"Гонят" Венера с пениса от пъпа на Варна

Демонтират скандалната статуя, била незаконно поставена
Обновена: 2 дек 2011 15:58 | 2 дек 2011 15:58,
56
"Гонят" Венера с пениса от пъпа на Варна
Скандалната Венера от днес е оградена. Снимка: Impact Press Group

Статуята на Венера от Варна, издигаща се в центъра на града, точно пред хотел Черно море, ще бъде демонтирана.

Днес малко преди обед тя беше оградена, а сръчни работници започнаха премахването й.

Венера от Варна скандализира обществото веднага след като беше поставена на площадчето миналата година, в деня на Варна 15 август.

Според хората статуята имала порнографско излъчване заради напомпания бюст, неприличния жест, който е направила и заради това, че под дрехите прозирал мъжки полов член.

Пластиката от бял мрамор е подарък от строителна фирма по повод 20-годишнината от основаването й, като за поставянето на Венера разрешение даде Общината.

Няколко месеца след откриването, през април тази година, лично кметът Кирил Йорданов издаде заповед за премахването на статуята, защото била поставена там незаконно.

Сега мраморната статуя, тежаща повече от тон, ще бъде прибрана от фирмата дарител на склад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Prostaci! Kak chte mahat Venera! Pedali s pedali
54
0
 
1
 
! Отговори
Mapa преди 12 години
Възмутена съм от начина по които се постъпва с едно дарение. Аз живея пред тази скулптура и мисля че тя беше станала една от забележителностите на града. Просто е унизително!
53
0
 
1
 
! Отговори
Минчо преди 12 години
Каква глупост! Едно дарение да бъде премахнато по такъв грозен начин.
52
0
 
0
 
! Отговори
NOOOO преди 12 години
Местенето на скулптурата означава да бъде счупена. Само побъркани умове могат да вземат решението да бъде махната!!!Как може по такъв ужасен начин да се постъпва с едно дарение!!! Срам за град Варна, за държавата ни, за българското изкуство и мислене!btv.bg/az-reporterut/id/12/usernews/1886421718-Planeks_si_pribirat_varnenskata_Venera.html
51
0
 
0
 
! Отговори
Марин Генов преди 12 години
Махат я заради това че Андреев, е бил единственият в опозиция за вземането на логопедичната клиника. Кмета му се заканил и сега варненци да гледаме как се обезобразяват проезведения на изкуството!!!
50
0
 
1
 
! Отговори
Яна преди 12 години
Срамота да махнат хубавата скулптура. Направо е абсурдно. Долу кмета!!!
49
0
 
1
 
! Отговори
варненец преди 12 години
Скулптурата винаги ми е харевала. Това да бъде премахната е пълна глупост. Как може да е незаконна, като самия кмет я откри?
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Gezmeto na Varna trqbva da varne predishniqt si blqsak----------beshe udovolstvie grazhdanite i gostite na Varna da se razhozhdat po Gezmeto
47
0
 
2
 
! Отговори
do breh преди 12 години
ako zhiveesh ot Drin na zapad znache ne si vav Varna
46
4
 
4
 
! Отговори
breh преди 12 години
от варна съм и не съм я виждал тази статуя.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
otdavna trebvashe da mahnat tova podobie na Venera ot Gezmeto na Varna
44
0
 
1
 
! Отговори
gotiniq преди 12 години
евала на сръчните работници !!!
43
1
 
8
 
! Отговори
az преди 12 години
тези, които твърдят, че статуята е красива, явно никога не са я виждали на живо. Доста грзно "творение" и се радвам, че го няма. п.с. ако и кмета си беше отишъл с нея ...
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това Венера ли е , прилича на травестит от г*й парад
41
0
 
16
 
! Отговори
Язък за мрамора преди 12 години
Статуята е грозна и кичозна. Изпълнена е в стил мутро-барок.Мраморен блок тон и половина и два метра височина,да изхаби този ***, пишман-скулпторът.
40
1
 
