Почина кандидатът за шеф на спецсъда Росен Русев

Магистратът бе разследван за крупни злоупотреби
Обновена: 8 дек 2011 12:18 | 8 дек 2011 12:10,
76
Почина кандидатът за шеф на спецсъда Росен Русев
Росен Русев. Снимка: БТА

Бившият председател на Хасковския окръжен съд Росен Русев, който бе разследван за злоупотреби със служебното си положение, е починал снощи.

Причината за смъртта на 47-годишния магистрат е сърдечносъдов проблем.

Вчера той е бил транспортиран по спешност в пловдивска болница, тъй като му прилошало на работното място. Лекарите обаче не успели да го спасят.

Росен Русев нашумя покрай кандидатурата си за председател на Апелативния специализиран наказателен съд, която по-късно оттегли от ВСС.

Изборът на 20 октомври обаче не се състоя заради започналата проверка от Върховна касационна прокуратура срещу Русев.

Той бе обвинен, че е излизал 7 пъти от страната, без да е в отпуск или командировка, в периода септември 2007 г. - декември 2009 г., като дори е ползвал служебната си кола и е навъртял 1700 километра.

Седмица по-късно ВСС отстрани Русев от поста председател на Окръжен съд-Хасково заради разследването за злоупотреба със служебното положение.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еее, тц,тц,тц недоживя до пенсия...Такава реформа му дръпнаха от ГЕРБ, а хората вече и до 50 немогат да доживеят, та камо ли до 65
54
4
 
34
 
! Отговори
НЮТОН преди 12 години
Дайте ми един честен съдия и опорна точка и аз ще реформирам съдебната система.
53
3
 
38
 
! Отговори
Див Петел преди 12 години
Изгореха паричките на всички с висящи към момента дела при този съдия.
52
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България е пародия на държава - премиер балканския наркобос и рекетьор Бойко Борисов (Бойко тиквата), шеф на МВР престъпник и мошенник на едро Цветан Цветанов ( Цецо ***), финансов министър америкаснкия шпионин Дянков *** и президент един от многото незаконно забогатели мутри милионери Росен Плевнелие - Мазния!
51
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
въпросната курволетина Анна Петкова трябва да бъде уволнена дисциплинарно и да започне разследване срещу нея! това е поредната *** "калинка" в съдебната система! съдебната ни сисктема е най-корумпираната във целия свят! но пък си раздадоха вече 13-заплата за награда, до края на годината ще си раздадат и 14-та, защото са натоварени горкичките и им едно такова дисконфортно!
50
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Около година след като придобива правоспособност Росен Русев става административен ръководител на Районен съд-Свиленград (митницата друже!), т.е. към онзи момент той е имал само 10 месеца реален юридически стаж..".Кой го направи шеф ли?!...Ами оня сивия кардинал-Христо Бисеров ...коментари от Правен свят
49
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
42добавен от: Анонимен преди 28 минутиДано същата съдба в най-скоро време го сполети и Бойко Борисов! НЕ , АЗ МИСЛА ЧЕ Е НАЙ - ДОБРЕ ТАЗИ СЪДБА ДА ГИ СПОЛЕТИ *** КАТО ТЕБ ...
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВСИЧКИ ЛИ МАГИСТРАТИ СА ТОЛКОВА УЯДЕНИ КАТО ТОЗИ ???
47
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ МИ ИЗГЛЕЖДА НА 67 ГОДИНИ , А НЕ НА 47 ... ДА НЕ СТЕ СЕ ОБЪРКАЛИ ???
46
2
 
7
 
! Отговори
DUBLIN преди 12 години
1 korump po malko v Korumpestan.....
45
3
 
15
 
! Отговори
съдия Петкова преди 12 години
Ми сега...какво ще правя без моя Мечо,кой ще ми покрива делата дето съм ги продала??? Кой ще ме води по почивки със служебната кола,кой ще ми пуска аванти с имоти......ОООООХ горката аз,съсипана съм от мъка.....Сега трябва да търся друг Мечо,то добре,че в наш'та с-*** ги има много.......Ама тъга си е.....толкова беше добър и кадърен,що дела оправихме....тц тц тц
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заместничката му Анна Петкова е придобила два имота в Хасково къща и гараж на обща стойност 150 хил.лв.. Интересен е произходът на средствата заеми+заплати+наследство в чужбина и дарение. Това е упоменала Анна Петкова пред Сметната палата.
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
семейството на съдия Русев притежава значителен брой имоти. И не на последно място Росен Русев често пътува в чужбина със служебната кола, но не по работа, а за лична отмора.Последната информация стана публично известна след изслушването на Русев във Висшия съдебен съвет, когато Васил Миков от Върховната касационна прокуратура, автор на проверката, огласи данни от нея. От тях стана ясно, че проверяваният магистрат е излизал 7 пъти от страната без да е в отпуск или командировка в периода 12 септември 2007 г. до 10 декември 2009 г.При едно от тези пътувания през декември 2009 г. е бил със служебната "Шкода", управлявана от шофьора на ХОС - Али Юсеин и придружаван от колежката си Анна Петкова. Друго излизане през границата, извън този списък, съвпада с началната дата на отпуска му - 4 февруари 2009 г., когато той минал със служебната кола през Дунав мост, придружаван пак от съдия Петкова.
42
1
 
11
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
До 42: Е, нема той спортува! Футболист е той и в дъжд, и в сняг, и в студ, и в пек, рита... вкарва голове, и не се отказва... Супер Бойко, ще тръшне инфаркта, а не той него...
41
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано същата съдба в най-скоро време го сполети и Бойко Борисов!
40
4
 
14
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Адвокат=Престъпник... Последните 15 години в БГ правителствата се подвизаваха главно адвокати, ха познайте защо в законите ни има вратички, дупки, порти... И, кога правдата ще възтържествува... За справка, даже Пешо Стоянов - синият президент, позорно изгубил едни спечелени избори от Първанов, щото не си мълча на дебатите тогава, та и той си е по професия бракоразводен адвокат! Аман от всякакви адвокати, вече!
39
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Причината за смъртта на 47-годишния магистрат е сърдечносъдов проблем. Сърдечно от съда! Българския институт за правни инициативи (БИПИ) сигнализираха Висшия съдебен съвет (ВСС) с писмо, в което се описва кариерата на Русев. Той е бил адвокат от 1990 до 1998 г. в Ямбол, но правоспособност придобива едва през 1997 г.
38
2
 
18
 
! Отговори
! преди 12 години
Господ си знае работата - един подкупен *** по-малко
37
2
 
13
 
! Отговори
аси преди 12 години
пожелавам на дядо кирил-митрополит да последва русев.да се срещне с свети петър колкото се може по скоро.
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бе много станаха тези проблеми бре! Сърдечните де! Мишо Бирата, този пич! ГЕРБ все издигат такива, дето ги разследват за нещо, за началници!