Обезщетения за шапа – само при затворени животни

Мирослав Найденов посети засегнатите от болестта райони
Обновена: 9 апр 2011 15:32 | 9 апр 2011 15:31, Красимир Ангелов
17
Обезщетения за шапа – само при затворени животни
Снимка: БТА

Няма да се плащат обезщетения на стопаните, които не държат животните си затворени в засегнатите от шап райони, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов  при посещението си в  село Долно Ябълково, община Средец.

Именно в същото село бе открито последното огнище на заболяването.

Голяма част от стопаните в селото настояха да получат като обезщетения животни, а не пари за унищожения добитък. Министър Найденов обаче обясни, че такъв вариант не съществува.

Обезщетенията за умъртвен добитък и фураж започват да се изплащат от понеделник, обеща Найденов.

Той допълни още,  че ще се наложи и по-строг контрол при дърводобива в Странджа, за да не се допуска разпространението на заразата.

Дървосекачите ще бъдат контролирани дали спазват строго изискванията при карантина, наложена заради шапа, категоричен бе Мирослав Найденов.

Още по темата

Периодът на карантина засега ще продължи още три месеца.

Междувременно стана ясно, че се издирват и унищожават полудиви животни, които са пуснати на свободна паша в планината, съобщи изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на  храните д-р Йордан Войнов.

Той каза още, че последните изследвания показват, че вирусът отслабва, но ограниченията трябва да се спазват строго, за да не се допусне разпространението му на по-голяма територия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Мирослав Найденовшап
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
... преди 13 години
hodqt s policiq da ubivat na horata jivotnite a posle iskame durjavata da se opravi kak da stane...?
16
2
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
*не земеделие - животновъдство (не, че и от земеделие разбирам де)
15
1
 
7
 
! Отговори
софиянец преди 13 години
оставам с впечатлението, че Миро Мършата след като вдигна цените за спекулантите и прекупвачите за сметка на крайният потребител и производителите сега е решил да ликвидира българското за сметка на вноса през тяхни си фирмички... помним какво налапа първо мултигруп и помним кой след това и взе остатъците - от земеделие нищо не разбирам но все повече се чуват гласове, че шап няма? чета предишните коментари - потвърждават го - а това което със сигурност знам е, че ваксинация е възможна - ММ лъже!!
14
0
 
21
 
! Отговори
бабх преди 13 години
Министъра Найденов и неговите авери от аферата с 20 год.ирландско месо с луда крава/д-р Св.Василев-горд собственник на 7 фирми и същевременно шеф на Агенцията по храните в Пловдив,кумеца му д-р Войнов -шеф на Агенцията,д-р Бащавелов-шеф на Агенцията в Благоевград/са оформили приятелски обръч и овладяха контрола над храните и суровините чрез изследвания в тяхни частни лаборатории,внос чрез определени фирми и др.схеми за крадене на пари/.Последна грижа им е шапа и животновъдите,но след като заради
13
1
 
22
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Снощи гледах по ТВ как министърчето Найдено и онзи другия с папагалската риза ходят на екскурзия в Йордания и даряват на местните производители лаборатория за изследване от пестициди, за да можели да внасят чиста продукция в БГ?! В същото време за нашите производители какво прави? Избиват добитъка като башибозуци и правят всичко възможно местната продукция да загива. Явно неговата мечта е да внасяме от къде ли не. Тогава да си подава оставката! Нямаме нужда от такъв ***
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин Борисов, докога ще гледате безучастно как Ваш министър и неговия екип за пореден път доказват,че не могат да ръководят това министерство.Постъпете мъжки и поискайте оставката на Министъра на земеделието.
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Почвам сериозно да се съмнявам в почтеността на действията на правителството! Започвам да си мисля, че частно гледане на животни, в малки количества, няма да го има!
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой вкара ирланското 20 годишно.Не беше ли тоя министър.Пак ще ядем ирланско май"стара планина"!
9
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Погледнете ги,хилят се,когато възрастни хора плачат.Чуйте мнението на експерти,които все по-настройчиво твърдят,че шап няма,а тестовете са некачествени и оттам идват положителните проби.А ако е така,какво трябва да направим с ухилената мутра ?
8
1
 
18
 
! Отговори
Земеделец преди 13 години
Абе нещо ми напомня на есения грип.Преди да е дошъл се знае ква ваксина да има,и пусната вече на пазара и принодително хората кихат останалите си стотинки за ваксина и пълнят нечии фармацефтични каси.
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фермерите завеждат дело срещу министъра. Оказа се,че никакъв шап не е имало!Убили са животните без да има болест с цел да ликвидират производителите.
6
1
 
11
 
! Отговори
! преди 13 години
Ako doide pri men s bmv za 100 000 evro i mi kaje 4e 6te mi dade 200lv nqma da si tragne nagal plondir!
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те тея двамцата с удоволствие бих ги гръмнал само заради гиноцида върху хората! Соца в това отношение беше на светлинни години напред! Сега всеки иска да убива , а не да съзидава! В демокрация никой не се интересева от другия, а от мнението на "експерта"! Кой обаче да образова "експерта"!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Обърках-при първа положителна проба втората е била отрицателна .но те убиват без да повтарят изследванията!
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А как така при затворени животни има шап?Защо не видите повторните проби на животни,които са дали отрицателен резултат след втори положителен?И големия куриоз-проба от петел,дала положителна за шап?!Защо се подигравате с хората,взимате им залъка от устата?!Гадове!В Европа е РАЗРЕШЕНО ваксинирането при доказано огнище на шап,правителството само трябва да поиска разрешение,убийци!При епидемията във Франция всички животни са ваксинирани!Пощадете хората!
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма ли изход от ситуацията? Нали сте все експерти, учени глави.....Щом в студа имаше епидемия, как очаквате сега да отслабне вируса ?!
1
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако не са си платили членският внос към ГЕРБ - също никакви помощи.