Шестима младежи загинаха навръх Великден

В Симеоновград опел ударил преминаващи пешеходци
Обновена: 24 апр 2011 13:03 | 24 апр 2011 11:25,
335
Шестима младежи загинаха навръх Великден
Снимка: Булфото

Шестима младежи на възраст между 17 и 19 години (едно момиче и пет момчета) са загинали тази нощ, ударени от автомобил в Симеоновград, съобщиха от МВР. Други двама са ранени. Те са настанени в болницата в Харманли.

23-годишен мъж от Симеоновград, карал Опел Вектра с висока скорост, се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващи пешеходци.

Инцидентът станал на ул."Съединение" около 23,50 часа.

Водачът и неговите спътници са местни жители. Те пътували от Харманли към центъра на Симеоновград.

В къща на ул. „Съединение” празнували група младежи. Около 23,30 часа решили да отидат на църква. Излизайки на тротоара пред къщата, били пометени от автомобила. Загиналите са от София, Стара Загора и Симеоновград.

Най-вероятно колата се е движила с много висока скорост, макар че пътната настилка в този участък е в много лошо състояние.

Впоследствие колата се е ударила в бетонен стълб, който е пречупен и изместен на 15-20 метра от удара. Това е предизвикало скъсване на жици и прекъсване на електрозахранването в целия район.

Шофьорът е с опасност за живота в Пловдивската болница. Той имал шофьорска книжка от 31 януари 2011 г.

Няма данни да е бил пиян или да употребявал наркотици по време на шофирането. Няма опасност за живота на двамата му спътници, които са настанени в болницата в Харманли.

Тридневен траур е обявен в Симеоновград заради тежкия инцидент, съобщи кметът на града Милена Рангелова. Общината ще поеме разходите по погребенията на загиналите при катастрофата младежи.

Според непотвърдена информация на кметицата опелът се е състезавал с друг автомобил.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
0
 
32
 
! Отговори
dani преди 12 години
...sled dajd-kachulka....tolkova e tajno vsichko....niama da se opravim....i nai-loschoto e che nevinnite Hora stradat v balgaria,,,,nie Balgarite sme si za vsichko vinovni....niama zakoni i nespazvame pravilz....gorkite nevinni deca....:o((((
322
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъъъъ? Кво съм казал за искане или неискане??? Щели да му изядът душичката??? Това дето прочетох, между 5 и 15 години... Това по дяволите какво е? Да убиеш шест деца според мен трябва да ти струва много по-скъпо. Бих казал, че ще изядат душицата на онова момче от Сливен, но това скапано пиянде въобще няма да го съжалявам. Ако зависеше от мен, да лежи цял живот в затвора. Само това заслужава, нищо повече....
321
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
323 дали е искал или не е искал така да стане ''ко**лето" и да оцеле ще му изядът душичката заради тази работа ..
320
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
d****a
319
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти трябва да си много ***!!! Линейката била ударена. Как ми се иска, аз теб да те ударя, че да ти дойде акъла, ама...
318
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скапаното ко**ле ще оцелее. Винаги така става. Невинни хора загиват, а такива идиотчета се спасяват. Да почиват в мир децата. Кой по дяволите дава книжки на такива извратеняги... Защо винаги покрай този празник се случват такива ужаси??? Първо децата, загинали в река Лим, сега и това???
317
3
 
32
 
! Отговори
@Мила преди 12 години
Абе айде стига с тея марки коли бе!!Няма други мощни коли ли?Все тая марката и мощността на колата ако имаш самосъзнание.Писна ми от многознайковци като тебе, аз не мога тва не мога онова щото нали,еми оправяй се..ти НЕ можеш да караш,ама други можем,без значение мощността..незнам кой ви е казал ,че форд фиестичка (просто пример) не може да се движи с 160!!- разликата е времето за достигането им...карай си фелицията и браво за това ,че познаваш себе си и уменията си -защо не са повече като теб!
316
0
 
