Blizoo ще плати 30 бона глоба за заблуждаваща реклама

КЗК санкционира оператора. Глобата трябвало да е превантивна
Обновена: 24 окт 2011 14:14 | 24 окт 2011 14:14,
42
Blizoo ще плати 30 бона глоба за заблуждаваща реклама
Снимка: Reuters

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наложи 30 379 лв. глоба на "Близу енд Броудбен" ЕАД заради заблуждаваща реклама.

Повод за производството е сигнал на потребител срещу оператора във връзка с предлагания "Пълен пакет", включващ цифрова телевизия с над 150 програми, интернет и фиксирани телефонни услуги.

Според КЗК от Blizoo действително са заблудили потребителите си, тъй като реално операторът е предлагал доста по-малък брой телевизионни програми.

При определяне на санкцията КЗК е взела предвид степента и периода на нарушението, както и ограничения мащаб на рекламната кампания, се посочва в съобщението.

„Комисията се е ръководила и от разбирането си, че санкцията трябва да има превантивен характер срещу бъдещи недобросъвестни действия“, допълват от КЗК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
38
 
! Отговори
дидо преди 12 години
очакваме нови тарифи за избиване на глобата
2
3
 
44
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Поне още една нула заслужават тези мушенници. Бълха ги охапала с тези 30 хиляди, да не казвам кое от кой крачол ще си преместят. После искат да спрат с нелоялните практики .... как да стане с такива миниатюрни глобички.
1
4
 
61
 
! Отговори
Николай преди 12 години
"30 БОНА глоба".вие наистина сте си ***- медия, с извинение :) "30 хиляди" прекалено книжовно ли звучи?на опашката сте ми дори след 24 часа и труд