"ЗаГАЗихте" ревнаха в 12 града срещу шистовия газ

Хиляди излязоха по улиците, най-масово бе в София и Варна
14 яну 2012 16:00,
761

София. Снимка: БТА

 

Хиляди българи излязоха днес по улиците на десетки български градове, за да протестират срещу добива на шистов газ в страната.

София

Над 1000 столичани се събраха в съботния ден пред храма "Св. Александър Невски" и скандираха с развяти в ръце плакати срещу сондажите в България. Мотото на протеста бе "Българин остани и земята си защити!".

Варна

И в морската ни столица над 1000 души излязоха на протест по улиците на града. Те носеха ликовете на Христо Ботев и Васил Левски, както и плакати с надписи: "ЗаГАЗихте!". На протеста се раздаваха лепенки с надпис: "Аз обичам България. Не на шистовия газ!".

Още по темата

Добрич

Шествието премина по част от централната пешеходна зона на града – от градинката пред църквата "Свети Георги" до площад "Свобода". Участниците бяха издигнати плакати: "Земята е на българите, а не на управляващите", "Спрете протакането с незабавен мораториум", "За чиста Добруджа, без шистов газ".

Шумен

350 души от различни възрасти тръгнаха на шествие от Градската градина, преминаха през пешеходната зона на бул. "Славянски" и сградата на Областна управа и завърши пред театъра в града. През целия си път протестиращите бяха придружавани от кукери, които със своя танц символично гониха злото.

Плевен

В протестната акция в града се включиха и представители на десетки екологични и неправителствени организации. Те раздаваха информационни материали на гражданите и събираха подписи в подкрепа на своята кауза против прилагането на метода на "хидравличния удар за добив на шистов газ".

Велико Търново

Стотици се събраха на протест срещу добива на шистов газ и в старопрестолната ни столица. В ръце мъже и жени носеха плакати, част от които гласяха: "Парламентаристи спрете фракинга на шисти", "Аз пия вода, а не пари, а ти?", "Не ГАЗете водата ни!", както и плакати с изобразена на тях горяща вода.

Бургас

Десетки хора скандираха срещу добива на шистов газ и в морския ни град. Протестът им се проведе на площад "Тройката". Организатор на проявата бе инициативен комитет "За чиста България".

Шествия и протести се проведоха още в Пловдив, Русе, Смолян, Благоевград, Казанлък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


761
Още по темата: шистов газпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бях там и бяхме 3 000! Другият път повече! Хората видяха, че ГЕРБ иска да ги унищожи!
40
3
 
21
 
! Отговори
1000 човека? преди 12 години
бяхме доста повече Графа беше изпълнен открай докрай, често спирахме защото ставаше претъпканоПоздрав мислещи българи! Няма да се оправим ако само стоим вкъщи, плюем и очакваме някой заради нас да оправи мизериите, да мисли вместо нас...
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на достойните хора!
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
??? kude? link please
37
17
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 12 години
Бойко с теб сме, подписвай на инат, мани ги тоя *** дето е на жълтите павета...
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Da da, za kakvo sa ni 2 miliarda godishno? Puh, ta nie si imame, dai da go zabranime!Nishto che i v Germaniq i v Shtatite po sushtata procedura se raboti otnosno shistoviq gas...
35
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма Русия, няма САЩ...естествено, всеки от тях ще си гледа външнополитическия интерес..., но тук е България...технологията за добив на шистов газ е вредна...какво има повече да се обсъжда.
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодаря ви хора, че ми има, а не са останали само *** гербери!
33
2
 
