Предколедно намаление на хляба в Хасково

В града масовият хляб вече струва 65 стотинки
Обновена: 14 дек 2011 18:01 | 14 дек 2011 18:00,
28
Предколедно намаление на хляба в Хасково
Снимка: Булфото

С 10 стотинки по-евтин хляб ще ядат от днес хасковлии. Добрата новина идва от най-големия производител в региона - бившия държавен хлебозавод.

Най-масовият бял хляб ще струва 65 стотинки, а нарязан се продава за 70. Типовият хляб е на същата цена. Толкова струва и белия и типовия ръжен. Хлябът за тостери е 1 лев.

"Причината да намалим насъщния е цена на тон пшеница, която се търгува с около 30-40 евро", съобщи шефът на хлебозавода Тодю Тодев.

Според председателя на Съюза на хлебопроизводителите в региона Янчо Вутов стойността на тон пшеница не е намаляла, напротив според Софийска стокова борса цената дори има ръст с около 48 лева на тон.

"Дори и цитираното намаление да е вярно, то би се отразило на цената на хляба максимум с 2-3 стотинки надолу", коментира той. Според него това е поредният опит за извиване на ръцете на малките производители.

Dnes.bg припомня, че 10 дни преди изборите хлябът в Хасково поевтиня с 20 стотинки, сега 10 дни преди Коледа цената му отново бе намалена. Този път с 10 стотинки. Бившият държавен хлебозавод в Хасково държи около 40% от пазарния дял в областта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
:P преди 12 години
a be hora! na vas i zlato da vi izsipiat pred vratata 6te namerite kak da se izkarate gube6ti i izmameni. Ne e mnogo zdravostlovno ot vsiaka situacia da se izvli4a cinizum
26
0
 
1
 
! Отговори
УЧУДЕН преди 12 години
Кой ли стои зад цялата игра?Сигурно някой от горните етажи!
25
1
 
2
 
! Отговори
ЖЖЖ преди 12 години
АМИ КАТО КРАДАТ ДДС МОЖЕ И ДА ГО ПОДАРЯВАТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ИЗКУПВАТ ПШЕНИЦАТА БЕЗ ДОКУМЕНТИ,БРАШНОТО БЕЗ ДОКУМЕНТИ ХЛЯБА БЕЗ ФАКТУРИ!!!ТАКА Е В ТАЯ ДЪРЖАВА ВСИЧКО НАОПАКИ!
24
0
 
7
 
! Отговори
www преди 12 години
13-то чудо на света предколедно намаление и то в България
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От 1 кг пшеница се получава 630 г брашно, което е достатъчно да се изпече хляб 1 кг. Нужно са още мая и сол, вода! Какво се прави в действителност: Взема се по-малко брашно, слагат се набухватели, оцветители!!!, които са ИЗЛИШНИ И ТРОВЯТ ЧОВЕКА. Постига се изкуствен грамаж и евтина цена. Така хляб се продава на 100 км разстояние и търговците имат печалба, защото цената е ниска. А потребителя не получава нищо хубаво, лъжейки се в цената. Така е и с др. продукти - сирене, маргарин, колбаси.
22
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво! Поклон пред тези хора, това е бизнес, по-евтино но с по-голяма продажба...
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво..с чантичката става 80 ст...:)))
20
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ААсково е един от НАЙ-*** "градове" във БЪЛГАРИЯ
19
0
 
6
 
! Отговори
ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО преди 12 години
Знаете ли защо се казва че хляба е по - голям от господ . Защото един декар земя може да изхрани 4 членно семейство за една година . Трябва само да се сложат семена и след това да се приберат , не трябват трактори по 100 хиляди евро и дотация от Пенсионните Фондове . Ако случиш добра година можеш да дадеш на комшиите .
18
1
 
4
 
! Отговори
свидетел преди 12 години
На "хасково форевър" жена му и дъщеря му избягаха със сърбин
17
4
 
2
 
! Отговори
до хасково форевър преди 12 години
ати да ми ядеш .......-ПАК ТОВА ХА ХА ХА
16
4
 
4
 
! Отговори
софето преди 12 години
Ние столичани сме разкрепостени хора и наблягаме само на духовна храна и лапане на твърди селски ***!
15
4
 
6
 
! Отговори
чинчина преди 12 години
В Хасково е лайфа!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ем на тука трябва да е и по-евтин щото го произвеждат по-масово съответно правят и по-голяма печалба, *** си мамата!"Aко живееше в страна с нормална икономика - да. За съжаление, сам потвърждаваш, че не е така :)
13
2
 
5
 
! Отговори
хасково форевър преди 12 години
яжте фафли в софия!така ще прогресирате
12
0
 
4
 
! Отговори
Уркото преди 12 години
Абе как става тоя номер, тука в София хляб под 1 лев в магазините не мога да намеря, а хасковлии го ядат за 70 стотинки? Ем на тука трябва да е и по-евтин щото го произвеждат по-масово съответно правят и по-голяма печалба, *** си мамата!
11
1
 
7
 
! Отговори
САШЕ ТИ СИ УНИКАЛНО преди 12 години
Верно си *** , извинявай . Истинския хляб не е вечно мек . Има такива , но бъкат от консерванти . Хляба е истиски ако след два часа става твърд и отвътре не се рони . Ти явно си от борисовото възпитание . Сигурно мислиш че истинското мляко трябва да е годно 3 години и бирата като си я купиш в бутилка , трябва да е издържала 2 години . Истината е че тези продукти имат срок на годност 24 часа . Поне така беше при социализма .
10
18
 
4
 
! Отговори
Танас преди 12 години
до 8 *** като дойдеш на Софията и прескачаш трамвайните линии да не те хвае ток, нали?
9
10
 
2
 
! Отговори
Браво преди 12 години
"...поредният опит за извиване на ръцете на малките производители"Ами крайно време е да останат само производителите, които не извиват ръцете на потребителите.
8
5
 
29
 
! Отговори
хасково форевър преди 12 години
шопите са *** сърби.като дойдат при нас на юг и се посират.жените са готови да си пуснат само да отърват боя.чалъмите им са само в софия на всякъде другаде ядат лабутя.