Доцент напуска ПУ "Паисий Хилендарски" заради Камата

Цв. Томов: Случаят с г-н Стоичков е връх на една срамна традиция
Обновена: 13 ное 2011 18:43 | 13 ное 2011 12:40,
897
Доцент напуска ПУ "Паисий Хилендарски" заради Камата
Снимка: Булфото

„Новоизлюпеният доктор хонорис кауза на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” г-н Христо Стоичков е впечатляващо неук и необразован човек”. Това заяви пред Dnes.bg социологът Цветозар Томов, който е преподавател във висшето учебно заведение.

Заради присъденото звание на футболната легенда Томов напуска Пловдивския университет. Той е изпратил писмо до ректора с мотивите за решението си.

Още по темата

„Личното ми мнение е, че удостояването с титлата “доктор” на лицето Христо Стоичков унижава не само Вас, но и членовете на Академичния съвет на университета, които сте пряко отговорни за това решение, всички преподаватели и студенти, които нямат нищо общо с него”, пише доц. Томов до ректора на ВУЗ-а.

Преподавателят твърди, че е научил от медиите за присъденото звание доктор хонорис кауза на Стоичков.

Социологът казва, че не иска да коментира въпроса с какви постижения в сферата на науката и образованието новоизлюпеният почетен доктор на Пловдивския университет е заслужил тази чест. 

„Най-високото академично отличие е присъдено и на други хора,  доказали се преди всичко с умението си да ритат топка”, припомня Цветозар Томов.

Подобни титли притежават бившият национален селекционер Христо Бонев, италианската футболна звезда Карло Анчелоти и германският футболен деец Енгелберг Неле.

„Случаят с г-н Стоичков е връх на тази срамна традиция”, казва още доцентът от ПУ.

Заради присъденото докторско звание на Христо Стоичков доцентът напуска университета.

„Не искам да споделям подобно унижение, затова настоявам незабавно да прекратя трудовия си договор с Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”, пише доц. Цветозар Томов до ректора на ПУ доц. Запрян Козлуджов.

Томов дълги години преподаваше в катедра "Критическа и приложна социология" във втория по големина университет в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


897
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
887
1
 
2
 
! Отговори
доцент преди 12 години
Да, смешно е най-незаслужилите в науката да се кичат с титли, обаче това е характерно за България и то не е от днес. Както знаете и виждате никой не си е на мястото. Свесните са без работа, некадърните са на най-високите постове. Калинки. Обаче Ицата е прав за едно, като казва "Повичи и*ети, по-малку учети". Това е истина в най-чист вид, а от истината най-боли. В РъБъ от учене полза няма. А от факта, че не си е*бем жените по много и на често, вижте к'во става - *** се множат, ние изоставаме
886
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срам наистина
885
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Срам и позор. За това са виновни ония мухлясали проф. и доц. дето са предложили и гласували. Сега ректорът им бере срама. Стоичков да го направят Почтен гражданин на Пловдив. Това е най-правилно - помогнал е за града университета и т.н. Стига с тия извращения. Почетен доктор да се дава на ЗАВЪРШИЛИ конкретния университет и имащи научни постижения в областта (патенти, разработки, публикации) без да са членове на академичния състав на конкретния университет. Аман от мухъли дето само се подмазват.
884
1
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Смразяващо раково заболяване в обществото. Самоунищожаващ се организъм и не допускащ никой да бъде повече, а това е най малкото. Полуинтелигенти с претенции за съдници на ръководството на един университет. Шоуто се допълва от един лилипут покатерил се на гърба на Стоичков за да го видят всички.Честно, ако можете разбира се, питайте се какво сте сторили вие. Какво да се каже за хора правещи кумири само жертвите на своите предателства. И очаквате Съдбата да е благосклонна към вас , да бе да.
883
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СТОЙЧКОВ НЯМА ГРАМ КУЛТУРА , ПОСТОЯНО ПСУВА ,ПРЪСТИ ПОКАЗВА КАКВИЛИ НЕ ПРОСТОТИЙ , АМА КАКВИТОСА УПРАВНИЦИТЕ ТАКИВА СА И ТИТЛИТЕ
882
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ОТ ТАЗИ ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ НЯМА , КАКЪВ ДОКГОР КАКВО ЧУДО ,ВСЕКИ ДАСЕ ЗАНИМАВА С ТОВА КОЕТО МОЖЕ , СТОЙЧКОВ И ДОКТОР , СМЕХУРИЙЙЙЙЙЙЙЙ,
881
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още един комплексар, решил да става известен на гърба на Ицо. Като е решил да си тръгва - прав му път. Истината е, че след една седмица ще бъде поредния анонимник, а Стоичков ще се помни още дълго. Христо може да бъде наричан с всякакви епитети но той е прославил България и не заслужава да бъде обиждан. В крайна сметка не той се е предложил за почетната титла. Този г-н Томов, като е толкова принципен, защо не е напуснал досега университета, като знак на протест срещу подкупните преподаватели.
880
3
 