15
 
! Отговори
естет преди 12 години
Тая/тоя/ се е барнал по цицката и за това се откроява мъжкото му достойнство....Каква мисъл, какво изкуство !Венера Милоска да има да взема - не струва пред Кирчовата изгора !
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това е статуята "вечния кмет от варна"- с естествен ..., подаващ се под полата, но всъщност евтино женско създание, дето се наааадупи на която партия дойде на власт, така свенливо се държи за сърчицето, което не е на място и само по устните на тази статуя четете- "боли ме това под полата за варненци мене, нали ми сстърчи самочувствието, варненци ееееей така ще ги боли главата още 4 годинки"
38
1
 
11
 
! Отговори
варненец кореняк преди 12 години
Ето възторжената статия при дарението на хермафродиткага ВенераВарна се сдоби със своя ВенераКметът Кирил Йорданов открива статуята "Венера от Варна"Moreto.netВенера от Варна се нарича новата пластика, която вече краси центъра на Варна. Церемонията по официалното й откриване бе днес, преди минути в центъра на Варна - срещу хотел "Черно море".Красивата скулптура е дарение за празника на град Варна от Планекс Холдинг по повод 20-годишнината от основаването на строителната компания.Дарението бе прието от кмета на Варна Кирил Йорданов.Самата скулптура, както и оформянето на малката градинка на ларгото струват около 20 000 евро, според Днес+. По време на откриването шефът на строителната фирма Пламен Андреев заяви, че е чул противоречиви мнения по повод градската пластика. В отговор на коментарите той посочи, че дори Айфеловата кула са искали да я съборят.Пластиката Венера от Варна е изработена от цял блок тасоски мрамор и е дело на скулптора Веселин Костадинов.Мраморът е от остров Тасос, уникален по рода си. В страната няма подобно произведение, поставено на открито. Изпълнението на женската фигура е класическо. Подходът на скулптора Костадинов е инспириран от световните тенденции в тази сфера на изкуството. Сега има връщане към класическата скулптура, класическата форма, към доказаните ценности. Необходим ни е културен ренесанс, със стойностни работи, съобразени с европейското мислене и възприемане на изкуството. Необходими са ни дарители, бизнесмени с широк поглед, ценящи изкуството и художниците, артистите, е мнението на Костадинов, който оценява възможността негова скулптура да е на това място като висока чест.Мраморният блок тежи тон и половина, висок е 2 метра. Костадинов е работил година по свой авторски проект.Работата над тази скулптура е път към съвършенството, каза още Костадинов.За 20 години Планекс построи много сгради във Варна. Винаги сме се старали да строим качествено и модерно, да правим града по-красив - споделя Пламен Андреев, управител и съсобственик на Планекс Холдинг, който се надява варненци да приемат пластиката на Венера като израз на добрата воля, духовна потребност и обществена отговорност на компанията, както и като желание за подобряване на градската среда.Това не е първата подобна инициатива на фирмата, припомнят от Планекс. Фонтанът с делфините пред църквата Св. Никола на бул. Княз Борис също е дарение от холдинга за варненци. За съжаление от доста време фонтанът е боядисан с блажна боя дело на неизвестни хулигани.Кво стана бе, кмете ????
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички знаем на кого е планекс холдинг,нали....
36
2
 
13
 
! Отговори
от Варна преди 12 години
Преди да бъде поставена на центъра на града, със скулптурата бяха запознати тогавашният председател на Комисията по култура в Общински съвет Панко Анчев, Вили Жечев зам.кмет на Варна, Валентин Вълев шеф на Строителната камара. Постер на Венера от Варна участва в изложба на варненските художници в Градската галерия в продължение на един месец и много хора я видяха и одобриха.Хайде, комисията ,която е одобрила този *** да си ходи !Начело с Панко Анчев !!!!