Продължават проверките по училищата за безопасност на храните

Земеделският министър ги прави в името на децата ни
Обновена: 1 ное 2011 17:30 | 1 ное 2011 16:51,
5
Продължават проверките по училищата за безопасност на храните
Снимка: архив, Булфото

"Продължават проверките по училищата, свързани с новата наредба за безопасност на храните", каза в Пловдив министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

По думи на министъра, засега се реагира бавно, а нарушенията, които се констатират са много.

Агенцията по безопасност на храните е започнала с предписания, а по-късно ще пристъпи към затваряне на столове и детски кухни.

"Ние от това няма да отстъпим", каза Найденов. Той припомни, че това е и негова лична кауза освен като министър и като родител.

"В момента има и затворени ученически столови, но не заради наредбата, а защото, отивайки на проверка, по Наредбата инспекторите са се натъкнали на "безобразия", допълни той.

"В училищни столова и детски кухни са открити храни без произход, без срок на годност, лоша хигиена. Ние ще продължим по тази наредба дори да поскъпне храната, в името на нашите деца", отсече Найденов.

По думите му поскъпване в рамките на 10 - 12 стотинки не бива да се коментира, при положение че кафето вече е над 1 лев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този ***.
3
0
 
3
 
! Отговори
!!!!! преди 12 години
Дано столовете да не използват месо от неговите фирми за внос !!!
2
0
 
0
 
! Отговори
of преди 12 години
Министъра нещо позабрави за стандарта за лютеницата от така чаканата от него тазгодишна реколта пипер :) Ама нищо ние доматите с коловете ги ядем.Кафето от машина е 25-35 стотинки алооу...намали малко изцепките
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз помня като бях ученик преди около 20 год,в нашата гимназия имаше стол огромен,там едни лелички отиваха рано рано да готвят,сутрин закуска,на обяд такава вкусотия,оригинална храна,цялата гимназия обядваше дори нямаше места,и отделно имаше една лавка където един чичо Цецо правеше такива сочни и вкусни принцеси,цялото училище миришеше на вкусно!Ядех по 3 и една оригинална боза-еееххххх... Боже,тогава всичко беше истинско,и кайма,и кисело мляко и салами и сладки и хляб,сега всичко е фалш -ИСТИНА!