11
 
! Отговори
какво още ? преди 12 години
кой ли ще е следващия ?!! "доктор"голяма веселба цецо галфоня гинекологичен и юридически съветник боко тиквата пЪ художник , кой е следващия гений на простащината
879
2
 
10
 
! Отговори
до мишо преди 12 години
Аз лично съм и ядосан. Единственото нещо пред което не мога да бъда и грам толерантност е възхода и поощерението на глупостта. Никаква толерантност към глупостта и простащината
878
9
 
2
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Сигурно сте мнооого измъчени, щом като сте толкова злобни. От друга страна, няма как да не сте измъчени щом имате толкова злоба , никаква толерантност , завист , глупост и при все това претенции т.е. липса на скромност. Какво да се прави , народопсихология . Трябва ни време мътилката да иде на дъното , щото сега сме само едно дъно . пак заради мътилката.
877
2
 
4
 
! Отговори
boris преди 12 години
Ице,ти пак се оля....че ти и футболист не беше та камо ли диктор...ха,ха,ха!!!
876
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕГА ИСКАМ ДА ДАДАТ ТАЯ ТИТЛА И НА АЗИС, ЗА ДА БРЪКНАТ ОЩЕ ПО-ДЪЛБОКО НА ТОМОВ В ЧЕРВЕНИЯ ***.
875
2
 
8
 
! Отговори
майна преди 12 години
ахахахаха Това е извадка от отговора на Стоичков: "Някога да сте чули думата аз? АЗ съм щастлив и горд, че мога да помогна" хахахахахахха
874
13
 
4
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Май доста глупост,незнание и злоба ни гони. Колко от вас тук имат принос за България, колкото Стоичков и изобщо имате ли някакъв принос освен за фон. Кои от вас направихте за България да се говори с приятелска усмивка .Не прощавате, че не и лингвист, литератор може би и физик освен невероятен футболист. Един неизвестен доцент иска и да е социолог май. В реалната социология - живота ,обаче приносът на Стоичков очевидно е по голям и с това неизвестния до сега , ще стане известен социолог. Хитро
873
1
 
7
 
! Отговори
яожг преди 12 години
не е виновен Стоичков, а ректорът на университета, кой му дава това право да раздава докторски степени на ляво и на дясно. да му се потърси отговорност.
872
2
 
12
 
! Отговори
СМЕШНО преди 12 години
А, знаете ли, че доктори са Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Трактора :)Без майтап, имат си тапия !Ицо днес доктор, утре президен и академик, банските старци ще клекнат и тогава какви отличия ще има......но това е нормално за ТОТАЛИТАРНА държава като България !
871
2
 
18
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 12 години
УНИКАЛНО *** ЧОВЕК!НЯМАМ ДУМИ С КОИТО ДА ИЗРАЗЯ ВЪЗМУЩЕНИЕТО СИ ОТ ТОЗИ АКТ НА УПРАВАТА НА ПЛОВДИВСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ!МОЖЕ БИ МУ Е ДАДЕНА ТАЗИ ТИТЛА ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ МЕРНАТА ЕДИНИЦА ЗА ПРОСТОТИЯ Е НА НЕГОВО ИМЕ!
870
2
 
10
 
! Отговори
питя преди 12 години
така се оплескаха нещата, че не знаем вече кой футболист, кой доктор, кой азис, кой заслужил художник, кой премиер.
869
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това звание се обезсмисля, използвано по този начин. То и Брежнев мреше за ордени и медали...
868
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каквото ни образованието, такива му и "хонорисите" - доктори без кауза...Разликата е, че спортният комплекс се плаща с парите на всички нас, данъкоплатците. Сумата не е малка - 4 милиона лева. Беше обещан на студентите в Пловдив при срещата им с премиера Бойко Борисов на 18 май. Излиза, че Борисов би трябвало да стане "доктор хонорис кауза". В едно изявление финансовият министър Симеон Дянков отбелязва заслугите на Стоичков: "Той непрекъснато ми напомняше за ангажимента и Министерството на финансите отпусна нужните средства".Как точно е решено в "Паисий Хилендарски" да има такъв комплекс, историята мълчи. Сигурно е заслуга на Стоичков. А как са избрани строителните фирми - има ли някой заслуги за това.