Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"

Уволнения в "Автомагистрали ЕАД" заради снежната блокада
Обновена: 8 яну 2012 12:26 | 8 яну 2012 12:07, Красимир Ангелов
220
Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"
Снимка: Булфото

Специална техника за почистване на сняг от летище "София" ще чисти автомагистрала "Хемус", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Почистващата техника ще тръгне от Ботевград към София и поради тази причина временно ще бъде спряно движението на товарни автомобили по магистралата в Северна България.

Целта за вкарването на още техника е да се осигури по-добра проходимост и да се отвори второто платно за придвижване на моторните превозни средства, отчитат от МВР.

Проблемите с почистването на автомагистрала „Хемус” взеха главите на изпълнителният директор и председателят на Управителния съвет на Държавната фирма "Автомагистрали ЕАД". Те бяха уволнени заради несправяне с кризисната ситуация, обяви министърът на регионалното развите и благоустройството Лиляна Павлова.

"Автомагистрали” ЕАД е държавно предприятие към министерството. Това е предприятие, което е избрано да се занимава със зимното поддържане и почистване на магистралите. Отговорността е на двама -  г-н Николов и г-н Антонов. Те са освободени с моя заповед", отчете министър Павлова.

Очаква се по-късно през деня да бъде отменен код оранжево за областите Врачанска, Ловешка, Габровска, Великотърновска и Софийска.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че са затворени проходи Твърдица- Елена, Етрополе- Златица, Върбишки, Вратник, Троян–Кърнаре.

Забранено е преминаването на превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход. Всички моторни превозни средства да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Петричко и Попови ливади.

Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, по пътя Девин-Михалково, Доспат-Сърница, Батак- Доспат, Белово-Юндола и Велингард – Сърница.

Въвежда се и временна организация на движение по пътя Варна - Бургас. Мярката се налага поради необходимост от почистване на коритото на река Камчия в района на моста при км 137.

Движението ще се извършва в едната лента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
7
 
! Отговори
555 преди 12 години
KOI TERMINAL BESHE NA GRUPIROVKATA *** NEKOI SEHSTA LI SE ZA KAKVO STAVA VAPROS
73
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Като гледам в Австрия какво става..."A пък на Юпитер да знаеш каква буря има само! И не се очаква да стихне следващите няколко стотици хиляди години!
72
2
 
14
 
! Отговори
)) преди 12 години
защо не си спомним какво каза тази псевдомиистърка - немало никакви проблеми със зимната обстановка да има - а сега ще си уволнява служителите - пфу овца
71
0
 
13
 
! Отговори
Бай Трендо до 19 преди 12 години
Не само резил, ами и кашмер, и то голям! Роторните снегорини от военните летища явно са откраднати и предадени за скрап. Уволнените началници от внучка - министър /щото дядо й бе министър при бай Тошо/, да се изпратят в материалното производство, където да полагат тежък физически труд /най - добре под земята/. Снегорин - министърката с дядото министър да започне диета, щото както е тръгнала, ще заприлича на Искра Фидосова. Най - добре да хваща голямата лопата и бегом на магистрала "Хемус" ...
70
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
61-ви ти смяташ ли, че с мизерните данъци, които плащаш /ако изобщо плащаш някви данъци/, държавата е в състояние да ти осигури всички тези неща безплатно: снегопочистване, образование, здравеопазване, инфраструктура, пенсии, детски, помощи и т.н. ?
69
1
 
16
 
! Отговори
Раздут щат преди 12 години
Има назначени 800 хиляди канцеларски мишки в държавната бюрокрация . Къв х..й бачкат не ми е ясно
68
5
 
18
 
! Отговори
Николов преди 12 години
Въпрос към премиера Бойко Борисов: господин Борисов, кога ще бъде заловен убиеца на Яна? Народът пита Борисов, защо мълчиш? Никога в историята си българският народ не е бил подлаган на такъв геноцид. Управлението на ГЕРБ е пълен провал по отношение на сигурността на гражданите и държавата. В нормалните страни при такава ситуация правителството подава незабавно оставка.
67
16
 
6
 
! Отговори
gruh преди 12 години
Като гледам в Австрия какво става, тука е дори добре. Такъв сняг отдавна не беше падал, поне от 5-6 години. Нормално е няколко часа да са блокирани пътища.
66
5
 
1
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
не си единствения мислещ подобни неща, много ме съмняват писачите тук
65
2
 
18
 
! Отговори
56 преди 12 години
Държавата, *** гербав, си има задължения, затова се плащат данъци винетки и всякакви такси. Не може само да краднете и нищо да не правите, нема да стане вашата работа
64
0
 
14
 
! Отговори
xaxaxaxa преди 12 години
Тук частни фирми чистят снега, доставят водата, електричеството, строят пътища. Все с публични средства. За какво се дават обществени средства на частни фирми? Наскоро бях в Япония - там където земетресенията бяха унищожили цели провинции няма вече помен от тоталното унищожение. Цялата работа по възстановяване на инфраструктурата се извършва от министерството на бедствията в Япония, което може да мобилизира всеки ресурс в държавата. Отделно фирми и хора помагат на доброволен принцип.
63
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе вие на кого се сърдите?????Гласувахте ли??Тиквата САМИ си го избрахте.Е сега ***!Стойте в преспите и на студено без ток,без вода ,гладни и ебани.МЛЪК!
62
0
 
15
 
! Отговори
)) преди 12 години
за цялата история не са виновни страхотните професионалисти от управляващата партя а комунистите - от сигурен източник занам , че имат таен договор с русия - и през зимата внасят от там известни количества сняг )))
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
56-ти я ми хортувай за какво съществува държавата като държава ? Да събира данъци и да има работа администрацията ли ?
60
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам снимка на ЛЕНТОРЕЗАЧА!Къде е днес?????
59
0
 
13
 
! Отговори
33 преди 12 години
Файдата от концесиите на електроразпределителните дружества-половин България без ток. Изводи, за този който може да ги направи.
58
12
 
12
 
! Отговори
- преди 12 години
Имам странното чувство,че сайта е направен с цел пропаганда на комунизма!
57
0
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 12 години
Намерил си с кого да ни сравняваш ! Напиши за Албания, Македония или някоя от нашата черга ...
56
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
имам чувството, че някой хора смятат, че държавата трябва да облизва пътя пред тях, когато вали сняг, да им храни децата, да ги лекува безплатно, да ги образова без пари, да им дава помощи и т.н.а те да си клатят краката и да мрънкат е няма стане вашата работа мрънкачи, тва никога не го е имало и няма да го има, набийте си го в *** кратуни
55
0
 
3
 
! Отговори
До Баркод преди 12 години
Със или с??????????????????????????????????