Митрополит Кирил: Слава Богу, че има такива дарители

Луксозното му возило спестявало пари на църквата
Обновена: 6 дек 2011 23:00 | 6 дек 2011 22:52,
299
Митрополит Кирил: Слава Богу, че има такива дарители
Шофьорът на митрополита го докара тази сутрин с красивата лимузина в църквата "Свети Никола". Снимка: Petel.bg

Луксозният автомобил "Линкълн MKZ Хибрид",  с което варненският митрополит Кирил се появи на днешната литургия за Никулден, бил дарение.

„Слава Богу, че има такива дарители, които мислят, защото сега в това време, на тази духовна икономическа криза, за митрополията е много важно, че двойно по-малко се намалява разходът на бензин", коментира той, пред bTV.

Митрополит Кирил не пожела да назове имената на дарителите, като само уточни, че били в автомобилния бизнес.

Още по темата
 „Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи”, убеден е митрополитът.

„Един архиерей, както и директор, имат нужда от такива неща, които да улесняват неговото служение”, смята още митрополит Кирил.

В Съединените щати стартовата цена на лимузината е близо 36 000 долара. Моделът е 2012 година, все още не се продава у нас и е пуснат в продажба едва от около месец и половина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: митрополит Кирил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
-Бира или вино , дядо попе??-И двете, чадо, и двете......
210
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"има изповед и причастие при Православните, ама нали е по добре да пишем по форумите без да четем......"Значи да не ги мислим поповете! Изповядват старата лимузина и са готови да съгрешат с нова такава.:) Другари патриарси, митрополити и редови партийни секретари , да сте ми живи и здрави, че на овцете им трябва баш такива пастири!:)))))))))))))))))))))
209
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
210,я пак да си прочетете Изход и Левиткато сте вярващи - трябва да знаете, че такава е божията воля :)
208
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 189има изповед и причастие при Православните, ама нали е по добре да пишем по форумите без да четем......
207
0
 
17
 
! Отговори
маги преди 12 години
Срам няма този човек.Твърди че върши Богуугодни дела,това включва източването на парите от храмовете,тези пари които аз и всички вие даваме във вид на дарения,купуване на свещи и дебели суми за църковни ритуали.Нека Бог ги съди за делата им,а ние ограничим наливането на пари в бездънната яма на Църквата.
206
2
 
13
 
! Отговори
до 190 преди 12 години
Те са попове, а не монаси - имат жени, деца, внуци(всички с лъскави коли), хранят се в ресторанти(аз лично съм виждала поп с 20 човека рода на задушница в 5 звезден ресторант, нашата сметка за 4-*** беше 120лв. и 2-*** не пихме алкохол, а тяхната направо не ми се мисли), ходят на почивки, получават подаръци, помощи, не си плащат данъци и осиг. изобщо куче влачи диря няма и като се замисли човек, живеят по-светски живот от нас.
205
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Религията е ПРОМИВАНЕ на мозъци!"Не ме гледай какво правя,а ме слушай,какво ти говоря!"
204
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
народът, 152,си е бил тук и тук ще си остане с или без авраамовата религия :)това, че не ти играе по свирката, както ти ги виждаш нещата според собствените си и нечии чужди представи, не означава, че е по-малко достоен от другитеи да ме прощаваш, ама не ти ща ирландските проблеми, с които са се оправили като народ :)))
203
2
 
11
 
! Отговори
до 195 преди 12 години
Аз не съм част от това - не съм част от бездушието,от лукса,от златните иконостаси,от "даренията", от далаверата със свещите, от рекета за кръщене и венчавка,от мазните физиономии,от професията "поп". Господ е винаги с мен и не е нужно да ходя на църква, за да общувам с него или да го моля да ми прости за нещо, всяка вечер когато си легна благодаря за отминалия ден, изпращам му(или им) любов и признателност и се моля за целия свят, за това не ми е нужна прашна,тъмна и опушена сграда.
202
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ходя на църква!ВЯРАТА си я нося в сърцето!Никой не може да ми я вземе оттам!
201
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Името на дарителя и ПРОВЕРКА от НАП!Иначе,дядо Кирил в килията!На затвора !
200
0
 
7
 
! Отговори
LM преди 12 години
до 195 аз не съм от църквата но в тази църква честен поп няма и с гъзовете си крадат не само с ръце и акъл
199
0
 
20
 
! Отговори
Ники преди 12 години
Да пести пари с Голф 2-ка на метан.На фона на всички бездомни и болни деца този хитрец заслужава един здрав пердах
198
0
 
26
 
! Отговори
Жеко преди 12 години
Продажна,жалка душица.Демонстрира лукс по време на пост,пред гладните,измъчени от немотията хора,Е такава наглост няма,,,
197
1
 
21
 
! Отговори
Гоце преди 12 години
Спрете да ходите на църкви,това е схема за манипулиране и правене на пари.Поповете са просто тарикати с бради.
196
1
 
1
 
! Отговори
152 преди 12 години
До 197"нищо не ме притеснява, 152,в ирландските епископи - това си е католически проблем :)))"Така и предполагах. Когато нашите проблеми станат като техните - ще сме се оправили като страна и като народ, ама не вярвам това да се случи, защото в основата на една Вяра е преди всичко народа. По нашите земи такъв обаче няма.:((((
195
2
 
6
 
! Отговори
152 преди 12 години
До 195Църквата е кораб и всички сме в него. Всички сме с ръце на веслата, а митрополитите ни са на руля. Аз смятам, че от поне 60 години корабът върви към дъното, защото рулят е завъртян в неправилна посока, а и никой не го е грижа , че долу, при гребците навлиза вода. Това искаме да кажем, ама на мостика патриарсите си мерят лимузините и не се чува гласът на хората от трюма. Нещо неясно в горното? С нещо да не си съгласен?
194
0
 
1
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Терминът "нещо като дипломатически имунитет" не е точен, съгласен съм. Казвам, че митрополитите са публични личности. Комунистическият елит не желаеше да прави излишни скандали и да показва истинската си същност на такова ниво. Масовите репресии се извършваха по места. Аз свидетелствам за всичко, което се случваше около мен. Зная за много баби, които тайно кръщаваха внучетата си, защото се страхуваха от властта. Моля да прочетете за избитите свещеници след 9-ти. Има хубави книги на Валентина Дру
193
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нищо не ме притеснява, 152,в ирландските епископи - това си е католически проблем :)))
192
0
 
1
 
! Отговори
152 преди 12 години
Нямам представа дали четат и няма как да го зная. Кажи кое те притеснява в ирландските епископии? Влизал ли си в ирландски храм? Какво не ти е допаднало в него? Отношението на служителя в храма ли?