Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"

Уволнения в "Автомагистрали ЕАД" заради снежната блокада
Обновена: 8 яну 2012 12:26 | 8 яну 2012 12:07, Красимир Ангелов
220
Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"
Снимка: Булфото

Специална техника за почистване на сняг от летище "София" ще чисти автомагистрала "Хемус", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Почистващата техника ще тръгне от Ботевград към София и поради тази причина временно ще бъде спряно движението на товарни автомобили по магистралата в Северна България.

Целта за вкарването на още техника е да се осигури по-добра проходимост и да се отвори второто платно за придвижване на моторните превозни средства, отчитат от МВР.

Проблемите с почистването на автомагистрала „Хемус” взеха главите на изпълнителният директор и председателят на Управителния съвет на Държавната фирма "Автомагистрали ЕАД". Те бяха уволнени заради несправяне с кризисната ситуация, обяви министърът на регионалното развите и благоустройството Лиляна Павлова.

"Автомагистрали” ЕАД е държавно предприятие към министерството. Това е предприятие, което е избрано да се занимава със зимното поддържане и почистване на магистралите. Отговорността е на двама -  г-н Николов и г-н Антонов. Те са освободени с моя заповед", отчете министър Павлова.

Очаква се по-късно през деня да бъде отменен код оранжево за областите Врачанска, Ловешка, Габровска, Великотърновска и Софийска.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че са затворени проходи Твърдица- Елена, Етрополе- Златица, Върбишки, Вратник, Троян–Кърнаре.

Забранено е преминаването на превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход. Всички моторни превозни средства да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Петричко и Попови ливади.

Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, по пътя Девин-Михалково, Доспат-Сърница, Батак- Доспат, Белово-Юндола и Велингард – Сърница.

Въвежда се и временна организация на движение по пътя Варна - Бургас. Мярката се налага поради необходимост от почистване на коритото на река Камчия в района на моста при км 137.

Движението ще се извършва в едната лента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
5
 
! Отговори
До 45 преди 12 години
Ае тапет не защитавам никой ама снега си беше много както прогнозираха и синоптиците..
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Цвъцко защо не е уволнен?
52
1
 
14
 
! Отговори
Метли и снежинки преди 12 години
Каквото и да си говорим, безхаберието на институциите в пародията на държава е огромно.
51
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е нужно кой знае какво образование за чистенето-просто трябва много голяма отговорност,каквато няма никой..ама никой!Не може да си легнеш да заспиш ,като знаеш,че някъде ше бедстват хора,след като е изпуснат момента...и ше се распишеш за предната заплата-Ай сиктир!!!
50
5
 
2
 
! Отговори
До 43 преди 12 години
Остави ги в Швейцария са си чистАт снега,както си знаят!Отворко, в трани какво е?Тръни или встрани?
49
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Погледнете и в другите Европейски държави има подобни неща и новини! Какво сте ревнали , като * Вдовица за х_й * ?Всичката цъфнала и вързала, че това е болка за умиране...
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва оставки на министри и депутати които са гласували частни фирми да чистят магистрали и второкласни пътища!!!!!!!!!Ако аз не си върша работата веднага ще ми резнат заплатата,ако го повторя ще ме уволнят-време е да хвърчат и директори и министри!!!!!!!!!
47
0
 
14
 
! Отговори
peter преди 12 години
Моля,уважаемите журналисти в България да вземат да разгледат и разгласят така наречените CV-ta на ръководните кадри, както в Агенция Пътна инфраструктура, така и в регионалните пътни управления. Не може псевдо инженери,които нямат представа от поддържане на пътна инфраструктура, както през зимата, така и през останалото време от годината, да са на ръководни позиции, единствено по политически причини, защото точно това го има в момента. Докато е така, пътищата ще бъдат все в такова състояние!
46
1
 
3
 
! Отговори
До 14 преди 12 години
Да навени преспи,но по-голямата част от пътя е чист!Да се изчистят преспите!Не,Бог ще ги изчисти!
45
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
34/AlexЩo не идеш да го налапаш на Тиквата та да те отпусне нервата,а?!А,ако му оближеш и *** направо щe цъфнеш!
44
3
 
17
 
! Отговори
честито преди 12 години
Фандъкова зачисли и тротоарите, градинките, детските площадки и спирките да се чистят от гражданите, очаквайте от догодина Герб да ви зачислят и магистрали да си ги чистите!
43
3
 
19
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Те пък и така го чистат.....Като минавах през Швейцария, по пътя грам сняг нямаше, даже беше сух асфалта, а на половин метър от пътя в трани имаше 3 метра сняг. Незнам с кво го чистат тия асфалта, ама все едно се беше изпарил.
42
2
 
10
 
! Отговори
Баркод преди 12 години
И какво като обявяват,разни,жълти,оранжеви и прочие кодове?Българският код е неконвертируем,уникален и ***!И после да сме се гордеели?Със кого.... със какво?
41
11
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 12 години
Мерси ... ето това е върха на човешката еволюция, неграмотни,озлобени,МЪРЗЕЛИВИ и глупави ОВЦЕ :)
40
2
 
28
 
! Отговори
34 преди 12 години
34, Беше ли вчера на Хемус? Не си? Е, аз бях и ще ти кажа, че:- снегът не беше повече от 15-20 см. - не беше чистено и се беше заледило. - ТИР-овети ги спряха чак след като блокираха магистралата.Аре помоли се на плаката на Бойко и се успокой малко :)
39
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега ми стана ясно защо ББ си купи кон за 50 000лв. Мислех че е за да се прави на Винету, а то за да се придвижва из БГ!
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Alex да го духаш ПРОСТАКО!!!
37
2
 
15
 
! Отговори
кондьо преди 12 години
то хубу са ги махнали, а кой ще компенсира 100 бона разходи и загуби на закъсалите хиляди хора вчера по магистралата само? А министърката нещо отговорност, това-онова? Пак тия мажат очи, както преди ги мажеха комунисти, царисти и кой там още. А, верно че Бойко беше охрана на бай Тошо. Пак ще гласувам за него, ако изкарам и другата зима - нещо, което ме съмнява.
36
3
 
18
 
! Отговори
Поредната издънка преди 12 години
Заради вчерашните безобразия трябва да има доста оставки. Пълен провал.
35
3
 
19
 
! Отговори
Тиквата преди 12 години
Вчера ходих до Банкя да храня кучетата, пътя беше идеален! За какво ривете