Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен

Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите
87
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Джо Байдън изнесе снощи остро критична реч в изборната година на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом докато протестиращи отвън осъждаха подкрепата му за войната на Израел срещу групировката „Хамас“, предадоха световните агенции.

Още по темата

Байдън използва ежегодното официално събитие, за да заяви, че неговият  републикански съперник на предстоящите избори Доналд Тръмп е незрял, взе на подбив собствената си напреднала възраст и се развихри, изправен пред вашингтонските журналисти, които следят президентската институция.

„Да, възрастта е проблем. Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен“, пошегува се Байдън. 81-годишният президент по-късно добави за бившия държавен глава Тръмп, който е на 77: „Възрастта е единственото общо нещо между нас“.

На тазгодишното събитие, което се провежда от 1921 г. и на него се събират средства за стипендии, стотици журналисти, политици и известни личности бяха изпълнили в огромна хотелска банкетна зала в хотел "Вашингтон Хилтън". Речта на президента в заключение често включва „приятелски огън“, прицелен срещу репортери и други гости.

Този път Байдън даде някои съвети на пресата. „Най-искрено не ви моля да заемате страна. Моля ви да сте на висотата на сериозността на момента. Преминете покрай това, което може да отклони вниманието и покрай разсейващите съпътстващи събития, които доминират и придадоха сензационност на нашата политика и се съсредоточете върху това, което всъщност е заложено на карта“, каза Байдън.

Тази година домакин на събитието беше Колин Джост от „Сатърдей найт лайв“. /БТА, Петя Гергова/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: САЩБайдън
Още от САЩ
Ще има ли наказания за държавите, отказващи да използват долара?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
1
 
! Отговори
Байдън е късметлия! преди 1 седмица
Възрастта не е проблем. В случая проблемът ще бъде съдебното решение, което не допуска Доналд Тръмп до участие в президентските избори...
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя синилен старец е казал "нещо"? Браво!
72
0
 
1
 
! Отговори
До 67 преди 1 седмица
Ако си мислиш, че назначенията се определят с гласуване и вота на някъв от Алабама има значение, почвай да четеш книги.
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Деменцията го е стегнала яко! Но на практика няма значение кой е на поста, защото политиките и решенията се диктуват от други хора!
70
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нямам нищо против възрастта, но на тези години е най-добре да се радва на внуците и да си гледа кефа, а не да се излага пред целия свят. Не случайно има възраст за пенсиониране при нас е 65 г., дори и тези дето не са правили нищо се амортизират, а някои ги наляга деменцията. Няма вечни хора.
69
1
 
6
 
! Отговори
Дедо Поп преди 1 седмица
Байдън е ПЕРФЕКТНИЯ президент за САЩ. ДСрт та чак древен, с нефункциониращ мозък, полу мумифициран от лекарства и "подмладявания" . Нуцдаещ се от памперс и лекарски грижи. Доворещ с духове и отдавна мъртви хора /като разговорите му с Митеран / . Използващ листчета с команди и упътвания какво да прави и как да говори. ИДЕАЛЕН. САЩ няма нужда от друг президент. ДАнио го изберат и преизберат . Държавата направо "цъфти и връзва" под негово ръководство... АМИН....
68
2
 
9
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 седмица
ТОЗИ ПОБЪРКАН СТАРЕЦ Е ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ? ПОМИСЛЕТЕ СИ КОЛКО ПОБЪРКАНИ СА ПОДАННИЦИТЕ МУ.
67
1
 
8
 
! Отговори
хммм преди 1 седмица
Да не се зъби толкова на снимката че протезата му ще изхвърчи
66
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Горките старчета! Вероятно добре си грижат за тях, за да изглеждат добре, но деменцията не могат да скрият! питам си: защо американците си го причиняват, като гласуват за тях?!
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да почива в мир и да ме прощава Джордж Гейнс, но памперсът на снимката ми напомня сцената с речта от Полицейска Академия, където се оказа, че в трибуната има още някой...
64
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мумията да обясни, защо на Украйна дават 14млрд, а на Израел 27млрд$ от пакета. А в статиите на западните *** Израел отсъства, защото са агресора, а за Украйна има хиляди статии.
63
14
 
4
 
! Отговори
да се молим! преди 1 седмица
Да се помолим Господу! Ако Байдън спечели нов мандат, Украйна ще победи. Ако Байдън загуби, Украйна също ще загуби войната. Нека всички стискаме палци и се молим Байдън да победи на изборите!
62
3
 
4
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 седмица
До 63 - Явно последните няколко години си ги прекарал в пещера на самотен остров в средата на окена на делечна-далечна планета отвъд мъглявината Андромеда! Хлапе, тази му е най-харизматичната снимка на зомбито Джо. Пък какви ги плещи кретенът ...!! Господ да ни е на помощ с тези откачени и бунадисали държавни глави на еврейката колония the Jewnited States of America и Израел! Ах бе Адолфчо Адолфчо, една работа не можа да я свършиш като хората навремето, да ти издигнем паметник на всеки кръстопът
61
10
 
3
 
! Отговори
Личи си, че Днес бг преди 1 седмица
Са русофили. Сложили най-абсурдната физиономия на американския президент, а на *** винаги едни хубави сериозни снимки. Продажни братушки сте.
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А БОЙКО СЕ ЧУДИ НА КОГО ДА ЛИЗНИ ДИРНИКА ЗА ДА ГО ИЗДИГНЕ НА ВЛАСТ, ЕВРЕИТЕ ГО ЛАЖАТ ЧЕ ЕЕЕ СЕГА КАТО ВЗЕМАТ ВЛАСТТА В САЩ И ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ПРЕМИЕР НА БГ
59
4
 
5
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 седмица
Явно и в САЩ, евреите закъсаха за млади и перспективни кадри;))) та залагат на двама дементирали дъртака с памперси;)))
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При протестиращи извън ресторанта, сигурно им е присядало.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Изнервен Новината по - горе има пряко отношение към всички новини за фашистките бандеровски ragoBe в Украйна.
56
1
 
13
 
! Отговори
INFO преди 1 седмица
До Чудесна снимкаНапомня на снимка от "мумията се завръща"
55
0
 
4
 
! Отговори
Чудесна снимка преди 1 седмица
Напомня ми за един един, ама не се сещам кой беше?