Blizoo ще плати 30 бона глоба за заблуждаваща реклама

КЗК санкционира оператора. Глобата трябвало да е превантивна
Обновена: 24 окт 2011 14:14 | 24 окт 2011 14:14,
42
Blizoo ще плати 30 бона глоба за заблуждаваща реклама
Снимка: Reuters

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи 30 379 лв. глоба на "Близу енд Броудбен" ЕАД заради заблуждаваща реклама.

Повод за производството е сигнал на потребител срещу оператора във връзка с предлагания "Пълен пакет", включващ цифрова телевизия с над 150 програми, интернет и фиксирани телефонни услуги.

Според КЗК от Blizoo действително са заблудили потребителите си, тъй като реално операторът е предлагал доста по-малък брой телевизионни програми.

При определяне на санкцията КЗК е взела предвид степента и периода на нарушението, както и ограничения мащаб на рекламната кампания, се посочва в съобщението.

„Комисията се е ръководила и от разбирането си, че санкцията трябва да има превантивен характер срещу бъдещи недобросъвестни действия“, допълват от КЗК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тея *** им се прееба рисивъра и шест месеца не ни дадоха нов, въпреки стоте телефонни разговора и молби. Накрая си пуснах булсатком, но жена ми (нали жена) я заплашили, че не била платил и тя им платила и 6-те месеца без рисивър. Без думи останах, тея са мегаизмамници!
22
1
 
8
 
! Отговори
Тинев преди 12 години
Смешници са тия от КЗК. Но!!! // / Гарван гарвану око не вади. /Тия от Близу се гаврят с хората. Няма и една седмица / СЕДЕМ ДНИ /, без проблеми с достаката. Като се обадиш на телефона или е заето или ще отреагират след МИНИМУМ 20 часа.Но, така е. По-голяма глоба може да навреди на бизнеса - ХА-ХА-ХА./// От съдебната зала: Оправдаха председател на земед. кооперация, обвинен за съучастие в убийство, ЗА ДА НЕ ПОСТРАДА ДЕЙНОСТТА НА КООПЕРАЦИЯТА./////ФАКТ!
21
1
 
15
 
! Отговори
jj преди 12 години
Близу е възможно най-наглото явление на пазара в момента... Държат се с клиентите си като с феодални селяни.30 000 е смешна глоба за компания, чиста подигравка с хората, които плащат заплатите на КЗК от данъците си.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ot pz-k sam biagaite daleche ot tezi nagli izmamnici
19
1
 
16
 
! Отговори
бивш клиент преди 12 години
Бившите Евроком и Кейбъл тел бяха най-скапаните доставчици и сега като Ближе са същите бастуни
18
0
 
13
 
! Отговори
Бай 100-ян преди 12 години
Да не говорим,че едностранно променат условията на договорите!Тия *** са за закриване!!
17
0
 
8
 
! Отговори
ivan ivanov преди 12 години
tezi blizoo sa razkoshni bokluciii ama razkoshniii!!!!
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм на Близу-Пловдив и при мен от месеци не е спирал нета. Явно на различните места е различно.
15
10
 
3
 
! Отговори
Varnenec преди 12 години
аз пък имам само нет на Близоо и съм много доволен !!! за ТВ услугата не знам как е..
14
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
договорът ми изтече отдавна, бяха циркове докато приемат обратно скапаният модем, а сега годниа по кусно ъапочна смс терориръм за дължими суми, друг път, никога повече, НЕ СЕ ПОДЛЪГВАЙТЕ!
13
1
 
37
 
! Отговори
Гад преди 12 години
"Близоо" е толкова Далече ...
12
1
 
24
 
! Отговори
No Name преди 12 години
Скъсаха ми нервите докато ми изтече договора, смениха какво ли,мериха,тестваха, осигурявах достъп, плащах си редовно, ходех по каси да се разправям....и все още ми пускат sms-и за някакви неплатени задължения,а като отида на касата да проверя за какво става дума всичко е чисто. Единственото,което мога да кажа за този "оператор" е,че няма как да е по-зле, наистина едва ли има начин да си по-зле.Няма никаква комуникация между подразделенията на компанията,а за работещи бизнес процеси да не говорим
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да ви *** и заглавията простаци неграмотни от днес.бг ;)
10
1
 
38
 
! Отговори
Близу преди 12 години
Това е най-отвратителния оператор. Дори не спазват новите изисквания за срочност на договорите от 12 месеца и правят 24 месечни с предизвестие от месец преди отказ, което е незаконно. Като обслужване са пълен шит! Трябва още много глоби да отнесат, докато се научат да работят, както е нормално и да обслужват клиентите си.
9
1
 
17
 
! Отговори
Scary преди 12 години
Колко пъти писах жалби срещу неграмотно написаните им рекламни брошурки и подвеждащите им пакети към самите тях искайки компенсация !!! Нямах време да се занимавам с КЗК , но ги бях заплашил ... Радвам се ,че са ги глобили и да малко им е ... Незнам дали помните когато бяха решили да предлагат PPV програми / pay per view / - тотален крах и пълна лъжа към всички.За жалост те предлагат най-много програми от всички и работят с cam module !
8
27
 
3
 
! Отговори
Кирил преди 12 години
Абе за нивото в БГ са си добре.
7
20
 
11
 
! Отговори
Саня преди 12 години
Аз от една година им ползвам услугите - само веднъж съм имала проблем - обадих се, хората дойдоха, отстраниха неизправностите и засега, да чукна на дърво, всичко е наред.
6
1
 
57
 
! Отговори
Роза преди 12 години
Близу- Моля , моля по - далеч от Близу! Такива мошеници не съм срещала .Как могат да искат да им плащат хората след като те не им представят услуга . Такива мошенници не трябва да и м се предоставят предлагане на услуги .Възмутена съм от тях!
5
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Blizzzzo са ***!!!!!!!!!!!
4
1
 
26
 
! Отговори
Dalila преди 12 години
Снимката е добра:)Малко им е.