Митрополит Кирил: Слава Богу, че има такива дарители

Луксозното му возило спестявало пари на църквата
Обновена: 6 дек 2011 23:00 | 6 дек 2011 22:52,
299
Митрополит Кирил: Слава Богу, че има такива дарители
Шофьорът на митрополита го докара тази сутрин с красивата лимузина в църквата "Свети Никола". Снимка: Petel.bg

Луксозният автомобил "Линкълн MKZ Хибрид",  с което варненският митрополит Кирил се появи на днешната литургия за Никулден, бил дарение.

„Слава Богу, че има такива дарители, които мислят, защото сега в това време, на тази духовна икономическа криза, за митрополията е много важно, че двойно по-малко се намалява разходът на бензин", коментира той, пред bTV.

Митрополит Кирил не пожела да назове имената на дарителите, като само уточни, че били в автомобилния бизнес.

Още по темата
 „Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи”, убеден е митрополитът.

„Един архиерей, както и директор, имат нужда от такива неща, които да улесняват неговото служение”, смята още митрополит Кирил.

В Съединените щати стартовата цена на лимузината е близо 36 000 долара. Моделът е 2012 година, все още не се продава у нас и е пуснат в продажба едва от около месец и половина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: митрополит Кирил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
6
 
3
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Моля всички да спрете да плюете Църквата. Няколко митрополита не са Църква. Църква е общество от вярващи и Бог. Тези вярващи са всички кръстени православни християни + епископите. Който казва, че църквата е лоша трябва да е готов да носи отговорност за това, защото е част от църквата.
190
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Блажим ли,блажим ли Дедо попе?
189
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що, 152,в ирландската преса не четат ли горещите новини от Ватикана :)))
188
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 190Верно си хахо! Весели празници и на теб!:)
187
0
 
3
 
! Отговори
152 преди 12 години
до 188Нещо като дипломатически имунитет е нещо като бременна жена - няма такова нещо. Ако ще се упражняваме в риторика да намерим друг форум. Исках да ти кажа, че БКП пряко ръководеше църквата, а тогавашните ръководители са ръководители на църквата и днес. Простичко казано - църквата не се е променила.
186
13
 
3
 
! Отговори
haho преди 12 години
Жалки, бедни душици... Завидяхте и на "едноокия"! Някой от вас, които стоите в малките си потни офисчета, замислял ли се е, тези хора колко лишения са дали от светския си живот??? А всички профанчета, които карате служебни Астрички и Хюндайчета, с какво ги заслужихте?Весели празници!
185
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 188Я ми разкажи за изповедта и причастието при православните, че нещо ми се губи?:)))))))) А органова музика звучи ли в храма или не?:)))))))))))))))))))))
184
0
 
4
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Не мога да коментирам определени епископи. Всеки от тях ще отговаря за делата си. Имайте пред вид, че митрополитите имат донякъде и дипломатически имунитет. Ако Църквата беше репресирана на такова ниво, щеше да има реакция и от чужди страни. Посещението на манастири не отговаря на църковен живот. Изповед, причастие, редовно посещаване на църковните служби са нещата, които ви правят православен християнин. Срещу това имаше репресии.
183
0
 
0
 
! Отговори
152 преди 12 години
До 180Разкажи повече за "тресенето", виждам, че четеш тукашната преса.:)
182
0
 
6
 
! Отговори
ринго преди 12 години
храмовете плачат за ремонти иконите и стенописите за реставрация а попа си купува кола ....земното е завладяло душите на пастирите .Затова младите хора не вярват а гледат попа какво прави.Нищо ново те и от джамийските настоятелства са същите демагози .Религиите си отиват ...Васко Кръпчестия да изпее тази нова песен
181
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 177А като е имало такива нечувани репресии, как са оцелели патриарх Максим, Неофит и останалите в тези страшни според теб времена? Че Максим е патриарх от над 50 години?! Аз съм свидетел на тези времена и никой не ме е спирал да посещавам църкви или манастири, даже като ученици сме ходили на екскурзии по такива места, ама тогава в манастир се влизаше и спеше без пари, а сега - само с много пари.:)
180
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Църквата ни все още има много добросъвестни служители. За тях нищо не се пише. Някой има интерес да изкарва само..."***". По този начин добрия пример остава скрит за обществото, а под прожекторите са компроматите. Това е начин да настроиш някого против нещо, дори от това нещо да има смисъл и то голям. Тенденциозното осведомяване е лъжа по своята същност.
179
0
 
7
 
! Отговори
работещ мирянин преди 12 години
е нЕма такава наглост НИКЪДЕ по света...Чак с Обама се сравнявал...ай сиктир мръсни педофили!!!
178
0
 
7
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Предлагам на този.........Кирил даму даря моята кола,а пък той да продаде неговата и раздаде на бедни и нуждаещи се!!!
177
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Слава Богу,че имаме таквиз духовни пастири!
176
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
152,за коя епископия говориш - тази, дето се тресе от скандали заради "нездравия интерес на католическите духовници към деца" ли?
175
2
 
4
 
! Отговори
152 преди 12 години
До 174То и винаги е имало заблудени хора, както и не познаващи историята си, ама нейсе! Прав си, няма смисъл да се образоваме в това отношение. Всъщност бъди жив и здрав и носи високо знамето на църквата - нали така ви учеха в партийните школи? Казвам го, защото начина ти на мислене и изразяване ми напомня този, на партийните секретари от онова време. Аз обаче имам алергия към такива. Така, че бъди жив и здрав! :) Хубав ден ти желая и някой ден да те осени и Разума! :)
174
1
 
3
 
! Отговори
Me преди 12 години
Да, съгласна съм, че колите в САЩ са драстично по-евтини, но Редактори, обновете си информацията, там в момента за 36 000 $ най-много някое фордче, нещо по-обикновено. Даже GMC е повече от 36000, какво остава за тази кола. А иначе за наглостта на попЧЕТО нямам думи. Църквата се е превърнала в търговски дом...
173
0
 
2
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Каква политика срещу църквата? Какво ще кажете за избитите свещеници след 9 септември? Или за това, че срещу хората, които ходеха на църква се завеждаха доноси. Ами дядо ми, който беше уволняван от не зная колко места, защото вярваше в Бог? Или родителите и роднините ми, които имаха куп проблеми, защото вярват? Май доста хора са живели в блажено неведение какво се случва около тях.
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо българите загубиха вяра в църквата,в здравеопазването,в образованието....?Заради безкруполни,цинични,нагли и безотговорни представители на тези институции!Именно тези,които трябва да дават личен пример и да учат обществото на морал,съвест,добродетели.....имат дефицит на такива....