Роми пишат на Бойко, нямат лични карти!

Проблемът - 95% от къщите в Столипиново са незаконни
Обновена: 13 дек 2011 07:08 | 13 дек 2011 07:08,
135
Роми пишат на Бойко, нямат лични карти!
Снимка: Dnes.bg

„Ще се оплаквам на Бойко Борисов, защото не ми дават лична карта тука", жалва се Мехмед от „Столипиново”.

Младежът досега е нямал документ за самоличност. За издаването на лична карта обаче в полицията му искат удостоверение за постоянен адрес, а той няма такъв. Причината – жилището му е незаконно и няма нотариален акт.

„95% от къщите в „Столипиново” са незаконни и затова хората нямат нотариален акт, без него не могат да получат удостоверение за постоянен адрес, а оттам пък не могат да са сдобият с лична карта”, разказа пред Dnes.bg общинският съветник Антон Карагьозов.

По думите му проблемът е масов и хората нямат изход. По тази причина той води разговори с адвокати и ще изпратят запитване до Министерски съвет по казуса с личните карти на ромите без адрес.

„Проблемът е при издаване на първа лична карта, когато трябва да се представи документ за постоянен адрес, а за целта е необходим нотариален акт на имота, само тогава може да се издаде лична карта”, обясниха от сектор „Документи за самоличност” към МВР-Пловдив, позовавайки се на закона.

В търсене на изход ромите ползват адресната регистрация на свои близки или приятели, за да се сдобият с документ за самоличност. В противен случай не могат да се регистрират в Бюрото по труда и да получават помощи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
koleto75 преди 12 години
i sadi darjavata za diskriminaciq ste propusnali
130
1
 
0
 
! Отговори
koleto75 преди 12 години
ami cqla zima 4e lejat po bolnicite kato pacienti - hotela predlaga hrana tri pati na den toplo e i banq kakvo im trqbva pove4e i koi im go pla6ta sled kato nemat zdravni mai nie i bolnicite trupat zadaljeniq
129
0
 
5
 
! Отговори
Ot smqx.info преди 12 години
*Една случка в магазин за техника: Две *** питат продавача за печки тип конвектор: Курвертори имате ли? Сигурно някоя от тия му е писала на Бок Т. ;)
128
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-вероятно братята *** пишат на Премиерина на английски, защото той завалийката *** не е научил, но пък английският му е като майчин - колкото майката на Асан го знае, толкова и Боката!Нали редовно си говори на "четири очи" с европейците, но едва ли си хортуват без допълнителни преводачески уста - със затворени очи естествено, заради срама!Иначе ни е мъдър и всезнаещ ръководителя - само за раждането на Земята не се е произнесъл още, въпреки, че се е пръкнал и преди нея!
127
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПП на ЗСП = ( Правилник за прилагане на Закона за социално подпомагане )Чл. 16а. Алинея (1) За издаване на лична карта на лицата може да се отпуска еднократно целева помощ, до размера на гарантирания минимален доход. ( ГМД = 65 лв. - б.а.)Схващате ли, работещи данъкоплатци, дето няма да видите пенсии ?Освен другите помощи, на *** се полагат 65 лв. ( толкова е ГМД) за да си платят таксата за лична картаТоест .... даваме им пари за лични карти, с които лични карти да им даваме следващите пари ( помощите и детските )Да сте чували за турския Диш Хакъ = Данък Зъби ?
126
0
 
7
 
! Отговори
Maraba преди 12 години
Да-а-а!Сега отиваме с колегите да дигнем едно копторче на Витоша.И после , ке ревем кат братчедите, че немами карти.Оти немаме нотариални актове.Щом за тех мое, начи и за нази тоже може!
125
0
 
13
 
! Отговори
123 преди 12 години
За тези специално, лична карта само срещу кастрация!!!!!!!! Ето така фискалния ефект ще бъде много по-осезаем отколкото вдигането на пенсионната възраст.
124
0
 
