Бостанджии на динен протест в Любимец

Производители протестираха срещу вноса от Турция и Гърция
6 юли 2011 14:28,
165

Снимка: Булфото

Производителите на дини от Любимец протестираха срещу вноса на продукция от Турция и Гърция. 

Земеделските стопани се събраха на борсата в града, където символично унищожиха част от продукцията си.

Според бостанджиите цените от 20-25 стотинки на килограм, на които сега продават, са на себестойност.

От южните ни съседи обаче влизали дини на по-ниски цени, които обричали родното производство на гибел.

„Настояваме държавата да защити нашата продукция“, заявиха производители от Любимец. Стопаните заплашиха и с блокада на международния път Е80.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: протестЛюбимецдини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
3
 
! Отговори
loili преди 12 години
до "гражданите"- разбирачи, българската продукция е по-скъпа, защото за съжаление не може да съпоставим нашия климат с климата на южна Гърция, т.е за производството на дини у нас се изискват много повече средства, включващи съоражения за оранжерии и отопление през зимата, това обаче не означава, че ние, като Българи, не трябва да подкрепяме собственото си производство, даже напротив трябва да купуваме даден продукт, именно защото е български.....
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези дини вместо да ги думкате по улиците, вземете, че строшете с тях главите на българските политици!
125
6
 
3
 
! Отговори
do 124 преди 12 години
Механизми като протекциозма не са допустими в пазарната икономика. Ако искат да им се копува продукцията ще трябва да си оптимират продукцията, за да свалят себестойността на продукцията си. Освен това може да се обединяват и в по-големи съюзи за да си разделят разходите. Или с други думи трябва да понаучат малко икономика.
124
3
 
10
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
А сега, за тези, които коментираха селсия вид и това ,че са *** протестиращите.Уважаеми съфорумници, на тези хора ръка трябва да челувате, а не да ги критикувате.Те НЕ СА НА ПОМЩИ, не смучат от държавата, а сами си вадят хляба и искат да се препитават с това, а не с кражби, точене на ДДС, държавни поръчки или рекет.Уважавайте ги, че са изчезващ вид.Тези, на жълтите павета , ако можех, бих ги командировал за по 3 денонощия при тях, да живеят и да работят наравно с тях, и после да пишат закони
123
0
 
8
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
116, много злоба много яд в изказването ти , типично според поговорката"Я не сакам на мене да ми е добре, я сакам на Вуте да му е зле!".Ако ти, с помоща на семейството ти, баща, майка, жена и деца, гледахте 10 декара домати да речем, със собствен труд, и си плащаш всичко-от нафтата на трактора до водата за поливка, и си на полето сутрин от 5 часа, вечер докато се вижда, колко би искал за кило домати?Хайде сега си представи, че половината ти разходи ги дотира ЕС.Цената ти веднага пада наполовина.
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как могат гърците с големите заплати да докарват такива цени ,а нашите бедни земеделци.....Някъде има нещо сбъркано,оправете него,а не роптайте по вноса.Като станат нашите дини по евтини няма да ви интересува тяхната цена!
121
1
 
9
 
! Отговори
тра ла ла преди 12 години
Не че се съм спец, но така като гледам, 80% от коментиращите, че и повечето, нямат и малка представа от земеделие и всичко, свързано с него." Не производителите, а прекупвачите държат високи цените...Нека да отидем да копаме и да отглеждаме, и тогава да кажем и ние кво е, а? Ще си ядем *** и така..като сте некомпетентни и не ви интересува, ей така стоят нещата. Плюйте на трудещите се хора, а вас ще ви плюят тия, дето ви управляват. Като се научите да уважавате, може би и вас ще ви уважат.
120
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А И ГРЪЦКИТЕ СА ПО СКЪПИ ОТ БГ ДИНИТЕ,АМА ТАКИВА КУПУВАМ,НЕ ИСКАМ ТИКВА
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СПЕЦИАЛНО ЗА ДИНИТЕ-ЗАЩО НЕ СИ ОПИТАТ ХИБРИДА М/У ДИНЯ И ТИКВА ,КОЙТО Е МНООООООООООГО ТРАЕН,АМА НА НИЩО НЕ ПРИЛИЧАЯМ ГРЪЦКИ СЕГА ,ЧЕ СА МН ВКУСНИ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ
118
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 12 години
Не се заблуждавайте, че зеленчукопроизводителите са виновни за цени примерно от 2лв. за кг домати. Те са го дали за 0,45лв., а прекупвачите, продавачите, веригите са " оформили" тази цена специално за вас ;) Бил съм свидетел- 35 стотинки за кг домати в момента, в съседния град на сергийка- 1,60лв.
117
0
 
2
 
! Отговори
elka преди 12 години
mnogo golqma rabota stava sega tuka
116
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди години същите производители протестираха и срещу вноса на домати. Държавата тогава се намеси, спря вноса и..... лакомите *** от с.Любимец не свалиха цените си под 2 лв. за килограм цялото лято и дори изхвърляха домати само и само да държат тази безумна цена. Така, че ако не могат да произвеждат по-евтино от вноса да не се захващат ненаситниците.
115
1
 
3
 
! Отговори
elka преди 12 години
za moite dve dini kriza nema,iskarvam seki pat dostata4no
114
8
 
8
 
! Отговори
Пазарна икономика преди 12 години
Да се спре вноса от Гърция е невъзможно, има си директиви на ЕС.Именно това е идеята, да падат цените, заради конкуренция.Селяците искат с един бустан да живеят като лордове цяла година.Е, не става!Иска се бачкане...дали с ръцете, дали с главата...яко бачкане!
113
0
 
6
 
! Отговори
До 121 преди 12 години
Абсолютно си прав.Един макар и турчин заговори за КОМАСАЦИЯ на земята и го смачкаха да да.
112
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя на снимка No 6 е типичният чалга селендур. Бръсната оплешивяла глава, набола брада, черен спортен екип (естествено с потник,че да се виждат мазните татуирани баници), обръснати крака до коленете и червени маратонки.
111
5
 
5
 
! Отговори
faust преди 12 години
не ми пука искат ли и могат ли да станат милионери нашите , дали за месец или за час....да се спре вноса на турски гръцки и секви други ***, а ако се внасят - безжалостен контрол
110
4
 
7
 
! Отговори
ЕДИН 2 преди 12 години
Това за хора ли са или за МАГАРЕТА?*** дебелата *** хората да не са *** бре еиии,***?Произведете хубава стока а не кратуни и тогава ревете...
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що продавате скъпо,вносното има много по-вече разходи от нашите,пък са по-евтини,нали сме най-евтината страна в ес,а стоките по-скъпи от европейските,виж колко сте долни,вместо да унищожите продукцията що не нахраните бездомните деца в домовете
108
6
 
9
 
! Отговори
до 125 преди 12 години
Питаш как да продаваш по-евтинино......с по-висока производителност на труда!Така се продава по-евтино!Хич не ми пука за производители, които искат да се превърнат в милионери за месец!