All inclusive с изтекъл срок

Вместо в екарисажа – стари салами за туристите у нас
Обновена: 16 мар 2011 09:13 | 16 мар 2011 07:00,
129
All inclusive с изтекъл срок
Побългарихме All inclusive. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хотели хранят гостите си с храни с изтекъл срок на годност, съобщи шефът на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.

Получени са сигнали, че някои хотели са в контакт с големите хипермаркети и когато някои от стоките тръгват към изтичане на срока на годност, те поемат курс към морето и се предлагат на гостите с пакет All inclusive.

"Твърдо сме решени да се справим с проблема и този, който злоупотреби, ще бъде санкциониран с цялата сила на закона", заяви Войнов след срещи с туристическия бранш във Варна.

"Вместо да ги изгарят в екарисажите, те ги дават за All inclusive", подчерта той, но отказа да назове имена на хотели, за които са подадени сигналите.

Освен с храната, хотелите имали проблеми и с алкохола, който в комплексите често бил менте, а виното се правело от есенции и вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
9
 
! Отговори
Bai Vesko преди 13 години
Pratete vsi4ki stari salami i nadenci na deputatite...osobeno Goce, Kostov i Dogan.....te shte gi metnat na Doganovoto barbeku i shte gi opekat.....posle sha im vidqt smetkata :)
37
2
 
8
 
! Отговори
JJ преди 13 години
Е сега вече забравете за туристи.. що не го обявят по CNN ?
36
1
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
"тръгват към изтичане на срока на годност". според мене всеки човек с добър български би изтълкувал това като малко преди срока да изтече. от друга страна се говори за санкции, което не се връзва. кой е тъпия тука?
35
3
 
22
 
! Отговори
redordead преди 13 години
и защо не ги кажете тези хотели бе мамка ви?дайте да ги чуем, или не искате, щото случайно са приятели с ББ?
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако се констатира наличието на такава храна незабавно на се даде на контролните органи да я изконсумират.Щото в България има една камара контролни комисий обаче само харчат парите на държавата,а не вършат работа за една стотинка!
33
5
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 13 години
А защо да не им спрат водата и тока ? Старите салами и неподменените чаршафи са малко за западните туристи - пияндурници. На изпроводяк за тях да има бой и е... Тези повърняци не заслужават друго.
32
1
 
12
 
! Отговори
до 28 преди 13 години
Много добре казано. И защо няма никакви курсове за безработни, а само за работещи и за тези *** ??На работещите дават ваучери за стотици лева , а хората останали без работа ще им плащат с данъците си.
31
3
 
7
 
! Отговори
ДД преди 13 години
НАПРАВО МИ СЕ ПОВДИГНА, ЧЕТЕЙКИ ТАЗИ СТАТИЯ СЕ СЕТИХ ЗА ВКУСА НА САЛАМА ОТ ЗАКУСКАТА, ОТ МИНАЛОГОДИШНАТА МИ ПОЧИВКА.
30
11
 
6
 
! Отговори
до 26 преди 13 години
точно чехи и словаци ли? :) хахаха :)) големи мизерници са ... миризливи,без култура,надути пуяци ... давайте им развалена храна,няма да усетят нищо,свикнали са
29
2
 
16
 
! Отговори
препоръчително преди 13 години
Освен храната от екарисажа на туристите също така не трябва да им сменяват и чаршафите по леглата.И тогава наистина България ще стане една жадувана дестинация за туристи от цял свят.
28
2
 
16
 
! Отговори
дебело дете преди 13 години
пратете всички мухлясали и гранясали салами в парламента ... мазните лапачи няма нищо да усетят,те действат като екарисаж направо ... една черна дупка за пари е българският парламент ... сега ще говорят и на английски ... нямам думизащо Бойко не им даде кутията с цветните листчета да се учат *** ами трябваше да се платят по 2 бона на човек за 3 месеца обучение??
27
2
 
12
 
! Отговори
чао преди 13 години
Контролните органи у нас имат чисто информационни функции!
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Приморско има два хотела, няма да ги споменавам, за да не каже някой, че им правя реклама, в които е много чисто, храната е вкусна и хигиената е на европейско ниво. Стопанисват се от интелигентни жени, отдадени изцяло на работата си. И затова лятото е пълно със чехи и словаци. Там ходиме от години и винаги сме оставали много доволни.
25
5
 
10
 
! Отговори
до ПЕТЪР преди 13 години
Точно така! Такива статии не трябва да се пускат, а туристите да се тъпчат спокойно, без да питат!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Три седмици след Великден за закуска в Каламбака, Гърция ни дадоха боядисани яйца. Не ги ядохме.Обаче като сме ходили на екскурзии в Германия и особено в Унгария, храната е прекрасна .
23
2
 
6
 
! Отговори
lilly alex преди 13 години
al4nostta na bg i prostotiqta nadmina varha i se osra. golqm sram pred sveta. buwmeni.
22
4
 
14
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Ако не знаете Супер Б намали ДДС-то на хотелиерите,а на книгите и учебниците остана сигурно просто,защото мутрите с хотелите разнасят славата на България!Тази статия го доказа! :)
21
12
 
9
 
! Отговори
Анкета преди 13 години
Каква храна трябва да се предлага в хотелитеа) само прясна и полезна храна - плюсб) само храна с изтекъл срок на годност - минусГЛАС НАРОДЕН....
20
10
 
8
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 13 години
С такива статии като тази ще загубим и малкото туристи които идват в България.Това са несериозни изказвания влияещи отрицателно на българският туризъм.
19
2
 
18
 
! Отговори
Предложение преди 13 години
Хипермаркетите да пуснат стоките с изекъл срок на промоция. Цената на половина. Опашките ще бъдат огромни. Хората ще се блъска помежду си като текезесари за мъжки прасета. Ще се редят по няколко пъти.