20
 
! Отговори
перко преди 12 години
Точно сега е идеалният вариант Строителното министерство да си изпълни намеренията за разрушаване на незаконните имоти.Не да бута колибите на старчетата по лозята, дето и без това са опоскани от тия без личните карти
123
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Десетте *** правила: 1.Не работи българите са за това! 2.Не кради, а си вземай! 3.Не лъжи много. ...! 4.Прави деца, държавата ще ги гледа! 5.Не учи, а ходи да просиш! 6.Не плащай за ток и вода, те ти се полагат! 7.Ако по релсите не е минавал влак от 3 дни може да ги вземеш! 8.Жиците растат по стълбовете набери си! 9.Не се къпи, калявай си имунната система! 10.Не спазвай законите, ти имаш права!!!
122
1
 
17
 
! Отговори
перко преди 12 години
Като нямат лични карти да вървят за ***.Бараките се изриват с булдозера и ще стане чистоА и ромите ще са най-после интегрирани и полезни за обществотоПисна ми вече да мисля за техните проблеми и да ги храняКато ги хванат да крадят как ги регистрират в полицията без лични карти.Защо изобщо съществуват тези "твари"
121
1
 
11
 
! Отговори
Сачове преди 12 години
Еми идеално бе ТИКВИ СМОТАНИ - за кво ше им правите лични карти на тея ***- за да получават от парите на Пенсионерите с по 40 г сатж ли! ЕЙ ОСРАХТЕСЕ ОТ ГЛУПОСТИ ВАШТА М.....А ИЗМЕКЯРСКА!
120
1
 
44
 
! Отговори
Българин преди 12 години
118 - издръжката на мръсното племе (тоест ДИРЕКТНИТЕ) помощи са 3.1 МИЛИАРДА на година !!!! Плаща ги НОИ !!!! Разбирате ли сега защо ни вдигат пенсионната възраст, защо ни принуждават да работим докато умрем, а старите хора получават мизерни пенсии - защото храним тая зараза !!! Добавете пропуснатите ползи (около 700 милиона) - от това, че мръснокафявите *** не плащат данъци и осигуровки, добавете и нанасяните огромни щети от бандитизма им... без *** щяхме да сме просперираща страна !!!
119
1
 
16
 
! Отговори
ядрен физик преди 12 години
Търся *** за ядрени опити и иследвания.И също за кастрация
118
1
 
27
 
! Отговори
do Mk преди 12 години
Не са ти давали помощи,защото си бял човек.*** са със превилегии.Нямат нито ден трудов стаж,но получават пари.И това е ,за сметка на работещите.Които са плащат и данъци и усигоровки.За да могат да се възползват ***.Докога тези *** ще живеят на гърба на редовния и мизерно заплатен българин??.А ако някой българин си изгуби работата няма никакви помощи
117
0
 
34
 
! Отговори
Мк преди 12 години
"В противен случай не могат да се регистрират в Бюрото по труда и да получават помощи."Не знам как без трудов стаж им дават помощи. Аз когато завърших и бях безработен никой не ми е давал нищо.
116
1
 
42
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ние, нормалните хора, които издържаме с данъците си тая държава, искаме:- Спиране на всякакви помощи за мръсната раса, защото този, който НИЩО не е дал, няма право и НИЩО да иска;- Незабавно прилагане на действащите закони за всички - в Наказателният кодекс е написано, че заграбване на чужд имот и кражба на вода и ток се наказват със затвор;- Незабавно отнемане на Българското гражданство на всички ***, които не могат да четат, пишат или говорят по Български !!!ДОЛУ ***, ДОЛУ ГРОБ.
115
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ромите ползват адресната регистрация на свои близки или приятели, за да се сдобият с документ за самоличност. В противен случай не могат да се регистрират в Бюрото по труда и да получават помощи. -------------------------------------------------Oshte ne poznavam *** koito da ne jivee ot garba na balgarite. Ot den na den tehnia broi se uvelichava... Tejko im na balgarskite dechica chiito roditeli sa ostanali v Balgaria- darjava s *** zakoni
114
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kolko li parichki sa nabutali *** v djobcheto na Benatova....a na pravitelstva.....a na pravosadia....?!!!Krai niama ! Zad balgarskia problem s *** ne stoiat ***. Tova sa zakoni, partii i podkupni pravitelstva.
113
0
 
20
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Оплачи се и на арменския поп ако искаш. Можете да помахате на безплатния обяд, *** *** такава.
112
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Роми пишат на Бойко...--------------------- Заглавието ме развесели - хора, които не могат да четат, пишат...И стига с това роми, ако става дума за ***, кажете ***(псувнята само си я помислих, няма да я публикувам)