Още едно огнище на шап в Бургаско

Заразата е открита в с. Долно Ябълково
Обновена: 7 апр 2011 15:32 | 7 апр 2011 15:31,
21
Още едно огнище на шап в Бургаско
Засегнатите животни ще бъдат унищожени. Снимка: Архив Булфото

Ново огнище на шап беше потвърдено в село Долно Ябълково, община Средец, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните.

Заразата е открита при извършване на регулярните клинични прегледи.

Селището се намира в 3-километровата предпазна зона около огнището, регистрирано в землището на село Кирово, и на 4,5 километра от границата с Турция.

Още по темата

За да се ограничи заразата, ще се предприеме незабавно умъртвяване на всички възприемчиви  животни, отглеждани в Долно Ябълково – 325 дребни преживни животни и 45 едри преживни животни. Те са собственост на шестима стопани от селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: огнищешап
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Batko vi преди 13 години
ДО 19: КАТО СМЕ ДОЛЕН НАРОД-К'ВО ПРАВИШ В БЪЛГАРСКИЯ САЙТ И ПРЕДПОЛАГАМ В БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА? КАЖИ БЕ *** МАЙНА РЯЗАНА.АМАН ОТ ТАКИВА КАТО ТЕБ - НА НАША ЗЕМЯ И НЕДОВОЛНИ ДАЖЕ БЕ,МАЙКА ВИ *** И ПАРЦАЛИ МРЪСНИ.ЖАЛКО ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ***.ДА СЕ НАМЕРИ ЕДИН ХУБАВ БЪЛГАРИН КАТО МЕН,КОЙТО ВИ МРАЗИ И ЩЕ СТЕ КОНСУМАТИВИ В Tide,Bonux,Palmolive.
19
1
 
1
 
! Отговори
бг преди 13 години
Нямам нищо против турците-дори имам много приятели от тях,но точно ТИ се научи да пишеш и говориш на български-тогава коментирай.
18
4
 
2
 
! Отговори
TR TURK преди 13 години
No 16 V TR. NYAMA TAZI BOLEST LIJAT VI KAKTO DESETKI GODINI VI IZLIGAHA, S TAZI LIJA ZATRUDNYAVAT LECHENIYETO NA BOLESTA,AKO NYAKOY OT BG. PRIDNE CHTE VINOVEN TURTSIYA ,KAKIV NAROD STE VIE BE VINAGI TIRSITE VINOVNITSI, TO MOJE DA NOSI BOLESTA PTITSITE ,MOJE DA E V SAMATA BG. DA IMA,CHAP V BG. NEE LI IMALO NIKOGA ? DOLEN DAROD STE I TOVAE. S TEZI GLAVI MNOGO TRUDNI GODINI VI CHAKA VAS.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз бях на бригада там 1988 като войник от звездец.това сигурно им е всичкия *** там на хората.предлагам да се отдели едно яре от болните и като се изолира от другите да се гледа за да видим ще прояви ли клинични признаци на шап.ако няма министъра да се осъди.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
dve dumi:IVAN KOSTOV.
15
1
 
11
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Има ли шап наистина, наистина ли идва от Турция, какво се прави със заразените животни? На тези въпроси трабва да се дадат верни отговори - не тези, които се дават до сега. Това, че действията се извършват скорострелно, ми дава основание да си обяснявам нещата по друг начин. В едно съм сигурна - че ми е жал за хората и животните.
14
0
 
8
 
! Отговори
Петко Чапаев преди 13 години
Жалко за стопаните и животните.Ако търсим вина ,тя е в нашите затлъстели езици,дето само мълчим като *** и си чешем крастата във форумите.Все пак е прав оня приятел,дето казва,че всеки народ си заслужава управниците.
13
8
 
6
 
! Отговори
мравка преди 13 години
Животновъди ,до кога ще търпите безхаберието на мутренското правителство?Те са виновниците за този шап.Ако животните бяха ваксинирани и границата с турция беще добре заградена и охранявана ,мое предположение е че това е турска диверсия, нямаше да се стигне да ви убиват животните.
12
1
 
3
 
! Отговори
Миро Мършата преди 13 години
Ей сега ги изтрепах и тия животини!
11
10
 
1
 
! Отговори
ОСЪМ-ЛОВЕ4 преди 13 години
ОЩЕ ЕДНО ОГНИЩЕ НА ШАП Е ЛОКАЛИЗИРАНО В РАЙОНА НА ГЕЙАРЕНА-ПОДУЕНЕ,ШАПА Е ГОВЕЖДИ И Е МНОГО ОПАСЕН!
10
0
 
14
 
! Отговори
браво Лелче преди 13 години
Точно така Турците са виновни. Нищо,че ние не си вършим работата както трябва турците са виновни и толкова.За АЕЦ Белене руснаците виновни,за това,че закриваме Козлодуй ЕС ни е виновна, за Бургас-Алексадрополис пак руснаците виновни, румънците ни изядоха картофите, гърците ни правят мръсно като затварят граните, сърбите виновни за друго и т.н. Един въпрос само: А ИМА ЛИ ПРАВИТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА , С КАКВО СЕ ЗАНИМАВА ТО И КОЙ БИ ТРЯБВАЛО ДА ПРЕДПРИЕМЕ МЕРКИ? Точко по въпроса..
9
1
 
15
 
! Отговори
Виновен преди 13 години
Не Желю Желев е виновен, ами виновни са онези, които при наличие на ваксина за шап не ваксинират животните. Виновни са онези които оставиха на произвола на съдбата хората в този регион и там от години ветеринар не е стъпвал.Не търсете причините и виновника много долече, той е сред вас или около вас. О шест месеца се говори за шап а никакви мерки, само убиват животните и толкова. Тук убият, хайди в съседното село, и така нататък..Мерки никакви.Да не излезе от цялата работа внос на месо на 80 год.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лошо.
7
7
 
7
 
! Отговори
Лелче преди 13 години
Турците са виновни...
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не мърливо правителство не взеха мерки ,да има заграждения , само бля,бля по телевизора и нищо друго , съсипаха хората там тотално , ще има много дасе иселват , да несе чудят за що софия се увиличава , проста дума нама работа и занимание на хората останали там
5
0
 
12
 
! Отговори
Дмитрова преди 13 години
Няма ли кой да се обади бре хора- ШАПА е ЛЕЧИМ. Ощи 30-те години на миналия век селяните са си лекували животните от шап. Ветеринарите не знаят ли
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Странджа загина с този шап, тя не че не е загинала, но това я доубива, дано да обещетят хората.
3
0
 
19
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Това са последните пирони в ковчега на българското животновъдство.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сърдетеса на демокрациата , разграден двор сме
1
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 13 години
Желю Желев е виновен.