Нова трагедия във Варна: Бебе почина в болница

3-месечното бебе най-вероятно се е задавило с кърма
Обновена: 20 апр 2011 11:11 | 20 апр 2011 11:01,
341
Нова трагедия във Варна: Бебе почина в болница
Снимка: Архив Булфото

Трети смъртен случай във варненските болници в рамките на 24 часа стана известен тази сутрин.

Тримесечно бебе е починало в понеделник сутринта в болницата „Света Марина”. Поредната страшна новина съобщи бащата на 14-годишната Джансу, която издъхна след операция на апандисит същия ден в същата болница.

Случаят вече е потвърден от ръководството на детската клиника в здравното заведение.

Още по темата

Бебето било прието заедно с майка си в болницата през един от почивните дни. Поставили му диагноза бронхиолит.

В понеделник сутринта майката го накърмила и заспала. Предполага се, че вследствие на заболяването, което протича с кашлица, хрема и учестяване на дишането, пеленачето се е задавило с кърма, задушило се е и е починало.

Това е третият смъртен случай във Варна на пациенти на две от болниците в града, станали в понеделник – 18 април, Европейския ден за правата на пациента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти май се чудиш. Заповядай!
27
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че защо трябва да им благодарим на докторите като си плащаме и то скъпо ,цял живот сме плащали здр.осигоровки и като идеш на лекар пак плащаш ,увикат те,алчни винаги и все още искат и искат и трябва да им благодарим...Писна ми да слушам колко скъпо било здравеопазването...а другите професии какво да кажат и те са учили и работят но лекарите са по-нагли и и 80% от тях са некадърници! Говорим за българските лекари и бълг.здравеопазване,защото никъде по-света няма такива бездушници дето са свикнали
26
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Варна - най-добрият град за живеене и за умиране в България.
25
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами така става.Едно време когато завършвах медицинския във Варна, имаше хора,които минаваха с тройки, плащаха рушвет и т.н.Същите студенти сега вече практикуват..
24
13
 
14
 
! Отговори
до Сички Българи преди 13 години
ако сте решили да умирате и се чудите къде да го направите - Варна това е вашият избор (новото мото на града)
23
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това е болницата с най-голяма смъртност в БГ... и с най-жестока и безмилостна корупция!!!
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
добре бе хора, винаги съм си мислил че човек може да се задуши с твърда храна а дори течност да попадне в дроба, организма има рефлекс да изкашля течноста. Тука не казваме че е влязъл половин или един литър. 3месечно бебе верояно изяжда не повече от 90-100милилитра мляко на едно хранене, а да кажем че е върнало част от нея 10-20милилитра и тя е влезнала в дроба би трябвало да може да я изкашля? Не знам изглежда странно.
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Джансу"?!? WTF?
20
4
 
17
 
! Отговори
някой преди 13 години
Съгласен съм с мед.сестра.И на Запад има лоши и добри лекари, затова питат първо пациента - при кого предпочита да се лекува. У нас не е съвсем така. Първо ти искат парите без да те питат.Но, както казва сестрата - представете си че вие, с вашата професия вършите нещо отговорно и стане инцидент или работата не стане според плана. Ако се нахвърлят така върху вас, независимо дали сте допуснали грешка или не, как ще реагирате?
19
14
 
12
 
! Отговори
!! преди 13 години
Бесило за всички тия лекари !! Мръсни долни антихристи !
18
16
 
13
 
! Отговори
Аиде ве !!! преди 13 години
А дали в София не са умрели 5 човека за същото време?! А бягаите...лекарите ви били виновни!!! Новината можеше да се прочете и така "Неграмотна майка задави с кърма детето си, което почина от задушаване"!
17
11
 
35
 
! Отговори
Обективно преди 13 години
Абе един път поне защо не напишите колко хора на същия ден са оперирали успешно и са им спасили живота,колко инфаркта и инсулта са овладяли.Ей българинът е злобен серджия,гледа само негативното и по всичко е много компетентен и критикува и акъл дава.Заслужаваме си здравеопазването.
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 11Да, така е! Ама в българските болници умират при операция от сливици и апендисит. Няма българин да не е погребал близък поради лекарска немърливост , безсушие, лакомия или безхаберие. Те в това е проблема. Да, хора умират и извън болниците, има и нелечими заболявания. Авторитета на ИНСТИТУЦИЯТА ЛЕКАР не се гради и разрушава от медиите, а от самите медици.
15
7
 
25
 
! Отговори
анна преди 13 години
Г-жо, медицинска сестро, тук става дума за "трети смъртен случай във варненските болници в рамките на 24 часа", нима нямаме право на възмущение, при все, че плащаме данъци и здравни осигуровки...Всяка грешка, трябва да има ответ.Благодаря!
14
3
 
31
 
! Отговори
някой преди 13 години
Не мисля че е редно да скачаме и да се гневим предварително на една новина с малко и недостатъчно факти.Бронхиолит е доста сериозна диагноза и по принцип е животозастрашаваща.Бебето може всеки момент да умре независимо дали се е задавило или не.Не се казва на каква възраст е бебето, но такава диагноза може да се постави на дете до 2 години. Над 2 години вече се развиват "стандартните" бронхопневмонии.С това не казвам че смятам лекарите за невинни, просто не можем да съдим без доказателства.
13
2
 
24
 
! Отговори
Дид преди 13 години
...във Варна стана ежедневие да влизат болни със предполагаеми смъртни присъди!Проблемът в този град със здравеопазването,с медицинските кадри и с организацията явно е плачевно!Ясно е че виновни няма да има и това ще е докато се прекрати безумието доктори да работят на държавна работа и в същото време да въртят два три частни кабинета,както и частни клиники да лекуват с държавни пари и това разбира се да е единственото на което те разчитат!!!
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ужас! Абе, не съм суеверна или нещо такова, ама 3-ти случай и пак във Варна... :-((
11
24
 
33
 
! Отговори
мед.сестра преди 13 години
Всеки ден във всяка една болница ПО СВЕТА почиват хора.Лекарите на са богове.Престанете да правите от всеки смъртен случай медийна сензация.Голяма част от добрите лекари се изнесоха от Б-я точно поради този факт-медийната помия, която се илива всеки ден върху тях и насаждането на омраза.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 9Боя се, че си дяволски прав.:((((
9
9
 
50
 
! Отговори
gotin преди 13 години
такова ни е образованието в медицината, правото, архитектурата ...всеки иска да *** пари, без нищо да върши