14-годишно момче се удави в язовир край Кортен

Двамата му приятели не успели да го спасят
Обновена: 19 юли 2011 12:31 | 19 юли 2011 12:31,
32
14-годишно момче се удави в язовир край Кортен
Снимка: Архив Булфото

14-годишно момче от Кортен се удави в язовир „Щоките“ край селото, съобщиха от полицията в Сливен.

Около 16,40 часа в понеделник на телефон 112 е получен сигнал за нещастния случай.

Непълнолетното момче, заедно с двама приятели, било на язовира. Навлязло на около 7 метра навътре във водния обект, качено на надута вътрешна гума от автомобил. След това паднало от нея и потънало.

Дълбочината на мястото на потъването по данни на полицията е около 15 метра. Приятелите на удавеното момче, на 22 и 14 години, били на брега и не успели да му помогнат.

На мястото на инцидента е изпратен екип на областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сливен, и група водолази от Бургас, с чието участие трупът на момчето е изваден.

По случая е образувано досъдебно производство.

Язовир „Щоките“ се стопанисва от Ловно-рибарското дружество, съобщи за Dnes.bg кметът на село Кортен Милен Користилов.

По негови думи табелите „Къпането забранено!“ са били поставени на определените за това места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
от 29 преди 12 години
Освен ако не е била външната гума от БЕЛАЗ пусната плавно във водата. Тогава ще бъде по- сигурна и от гумена лодка за детето.
29
0
 
4
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Бог да го прости!
28
0
 
3
 
! Отговори
от 28 преди 12 години
Не се изразих правилно...момчето е стигнало 7 метра навътре..ако е било опряно на външна гума,още при първия натиск от детето тя ще потъне. Камо ли да стига 7 метра навътре и тогава да пада от нея..)))
27
0
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 12 години
Как да бъде външна бе, брат?)))) Нали докато я хвърлиш във водата и ще потъне.Пък и те хората от сайта, много ясно са го написали- НАДУТА ВЪТРЕШНА ГУМА.
26
3
 
1
 
! Отговори
въпрос преди 12 години
Уточнете само гумата вътрешна или външна е била??
25
0
 
4
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Бате, то и да няма табелки за забрана, трябва да си паднал от Марс, че да не знаеш че в язовир не трябва да се къпе човек. Децата са го чували сигурно, както и всеки един от нас. И аз съм влизал като тийнче в язовира до нас да си плувам, но с течение на времето осъзнах колко голяма опасност крият водите му. Може сега да плувам много добре, да стоя във водата и да плувам с часове, но въпреки това вече никога няма да вляза в язовир. Това съм го разбрал като бях на 18 години заради ей такива случаи
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"качено на вътрешна гума"...ми трябва да си леко *** за да разчиташ, че гумата ще ти изпълнява ролята на пояс!Освен това е имало табелки, че къпането е забранено! Обаче на простите хора колкото повече им се забранява нещо или им се налагат някакви ограничения, в името на собствената им безопасност(най-вече на скоростта по пътищата), толкова повече им идва то вътре да нарушат забраната! Само да се докажат колко са велики и забраните и ограниченията не важат за тях. И после от играчка става плачка
23
0
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Аз съм преплувал яз. Цонево на ширина когато беше пълен преди 2 години. Сега не знам какво му е нивото. Когато е пълен разстоянието от ресторант "Тихия кът" до савенската страна-отсрещния край е около километър и 200-300 метра. Това е най-широкото място понеже е до стената. Стената на язовира четох на информац. табела е 800 метра дълга и 39 метра висока. Най-голямата била на Балканския полуостров. Обаче преплувах разстоянието с приятел в лодка до мен. Защото знам че ако нещо стане имам спасение.
22
1
 
3
 
! Отговори
Хой преди 12 години
Това на снимката не е яз. Щоките, а на 17 - "Голям мишок" го съветвам да си върже два акумулатора под мишниците и де се метне от 12 - я етаж, а може и по-ниско - акумулаторите ще му осигурят челен удар. На пострадалото дете - мир на праха му!
21
1
 
2
 
! Отговори
jo преди 12 години
до номер 6... Защо говориш глупости ,едно време само по басейни ли сме ходили да се къпем...а и басейните вече не са безопасни както се вижда...
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никога няма да забравя какъв бой ме е била майка ми с точилката,защото ходех да се къпя на езерото с приятелите.Сега разбирам,че ненапразно ме е била.Жалко за детето.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Язовира е коварно нещо. Може да е гладък като тепсия и да си плуваш и най-неочаквано да се заплетеш в рибарска мрежа която не се вижда на повърхността.В язовир Цонево един голям рибарин, който беше познат на човек взел място от язовира под аренда си хвърляше въдиците така се удави, въпреки че беше много добър плувец. Влязал да изкарва спининга си от водата понеже някаква риба го е изтръгнала от поставката и без да знае че има пусната мрежа в него участък се заплита.
18
4
 
2
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
Жалко е ...явно не всичко е известно ...може да се е напило и напушило .
17
1
 
9
 
! Отговори
:( преди 12 години
За съжаление случая е ясен - в статията си го казват - влязло е с гума. Ако можеше да плува нямаше да влезе с гума. Лош късмет е, че и останалите 2 момчета явно не са можели да плуват...
16
12
 
6
 
! Отговори
Голям Мишок преди 12 години
Един кортенски измамник по малко,цъкайте минуси ама да не дава Господ да се забърквате с кортенци...ГОЛЕМИ ИЗМАМНИЦИ СА И ДАЛАВЕРАДЖИИ....ЛИЧНО СЪМ СИ ПАТИЛ......
15
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
V SLIVEN I KORTEN JIVEIIAT SAMO ***!!!I napadateliat na BANKATA e ot Korten!
14
1
 
5
 
! Отговори
NZ 1 преди 12 години
И къде ги видя тези 3-4 работещи басейни??? ЕДИН-ЕДИНСТВЕН, И КОЛКО СТРУВА БИЛЕТЧЕТО ЗНАЕШ ЛИ? И МОЖЕ ЛИ ДА ВЛЕЗЕ РОМЧЕ, ДОРИ ДА Е НАЙ-ЧИСТОТО И ВЪЗПИТАНО ДЕТЕ, И РОДИТЕЛИТЕ ДА СА УЧИТЕЛИ ПРИМЕРНО?!
13
3
 
10
 
! Отговори
Малобучинския преди 12 години
Едно време нямаше табели и никой не се къпеше. Сега имам много табели и маймуните масово се плацикат. Човека знае, че дори опитен плувец не трябва да плува в язовир, но *** това няма откъде да го знае и затова влиза и естествено се удавя.
12
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е щом са *** може :) 62
11
1
 
11
 
! Отговори
до 6 преди 12 години
Стига глупости бе! Децата от нашето село са започнали да се давят още 70-тте години, когато е построен язовира край селото. Не само деца, всякви хора са се давели. Даже и един голям плувец се удави, понеже си мисли че водата в язовира е както на морето.....долу горе еднаква температура на повърхността и на 4-5 м дълбочина. В язовира горния пласт от метър може да е 28-30 градуса лятото, а на 6-7 метра да е 10 градуса, и при дълдисване човека го срязва именно температурната разлика и се удавя.