апартаментите бяха настанени 30 собственици и наследници на отчуждени имоти.

Тогава всички новодомци гарантираха, че жилищата им няма да се превърнат във втори 20 блок.

Днес обаче околоблоковото пространство е осеяно с боклуци, изхвърляни през терасите или докарвани с каруци.

Търсещите помощ собственици на жилища са готови да дарят имотите си в замяна на други апартаменти, далеч от квартал „Райна княгиня“.

Очаква се назряващият сериозен проблем в Ямбол да бъде обсъден на заседанието на Общинския съвет на 25 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още по темата: Блок 20Ямбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
237
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
233 ti prognozira no ne bash taka.statistikata pokazva 4e ot 2013 do 2057 godina.v bg malzenstvoto 6te e mnozenstvo.tyi kato umnojenieto e po goliamo.toest bra4nata vryzka pri malznstvoto zapo4va ot 16 godi6na vyzrast ve4e na30 godini te imat po 3.4 deza.a bylgarina i 40 o6te ne e jenen.e koi e vinoven. emi horata se pazmnojavat.normalno e sled 50.60 godini da sa pove4e.
236
0
 
2
 
! Отговори
rumena62 преди 12 години
ne mi e yasno za6to tezi romi trabva da badat nastanavani v kakvito i da bilo jili6ta.kakvi sa te 4e 6te im osiguravam dom,te kradat kakvoto im popadne te prosto jiveyat v nakakav drug svat v koyto dumata rabota,i samo rabota ne sa6testvuva,za6to na takiva hora da se pomaga te prosto sa napast koyato ne znae i ne se interesuva ot ni6to osven ot tova kakvo da otkradne dnes,utre i t.n.....,za6to ne doyde nakoy pri men i da mi plati toka,da mi dava pomo6ti i az da si leja po cal den ,za6to za6toto
235
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Трябва да им намалим популацията ...
234
0
 
5
 
! Отговори
yambolija преди 13 години
*** koito varshat prestaplenija da badat izgoneni v india
233
5
 
12
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Безлюдни села, умиращи градове, изчезващ народ..."През 2100 година прогнозите показват, че при население на България от 10 млн. души българите ще бъдат едва 300 хиляди, ромите осем милиона, а турците 1,5 млн. души."Какво е това? Ордите на Чингиз Хан ли ни прегазиха, или е избухнала чумна епидемия?Не, чисто и просто на 9.9.1944 Българското Царство беше окупирано и унищожено от чифутският юдео-комунизъм- най-големият враг на Белите народи! Естествено, започна програма за развъждане на ***, с цел етническо прочистване на българите.
232
6
 
8
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Да живее Бойко Борисов и родната полиция-верни защитници на ромския етнос!
231
4
 
9
 
! Отговори
Българин преди 13 години
М-мдам-м...А така нареченият "министър на вътрешните работи" - лицето известно като Цецо ***, явно си няма работа, та ще оглавява предизборният щаб на ГРОБ... упс, простете - на ГЕРБ.Представете си и президент да стане... тогава сигурно ще ни задължат ние да учим ***, вместо *** Български и всяко Българско семейство да приюти за отглеждане по един *** в дома си.
230
0
 
19
 
! Отговори
Rino преди 13 години
АЗ МИСЛЯ ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СПРЕМ ДА СЕ ЗАБЛУЖДАВАМЕ ЧО *** МОГАТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ. МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ СПОНСОРИ ДА СЪЗДАДЕМ ЕДНА МАЛГА УДАРНА БРУГАДА СПЕЦИАЛИЗИРАНА В ЛИКВИДИРАНЕТО НА ***. НЯМА ДА Е СКЪПО, ЛЕСНО ЩЕ СЕ СНАБДИМ С ОРЪЖИЕ. ВЕЧЕ Е НЕИЗБЕЖНО, ЗА КОГА ДА СЕ ЧАКА ПОВЕЧЕ.
229
1
 
39
 
! Отговори
lewskar преди 13 години
"Добрият *** е само мъртвият"
228
0
 
33
 
! Отговори
МИЕТ преди 13 години
Ето това е резултатът от посещението на г-н Уорлик при *** от 20 блок. В САЩ , как ще реагира полицията когато сега *** тормозят невинни и беззащитни граждани , които си плащат данъците? Ще ги набие и ще ги прати в затвора , както направи с негърските бунтове в Лос Анжелос от близкото минало. Трябва да има респект срещу посегателствата срещу собствеността и живота на гражданите.Затова сега за да помогне , г-н Уорлик трябва да даде визи за САЩ на *** от 20 блок и на 16 годишните Милен М. и Цветелин Н. за убийството с грабеж на Красимира Градинарска (40 г.) от село Михайлово. Само така ще се разбере как биха действували американските полицаи , шерифи и съдебни власти когато изпитат на гърба си тормоза ,кражбите и убийствата , извършвани от ***. Ако там *** се превъзпитат, спазват законите и се прехранват с труд без да извършват престъпления , ще признаем тогава правото на г-н посланника на САЩ да ни дава акъл , да се среща в *** гета и да подбужда и окуражава така *** да не спазват законите!
227
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това материалче, го пратете на "Отворено общество", "Хелзински комитет" и още не знам си какъв комитет
226
8
 