30
 
! Отговори
нервна до 25 преди 12 години
представете си, ако тези пари остават у нас ? Хахаха,балък.Шеврон ще добива газ,ще си го продава,където си иска и на каквато си цена иска.Той е концесионер.Знаеш ли какъв % злато остава в БГ от концесията в Челопеч?! 1,5%!!! Останалите 98,5% си ги изнася концесионера в Намибия,барабар с примесите.Да не мислиш,че евреите от Шеврон ще ти подаряват газа?
32
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брави на всички, които излязоха!!! Не искаме да унищожават земята ни, само тя ни е останала! Тези които се изказват отрицателно първо да се поинтересуват на каква цена ще ни излезе добива на шистов газ и колко вредни последици има! Предпочитам незамърсена природа и вода и здрави хора и животни отколкото да не сме зависими от доставчици на газ от други страни!
31
5
 
29
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
пред НС също беше пълно, така като гледам и коментарите са пълни с клавиатурни рамбовци които обиждат, нищо не правят и да се мислят за голямата работа айде като сте ЗА шистовия газ вземете да прочете малко, но неее по-лесно е нищо да не правите, да стоите на топло и чешите клавиатурата, не сте и чували за гражданско общество, търтеи такива, нищо не сте направили за тази страна - е ние се опитваме да я оставим поне зелена и чиста
30
33
 
4
 
! Отговори
Българин преди 12 години
*** русофили, вън от жълтите павета, отивайте си на село!!! От вас няма къде да си паркирам баварката...смешници
29
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей тия руснаци бе. Накарали американосите да си затворят най-голямото находище върху 7 щата. Освен това са платили на Франция, Великобритания ,Германия. И забележете искат да изнасят газ в ЮАР, Канада и Австралия,защото и оттам са изгонили шистките. Нали така мислителю Марк ?!
28
3
 
20
 
! Отговори
Тиквуч Пържолков преди 12 години
корумпираната Тиква не го интересува волята на народа !!!! Затова народа трябва да изкаже своята воля, така че корумпираната Тиква да бъде направен на пържолка !!!!!
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще има обесени гербери май скоро! Дано хората не издивеят! Пържолите дето раздава Борисов за труп ще му излезнат солени!
26
4
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
АМИ ДРАЙФАЙ БЕ ЕЛА ДА ТИ НАПЪЛНЯ УСТАТА СЪС ЛА**А
25
0
 
22
 
! Отговори
10 преди 12 години
"При добива на шистов газ съществуват рискове за замърсяване на подземните и надземните естествени водоизточници. Към водата, необходима за хидравличното разбиване, се добавят над 590 химични и други съставки, някои от които силно токсични.[6] От целия обем на пробивната течност само 50% до 70% се изпомпва обратно и складира в открити надземни резервоари, откъдето трябва да се извозва с цистерни."
24
19
 
4
 
! Отговори
hagen преди 12 години
Ако знаеха тези които днес мръзнаха навън колко ще получат техните предводители със сигурност щяха да им теглят по една майна и около знамената нямаше да има никой.Организаторите-еколози станаха милионери от европрограмите за опазване на околната среда.И не искат да им се прави ревизия къде отиват тези пари.
23
4
 
24
 
! Отговори
Гацо до 7 преди 12 години
Шисти зомбирана маимуно как ще се храниш когато няма да имаш почва и вода ? Губиш националното си богатсво за да може да забогате Борисов и Валентин Златев . Смяташ ли че газта ще ти стане евтина бе дис селски ? От следващата година ще има нова енергиина карта на света всичко ще е различно но в никакъв случай нетрябва да ни тровят почвата и водата която след още малко ще струва повече от злато . Натуралната вода която може да се пие без обработка НАМАЛЯВА в световен мащаб ЦАРВУЛЧО
22
3
 
22
 
! Отговори
до 14, 12 и компания преди 12 години
тикви такива - работя и точно защото давам стотици левове всеки месец данъци и *** политици /които са и на моя издръжка/ не слушат какво иска народа бях на протестаи понеже показвате колко сте *** нека ви напомня че мораториуми за добива на този газ има в много щати в Америка /последния е Уайоминг/, Англия, Франция и други страни, да не си мислите че и те са руски ***... да не си мислите че тях ги е купил Газпром... само ще кажа Граф Игнатиев беше пълен открай докрай, това е!!!