43
 
! Отговори
creative преди 12 години
Мила Mila, когато човек се е научил да шофира (задължителнмо преди това да са го учили), то той ще може да кара и трабант и бугати еднакво разумно. Всичко опира до съдържимото в черепната кухина. А написаното от теб за алкохола, просто не е нужно да се коментира, защото трябва отново да споменем онова от горното изречение.
315
0
 
31
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
ne razbitata uliza e pri4inata a to4no obratnoto vidat i te u4i da si vnimatelen po osobeno. ne samata kola e pri4inata tq e udobctvo. pri4inata za takiva inzidenti sa samite kelewi bezmoza4ni poserkovzi i pomiqri bez kapka sivo bewestvo, koeto da im sluzi v tqhna polza. eto rezultatat ot kerewlaka. nevini svezi zivota iz4eznaha ot lizeto na zemqta za vinagi. poklon. smart za smart.
314
0
 
37
 
! Отговори
Kaloqn преди 12 години
Edno razdavane na karti, edno preoblichane, edna minuta poveche, shtqha da go izbegnat. Mnogo gadno... nqma dumi!
313
4
 
31
 
! Отговори
Zlobcho преди 12 години
Не искам да коментирам случилото се, подобни неща ще се случват и за в бъдеще, докато има хора като "героят" от тази новина. На мен обаче ми направи впечатление, че линейката от снимката е ударена, вижте снимката в долният десен ъгъл.
312
0
 
36
 
! Отговори
Asen Prodanov, Burga преди 12 години
Единственият виновен е шофьора, който най-безотговорно е карал колата с недопустимо висока скорост в населено място и след като е употребил алкохол. Ако родителите на загиналите младежи очакват съда да ги овъзмезди, никога няма да дочакат това. Единственият възможен начин да получиш справедливост в България е саморазправата. На тяхно място, без колебание бих унищожил този убиец.
311
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да си признаем всички *** сме си всички просто трябва да се внимава повече особено на такива празници за да не ни се разваля настроението особено след употреба на алкохол :(((
310
0
 
39
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Две мнения кой е виновен в конкретния случай няма.Тук става въпрос за това, че никой в тази държава не се чувства отговорен, не се чувства задължен да уважава живота и да го цени. При тази анархия сигурност се превръща в смешна дума.Няма кой да те пази, дори да те убият няма кой да осъди убиеца. Религията няма толкова голямо значение, колкото има вярата, а днес хората вярват все по-малко. И как да вярват когато смъртта може да те застигне пред собствения ти дом, месец преди да станеш абитурент.
309
2
 
37
 
! Отговори
Мин преди 12 години
няма нужда от санкции - който си е *** - санкцията няма да го спре, който си е отговорен - няма нужда от санкции..
308
18
 
54
 
! Отговори
Mila преди 12 години
Не алкохолът убива, а високата скорост.Баща ми има BMW и ми е много трудно да го карам.Когато колата ми беше на ремонт, ползвах неговата и да си призная едва я удържах. Преди пет години взех книжка и баща ми ми купи една шкода фелиция да се науча да карам с обещанието след половин година да ми купи BMW или Мерцедес..Все още си карам фелицията. След като ходих една седмица на работа с BMW-то сама се осъзнах, че не мога да шофирам толкова мощна кола.
307
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Навярно без притеснение,мисли не го вълнуват,защото няма мисловен апарат.Пиян,100км/ч ,разбита улица-видът на която би трябвало да те накара да бъдеш внимателен,ако имаш и капчица мозък.
306
5
 
35
 
! Отговори
познай преди 12 години
Ако колата беше луксозна и скъпа........,а то съвсем обикновена.Явно катаджиите не са я спрели.
305
2
 
78
 
! Отговори
от опасност преди 12 години
Хора приканавам ви като видите кола с голяма скорост в населено място почвате като арабите с наи големите камъни .по колата по хората седнали зад воланите ,убиици на пътя.Биите и хвърлите колкото можете .Чупете и пукаите гуми щом видите че някои е пил познат или близък подобре лоши и отмъстителни отколкото културни но ,мъртви
304
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Случаят няма нищо общо с това кой в какво вярва. Единственото, което е от значение е, че пишман шофьорът е вярвал, че като настъпи ***, колата ще остане на пътя ...