Шок! Варненец получи сметка за ток от 19 млн. лв.

"Честитката" дошла след рождения му ден
Обновена: 5 апр 2011 23:20 | 5 апр 2011 23:20,
36
Шок! Варненец получи сметка за ток от 19 млн. лв.
Снимка: Булфото

Рекордна сметка за ток получи варненец. Иван Илиев дължи на Е.ОН сумата от 19 милиона лева, съобщи Нова телевизия. Той живее сам в гарсониера, която е с обща площ от 49 кв. м.

В понеделник Иван Илиев е имал рожден ден. Рано тази сутрин вместо с подарък, бременната му дъщеря го посреща с плик в ръка.

Иван е купил апартамента преди по-малко от година. Първата сметка, която е платил за новото си жилище, се е оказала със сгрешен абонатен номер.

От Е.ОН не само, че не са му върнали парите, а и са го изключили за неплащане. За новата грешка на дружеството обаче Иван не може да плати, а в писмото от дружеството пише, че предстои спиране. Затова Иван Илиев се опитал да си плати.

От централата на дружеството успокоиха семейството, че по-всяка вероятност е станала грешка, а касиерката поясни, че преди ден е имала друг подобен случай.

Иван Илиев е пуснал жалба до Е.ОН, сезирал е Комисията за защита на потребителя и заяви, че ще съди дружеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: токсметка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Detektiff преди 13 години
Abe tezi monopolisti ludnaha nekontroliruemo. 19 miliona leva? Sad i otnemane na pravo da uprajnyavat podobna deinost do kraya na dnite si za predstavitelstvoto na kompaniyata v regiona.Drugata alternativa e da izchislyat realnata smetka na choveka i da mu broyat razlikata do 19 miliona kesh. Shtom mogat da vzemat, tryabva i da davat.
33
0
 
6
 
! Отговори
още по-вещ до 32 преди 13 години
Ти хората за балъци ли ги смяташ или лъжата е в кръвта ти като на всеки 2 ри българин ! Аз също съм имал подобен случай и не само аз хиляди са хората ! Първо се пуска молба за проверка на електромер,водомер или какъвто и да е уред за отчитане,изчаква се решението на комисията и след това се плаща ! Ако лъжеш на друго място ,може и бой да ядеш , за това си избрал да лъжеш по интернет !
32
0
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 13 години
Ами нали имахме евро-комисарка по въпросите на потребителите? Какво направи за българския потребител? Нищо, ето това направи. Сега за президент ще ми се кандидатира. Цирк. Ако не беше жалко, щеше да есмешно.Дано човечеца от Варна успее бързо да се справи с тези кожодери.
31
1
 
6
 
! Отговори
Вещ по въпроса преди 13 години
Ето и първата вноска за АЕЦ"Белене":)Това в кръга на шегата. Аз имах подобен случай преди 5 години - платих сметка 3400 лева. След това дойдоха, установиха, че електромерът е повреден, смениха го и... пито - платено. Така и не ми възстановиха сумата!
30
0
 
10
 
! Отговори
хааха преди 13 години
Ами то на който и *** да изчислите потреблението на ток сигорно за 10 -20 години ще е ............................... *** смешниците ууууууууууууууууууууу еон що не си търсите парите ве от тях ааа?
29
0
 
7
 
! Отговори
кака Пенка преди 13 години
хич да не чака отговори от инстанциите ,аз за 14кв получих сметка за 1500лв.От потребителите отговорът беше ,че ще препратят на енергийната комисия като веща по въпроса.Принудена да платя тази сметка ,без реално да я дължа ,пуснах гражданско дело ,за да не я платя и да не ме изключат.Сега чакам дело.
28
1
 
10
 
! Отговори
Елена преди 13 години
е, искренно ме разсмяха с тази новина.господа това предложение за съд го забравета! ще се съдят , я има, я няма 10 години.ПРЕДЛАГАМ: ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ И В ЕДИН ДЕН И ЧАС, ДА ИЗКЛЮЧИМ ЗАХРАНВАНЕТО НА ВСИЧКИ ЕЛ. УРЕДИ В ДОМОВЕТЕ СИ ЗА 1 ЧАС. ТОВА ДА БЪДЕ НАШАТА ПРИСЪДА. иначе всичко е бошлав работа.
27
0
 