5
 
! Отговори
ДО 256 и 258 преди 13 години
Бас държа, че поне по половин ден си седите на компютъра и проповядвате "теория на бунта и възстаничеството" в някой форум...и тези съответно 21 и 23 души които са ви подкрепили за изказванията са същите като вас. Дай да викаме по форумите и да си късаме дрехите от ужас ..бас държа, че и вече сте забравили и новината за която "вдигате бунт"..
225
0
 
22
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ГОРСКОТО СТОПАНСТВО ДА ГИ ВЗЕМЕ ПОД СВОЯ ЗАКРИЛА. /***/ДА ЗАЛЕСЯВАТ ИЗГОРЕНИТЕ И ИЗСЕЧЕНИ МАСИВИ И ЧАК КОГАТО СИ ИЗПЪЛНЯТ НОРМАТА ЗА МЕСЕЦА ДА ПРЕТЕНДИРАТ НЕ ЗА ПОМОЩИ, А ЗА ЧЕСТНО СПЕЧЕЛЕНИ ПАРИ.
224
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да се смеси с народа предлагам министър председателя( Боко) да рита топка с тях поне веднъж в седмицата задължително! Така ще ги опознае и интегрира. Ще разбере проблемите им и ще им намери работа, я по митница , я другаде.. 100% Европа ще го отчете като голям напредък.
223
0
 
33
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Не е трябвало да ги пускат в блоковете! Всеки трябва да знае,че *** са като раковите клетки-размножават се бързо и изяждат всики здрави клетки наоколо...........
222
0
 
51
 
! Отговори
bb преди 13 години
След блок 19 и 18 следват 17,16...1. След това другия квартал, град, държава. А аз си плащам данъците и родната полиция ме пази. Къде сте ББ, ЦЦ и т.н. управници?!
221
0
 
41
 
! Отговори
Борис преди 13 години
А за хората в блока, купете си огнестрели оръжия и повечко патрони, за самозащита. Полудявам като чуя как *** крадат бият и убиват безнаказано, крадат ток вода и не плащат, а ако някой нормален човек непрестъпник, добър човек закъснее с плащане , веднага му отрязват тока примерно. Мам кави на *** или на държавниците или на полицията...
220
0
 
16
 
! Отговори
brisov преди 13 години
..а те да копаят на полето да си изплатят държавните (нашите ) пари които се хар4ат за тях, и магистрали могат и всичко! А присъдите формулата е ясна, без глоби ала бала, условни присъди, бързи процедури и сделки с престъпници с цел намаляване на присъдата. Смъртна присъда рябва да има, страх трябва да има тогава ред ще има!! Айде. Иначче ще ну убиват и крадат и бият цеиганите мръсни и *** гадни. България за българите!
219
0
 
18
 
! Отговори
brisov преди 13 години
Уважаеми съграждани, дано сред вас е този който някой ден (скоро) ще успее да промени тотално съдебната система и ще наложи закона в цялата му сила! Ще премахне условните присъди, пробации, ще забрани болничните листове заради които бандитите си седят в тях а не в затвора! Лесно е така да говоря, трудно е даже невъзможно почти, ЕС ще ни го нахлузи така че да се чудим от каде ни е дошло, но трябжа да има реформа в НПК правосъдната система, държавата да дава пари да държи престъпниците в затвора,
218
0
 
23
 
! Отговори
Предложение преди 13 години
Така.....имам едно много елегантно решние поне на проблема с кражбите!!! Примерно...луканките съхнещти на вилата, бурканите в мазето....и т.н. Всеки е чувал за отровата РИЦИН. Търсете във Википедия Ricinusmunis. Вижте и снимки как изглежда растението и семената му в Гогле-то!!! Само за инфо - само 3-4 "бобчета" са достатъчни да гътнат човек. Използаваите ги като "подправка" за бурканите, луканките.......т.н.Само внимаваите да не ги консумирате по погрешка!!! Те трябва да бъдат откраднати!!!