Уорлик на палатка край блок №20

Посланикът посети ромските семейства в Ямбол
Обновена: 21 яну 2011 16:15 | 21 яну 2011 14:29,
266
Уорлик на палатка край блок №20

Снимка: Dnes.bg

 

"Исках лично да видя и проумея ситуацията в Ямбол и положението на ромите от блок 20“.

Това обяви посланикът на САЩ Джеймс Уорлик, който посети в Ямбол мястото на разрушения вече блок 20.

Уорлик изслуша внимателно все още обитаващите палатковия лагер, изграден в близост до мястото на съборената сграда.

Влезе и в две от колибите, изградени с подръчни материали от ромите, във всяка от които живеят между 6 и 15 човека.

Американският посланик пристигна в Ямбол по покана на УНИЦЕФ, които заедно с неравителствената организация „Свят без граници” реализарат проект за подпомагане на останалите без жилище обитатели на бившия блок 20.

Още по темата

Към момента под наем са настанени 3 домакинства, които са получили средства за покъщнина, дърва за огрев, хигиенни материали.

Престоят на новодомците в жилищата е гарантиран за срок от три месеца, като наемите ще бъдат платени също по проекта.

На поляната остават още 5 семейства, за които също се търси подслон.

Американският посланик подчерта невероятните предизвикателства пред ромското население и обществото като цяло, но изрази и надежда, че може да се излезе от порочния кръг, в който е попаднала тази група от хора.

Това обаче може да се случи само и единствено ако към усилията на правителството, местната власт, неправителствените организации се присъединят и самите роми. А началото може да бъде поставено с редовното посещение на децата в училище, подчерта Уорлик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На тоя *** да му се забрани да стъпва в България. Да му пикая на визите и зелените карти за осраната му държава
240
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този пинокио ако сме суверенна държава трябва да бъде обявен за ПЕСОНА НОНГРАТА!!!
239
0
 
2
 
! Отговори
Оле затвори очички преди 13 години
Боко прибери си версиите моля ти се. Стига го показвахте този меко казано посланик с олигофреничен външен вид все едно е потомък на 1-ви братовчеди. Гражданска война ли искате? Защо не отиде при бедстващи българи е тази сутрин даваха за мини Марица и за хората от две села къде ги гонят и няма къде да отидат. Тоя ако не го отзоват в САЩ поне да вземе да се разболее и да си ходи не мога да го гледам дразни много дошъл от майната си и голям експерт стана по *** въпроси или по *** май?
238
0
 
2
 
! Отговори
Кофти преди 13 години
Майтапът настрана, тука ще има скоро гражданска война заради западните политкоректни *** и нашите също така безотговорно-*** политици!
237
0
 
1
 
! Отговори
емигрант преди 13 години
Българските граждани се връщат към прабългарския си корен.Коня, кучето,многодетните ***ѝки,неграмотност.Чак ме е срам,че съм от България.Така ако продължава след 10 години кметовете,полицаите и депутатите ще са прабългари.Армията ще е с коне и брадви,полицията с каруци и т.н.Хитлер сигурно се обръща в гроба едва ли по света има хора да живеят като прабългарите Амин.
236
0
 
3
 
! Отговори
????????? преди 13 години
тези нали имаха шпиони и при соц-а тук!!! Би трябвало да знаят, че *** работеха и посещаваха училище. Какво искат - да измрем и да ни хване Алцхаймер, та да забравим ли?Рано е още, паметта ни е добра
235
0
 
6
 
! Отговори
писалка преди 13 години
Веднага доклад за това какъв геноцид провеждаме спрямо ромите, които нищо не плащат в БГ/наблизо има материал за ромите в Пловдив, които потребяват зверски, но не знаят, че се плаща вода/
234
0
 
2
 
! Отговори
по навик преди 13 години
на Уорлик му е домиляло за родни картинки от щатите, където прошляците години наред живеят не в къщи, а във фургони
233
0
 
8
 
! Отговори
младен преди 13 години
Питаите ме кога повече ще си купя картичка на УНИЦЕФ....!!!
232
0
 
10
 
! Отговори
наивен преди 13 години
Уорлик се разходил и се снимал с ***-голямо събитие.От снимките се вижда обаче един *** с черен балтон и поло ,дето обикаляше около Сидеров преди 1-2год.В Ямбол е известен като Гонзо ,и въпреки че открадна доста имоти от общинските, сега се е върнал при корените си в гетото.Явно иска да се снима с посланика и с роднините едновременно.
231
0
 
6
 
! Отговори
СПЛД преди 13 години
Човека порсотоис политиканства... така се пада на БЪлгария, чиито комунисти смениха Големия брат от дядо Иван на чичо Сам...Иначе досга нашия посланик да беше отишъл на кой да е ъгъл на кое да е сити на кой да е америкснки мегаполис и да проумее положението на човека увит в кашони с паница за порсене пред него...
230
2
 
6
 
! Отговори
Ромлянин преди 13 години
Браво Уорлик,помагай ни,пак ние ще ви помогнем да изметем тая славянска ,питинизирана ***...както направихте в Косово!!
229
2
 
8
 
! Отговори
... преди 13 години
"А началото може да бъде поставено с редовното посещение на децата в училище, подчерта Уорлик."Евала! Няма ли всички най-накрая да разберат, че и за ромите и за всички останали ще е по-добре ако се образоват и станат пълноценни граждани! Вместо да им се дават детски и парични помощи, защо не им дават учебници и парични пособия???
228
1
 
7
 
! Отговори
haha преди 13 години
tozi puk kakvo gleda siaka6 nz kakvi geta imat tam full sus siakakvi i 4engetata dori ne smiat da pripariat toi do6ul tuk da mi se pravi na tarikat :D
227
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скапан хамериканец
226
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уважаеми мистър Уорлик !!!Вие сигурно имате дом в Щатите и то не панелка, а хубава къща. Искам и аз да сторя това, което са сторили отвратителните ***, за които сте се загрижил, а именно:1. Да се нанеса във Вашият дом, щом вие сте в България значи не го ползвате.2. Да се нанеса под наем, да живея десет години, но да не ви платя нито цент.3. Да не плащам и ток, вода, но да вземам помощи.4. Да разруша домът ви до основи.5. Накрая, като ме изгоните, да искам да ми платите и обезщетение
225
0
 
13
 
! Отговори
pachangel преди 13 години
Тоя *** пак се прави на умен,няма ли най после да го изгонат.Трябва да си много *** и много упорит за да стоиш там където не си добре дошъл.
224
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Вурлик що не посети некоя палатка в Бронкс или Куинс - Ню Йорк!? Може и някоя от многото бидон-вили по границата с Мексико...
223
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Това което *** сториха с подареният им блок, доказва категорически само едно - че те не са човешки същества, а ***, нисши питекантропи.Трябва да живеят в пещери или в дупки в земята, като зверове - с нищо не са заслужили да им се дават човешки жилища.
222
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
do # 234-za tebe nema da ima pomoshti zashtoto si slavjanin.Amerikanskoto pravitelstvo raboti za deslavjanizacia na Balkanite.Ti i az ne sme im polezni.