5
 
! Отговори
нона преди 13 години
междувременно текат лихви така че сега получавам сметка с 2970лв
26
0
 
11
 
! Отговори
нона преди 13 години
2ра година се съдим с чез. На 19.04. съм на 3то изслушване в съда. За април, май, юни, 2009, получих сметка за 2387лв и после ми изключиха тока - сега съм закачена за съседен електромер - само като чуя за такива неща и разтрепервам... Дано им угаснат всички светлинки!!!По принцип живея сама и ползвам обикновени ел. уреди... обвиниха ме че имам производство или някакъв теч ...изтормозиха ме.... на 61год съм... преводачка :) това ми е производството :) Ето и този човек - прединфарктно!!!
25
0
 
20
 
! Отговори
Galy преди 13 години
Ужас. Ще докарат до инфарт горкия човечец.Да ги съди!!!!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
da gi sadi do dupka ! te vinagi izlizat s nomerata 4e e gre6ka , no ako zabravi6 i ne si plati6 toka niama da kajat slu4va se i e gre6ka . izmamnici
23
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горкия човек! А от Е.Он няма ли да му платят заради моралните щети? Все пак представям си какъв шок е преживял човекът! Дано успее да ги осъди и то за тлъста сума, че друг път да внимават и да не правят "грешки"! То кой знай и нашите фактури колко са сгрешени, ама няма как да го докажем.
22
0
 
9
 
! Отговори
PRECIZNOST преди 13 години
Ei tova e Smatka PRECIZNOIZCHISLENA KATO MTELska Faktura!!!!Velika NACIA
21
0
 
14
 
! Отговори
Metalex_ преди 13 години
До 20И на определено число (например на 100 - тен потребител) печели 10% допълнителен данък на космическата сума
20
0
 
24
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 13 години
made in Bulgeria.... и за това трябва да си има стандарт напр. "Прецакан потребител.. пореден"
19
0
 
22
 
! Отговори
е преди 13 години
хора докога ще търпим всичко това което се случва с обикновения потребител докога ще плащаме на това правителсво и ще им пълним гушите те няма да се наядът
18
0
 
7
 
! Отговори
PROTEST преди 13 години
BALGARINA GO E STRAH DA PROTESTIRA NA ULICATA. AMI TOGAVA DAYTE DA NE SI PLATIM NIKAKVI DANACI I FAKTURI V PRODALJENIE NA EDNA GODINA KATO PROTEST. BADETE SIGURNI 4E NAISTINA VSI4KO 6TE SE PROMENI.
17
0
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
и кого и как ще съди...та съдиите са част от мафията!Видяхте ли осъдена мутра досега2 Маргините невинни, дупнишките братя невинни...мишо бирата бе наречен от цветанов почтен бизнесмен допринесъл много за държавата! почти както и маджо и пашата и ил павлов и манол велев ...все почтени бизнесмени ...да не забравя и кюлев и б.б.....и плеядата знайни и незнайни ***...сикаджии и висаджии...да ме извиняват тези които съм пропуснал
16
0
 
34
 
! Отговори
... преди 13 години
Топлофикация - зверски надписани сметки, Мобилни оператори - зверски надписани сметки, ВиК - също надписани, но там поне са малки сумите, ЕРП-тата - също много надписват сметки. И на всичкото отгоре, плащаме и данъци. Не знам, за това питам - кой в държавата, (на която плащаме данъци) следи за надписването на сметки? На ЕРП, ВИК, Топлофикация и най-вече на мобилните оператори? М-тел са престъпници. За банки да не говорим. Плащаме най-скъпите лихви, телефони и др. в Европа!!!
15
0
 
41
 
! Отговори
абонат преди 13 години
хора защо позволяваме такива измамници да ни мачкат,манипулират и рекетират,това последното доколкото си спомням подлежи на наказателна отговорност.Вън от България такива кръвопийци като Еон