Шофьорът на цистерната не може да напуска страната

Мъжът е вън от ареста, но с отнети лични документи
12 юли 2011 16:25,
28
Шофьорът на цистерната не може да напуска страната
Юмер Вар до обърнатата цистерна. Снимка: Булфото

Шофьорът на катастрофиралата край Дебелец цистерна с химикали – Юмер Вар, беше освободен от ареста. Мъжът бе задържан вчера, но тъй като все още не е подведен под отговорност за инцидента, не му е налагана мярка за неотклонение.

Отнети са му личните документи и турският гражданин не може да напуска страната до приключването на образуваното досъдебно производство.

Още по темата
Юмер Вар ще бъде разследван за причинено поради непредпазливост замърсяване на околната среда с токсични вещества.

Според пътната полиция той е загубил контрол на управлението, защото е шофирал с несъобразена скорост. Така цистерната се е блъснала в мантинелата и се преобърнала в крайпътното дере.

Проверката на ДАИ установи, че шофьорът и автоцистерната нямат международен сертификат за превоз на опасни товари. Мъжът няма и свидетелство за завършено обучение за това.

На самата цистерна липсвали задължителните обозначителни табели за съдържанието на товара.

Инспекторите са установили още, че шофьорът не е спазил изискването за деветчасова почивка на денонощие.

За тези нарушения са му съставени актове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
az преди 12 години
sad za rezaka,i pove4e da nqma pravo da vliza v bg
26
0
 
1
 
! Отговори
Цецката преди 12 години
Пияни а недоспали турски шофьори са голяма напаст.Къде са контролните органи - да не ги пускат на българска територия, ако не са престояли преди това 12 часа у нас!
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
24 e za 9
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Da ti go n...kam celiq selqnin
23
3
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
1-Институцийте бяха там, толкова им е силата, толкова са им парите. МВР има пари за банкети на началниците и гориво за колите им или заплати по 2 бона, работния състав - да го духа..2-Хората се евакуират така, ти ако можеш да намериш сграда за 2500 човека с климатик и да нахраниш обади се другия път!3-Полицаите ползват противогази каквито имат зачислени. Ако имаш по-хубави обади се другия път.4-това не е веро, а Пенол, нормално е да не знаеш какво е.5-Червения кръст са по пробите и мерките.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По време на тази "спасителна операция" къде бяха институциите? Хората евакуирани под мостове на "сянка", без храна и вода, полицаите с бутафорни противогази от балканската война и цистерната полята с веро. Червеният кръст наверно бе на синпозиум, обласната администрация- в подготовка на официално становище. Хубаво, че се рамина, иначе пак щяхме да чъкаме......
21
0
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Кой го е пуснал в страната без сетрификат ли???Кой го е пуснал без декументи ли???Ами питайте Брюксел що не ни иска в шенген. А защо го няма Бойко да се снима пред цистерната да каже колко са лоши тия от Брюксел :D :D :D :D
20
1
 
1
 
! Отговори
Томас преди 12 години
12 и 19 - само народното събрание щеше да пострада - а целия народ щеше да спечели ако се беше случило - по възможност с пълен парламент.
19
1
 
8
 
! Отговори
Кур-Капан преди 12 години
Както винаги при митниците всичко е точно! Виновни и наказани няма, вероятно шофьора просто си е платил и готово. По същата логика можеше да има 22 тона експлозиви в цистерната, а по документи да кара банани ;) И да се взриви до парламента в центъра на София! Признавам си последното беше мечта..
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как пък все турски шофьори причиняват катастрофите?!Карат като бесни или заспиват на волана-средно положение няма!!!
17
1
 
6
 
! Отговори
До № 2 преди 12 години
Винаги ще има такива защитени шофьори!Съвсем наскоро ***,който уби Ивена Некитова от Разград вм деня на сватбата и блъсна друга кола!Слава богу,този път няма жертви!Кара си човека,защото няма кой да му вземе книжката,тъй като в момента обжалва присъдата си на последна инстанция!Още колко ли коли ще блъсне,докато му потвърдят присъдата,в което съм сигурна!!!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
GOCE ILI STANISEV DA SI GO PRIBERAT
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕТО ЕДНА ДОБРА ПРИЧИНА ЗАЩО БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА Е В ШЕНГЕН.ТУКА АКО ДАДЕШ 100 КИНТА НА МИТНИЧАРА И МОЖЕ ДА ПРЕКАРАШ И ЯДРЕНО ГОРИВО.
14
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На коя фирма е цистерната? Да не е на същата ТУРСКА фирма, дето е собственик на автобуса, който бастиса сума ти хора преди 2 седмици?
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТИР без обозначения за опасен товар, шофьор без право да транспортира такъв...Кой го е пуснал в страната? С какви документи е пуснат в страната? До кога турски ТИРове ще сеят смърт в България?
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те тоя е направо терористако закара на центъра в София цистерната и ако извади динамит - АЛАХ АКБАР и цяла София заминавакак може такова нещо да се случи ?пародия на държаваоще на митницата е трябвало да проверят товара
11
0
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
ЕЙ, БРАВО - пак някой кокошкар ще е виновен - а фирмата, която е причинила проблема ще се оттърве.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ РАЗБРАХ СТОКАТА ТУРСКА ЛИ Е ИЛИ БЪЛГАРСКА????Нещо не се връзва!Защото по логиката на журналиста шофьора излиза най черния !Когато дадена фирма иска да извърши подобен превоз се изкарват няколко вида разрешителни от различни инстанци и транспорта е специален отговарящ за този вид товар,как ще мине митница без необходимите документи,А ТЕ НЕ СА МАЛКО!!!ВСЪШНОСТ КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА СТОКАТА???
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ СЕ СЪРДЕТЕ НА *** ,ТОИ Е РЕШИЛ ДА ПОЛЕЕ ДЖАМИЯТА В СОФИЯ С СВЕЩЕННА ПОМИЯ ОТ АЛАХ И ДА ОСВЕТИ И ОБЕЗПАРАЗИТИ ВУНЯЩИТЕ ТУРСКИ-ДИВАЦИ.НО ЗА ЖАЛОСТ НА ПЪТ ЗА СОФИЯ СЕ Е ОБГАЗИЛ ОТ СОБСТВЕНАТА СИ ВУНЯ И Е ЗАГУБИЛ КОНТРОЛ НАД КАТАФАЛКАТА.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В юго-източна европа, изброените в статията документи, се изискват ако:- обърнеш цистерна пълна с токсични материали не по далече от 800 м от населено място;- метнеш автобус, пълен с деца, в река или от мост;- пометеш с ТИР-а си минимум 10 автомобила (задължитено няколко починали).