"ЗаГАЗихте" ревнаха в 12 града срещу шистовия газ

Хиляди излязоха по улиците, най-масово бе в София и Варна
14 яну 2012 16:00,
761

София. Снимка: БТА

 

Хиляди българи излязоха днес по улиците на десетки български градове, за да протестират срещу добива на шистов газ в страната.

София

Над 1000 столичани се събраха в съботния ден пред храма "Св. Александър Невски" и скандираха с развяти в ръце плакати срещу сондажите в България. Мотото на протеста бе "Българин остани и земята си защити!".

Варна

И в морската ни столица над 1000 души излязоха на протест по улиците на града. Те носеха ликовете на Христо Ботев и Васил Левски, както и плакати с надписи: "ЗаГАЗихте!". На протеста се раздаваха лепенки с надпис: "Аз обичам България. Не на шистовия газ!".

Още по темата

Добрич

Шествието премина по част от централната пешеходна зона на града – от градинката пред църквата "Свети Георги" до площад "Свобода". Участниците бяха издигнати плакати: "Земята е на българите, а не на управляващите", "Спрете протакането с незабавен мораториум", "За чиста Добруджа, без шистов газ".

Шумен

350 души от различни възрасти тръгнаха на шествие от Градската градина, преминаха през пешеходната зона на бул. "Славянски" и сградата на Областна управа и завърши пред театъра в града. През целия си път протестиращите бяха придружавани от кукери, които със своя танц символично гониха злото.

Плевен

В протестната акция в града се включиха и представители на десетки екологични и неправителствени организации. Те раздаваха информационни материали на гражданите и събираха подписи в подкрепа на своята кауза против прилагането на метода на "хидравличния удар за добив на шистов газ".

Велико Търново

Стотици се събраха на протест срещу добива на шистов газ и в старопрестолната ни столица. В ръце мъже и жени носеха плакати, част от които гласяха: "Парламентаристи спрете фракинга на шисти", "Аз пия вода, а не пари, а ти?", "Не ГАЗете водата ни!", както и плакати с изобразена на тях горяща вода.

Бургас

Десетки хора скандираха срещу добива на шистов газ и в морския ни град. Протестът им се проведе на площад "Тройката". Организатор на проявата бе инициативен комитет "За чиста България".

Шествия и протести се проведоха още в Пловдив, Русе, Смолян, Благоевград, Казанлък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


761
Още по темата: шистов газпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
4
 
! Отговори
balerina преди 12 години
E,nqma tolkova prosti upravlqvachti kato Boiko i apapi..
20
0
 
3
 
! Отговори
за 22 преди 12 години
ами имат 80 ядрени реактора и нито един руски...за какво им е газ? Могат д апродават ток на цяла Европа
19
14
 
6
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
95% от поляците са за добива на шистов газ защото искат силна икономка и независимост от руските монополи и защото са по глупави от нас!? Петата колона на Русия съставена от "родни" продажници се активизира, като целта е заробването с АЕЦ "Белене"" Комунизма си отива спете спокойно ***"...
18
12
 
7
 
! Отговори
за 22 преди 12 години
Само във Франция обаче...цяла Европа се готви да добива, а в Германия се прави от 1956
17
4
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Какъв си ***, сам си противоречиш. Хем си против руснаците, хем против протестите. ***, та нали протестите са проруски един вид, защото Газпром ще продължи да ни снабдява с газ, а не Шеврон???
16
1
 
0
 
! Отговори
a40 преди 12 години
Goriwata imat alternatiwa no wodata i hlqba ne,naselenieto raste jitoto se diga izkat da u ni6tojat jitnicata s tezi stranni cisterni s himikali s tonowe za razqjdane na skalata
15
1
 
13
 
! Отговори
хахахахаха преди 12 години
Остатъчният комунист Борисов,защо ли се натиска за тази далавера....нещо да не е намазал....?!!!
14
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво! Дано се събудят повече хора навреме, защото смърата дебне, а както видяхме ГЕРБ обича трупове!
13
3
 
41
 
! Отговори
Преди преди 12 години
Преди да коментирате научете нещо за добива на шистов газ. Във Франция е забранен примерно. И има защо
12
35
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всяка година плащаме на рашките около 3,5 милиарда долара за газ ........представете си, ако тези пари остават у нас ? Затова е целия рев ,шумкаризаторите - предатели на отречеството защитават интересите на Газпром , машината за изнудване на Кремъл......
11
43
 
10
 
! Отговори
ГАЗпром преди 12 години
Много по-опасно и вредно е да си даваме еврото на руските *** и да ни държат като заложници на газовите си олигарси. Аз пък искам да се разработва Шистов газ в България!!!
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бьлгария на бьлгарите ,ама друг пьт !----ако беше така нямаше да е такьв наплива за управляващи , а и забележете ,че които и да доиде на власт ,ние сме все по-зле и все по-малко !
9
7
 
41
 
! Отговори
Гацо преди 12 години
Газ да търсят там където няма друго . В БГ газ има най-много в главата на Свети Бойко и Цецо Гестапуто или Лажецо . Тази технология е добра но за САЩ там вече се добива освен газ и шистов нефт доколкото знам . Това е супер добро но у нас има ПОЧВА богата на ХУМОС уникална е особенно в тракийската низина . У нас има много питеина вода а така и голямо разнообразие на леко минерализирана вода . С тази технология ще имаме ГАЗ но вода , почва и здраве НЕ . Борисов и ГЕРБ за КОРУМПИРАНИ и ПРОСТИ
8
47
 
18
 
! Отговори
Кали преди 12 години
ПОЛОВИНАТА .. НЕ ЗНАЯТ .. ЗА КО СА СА ТАМ .. ЕКОЛОЗИ ..ОФФ
7
9
 
32
 
! Отговори
Дон Кихот преди 12 години
Свободата ,Санчо, има мирис на шистов газ и е красива ,като френска АЕЦ.....
6
76
 
17
 
! Отговори
Шисти преди 12 години
Аман от ***, които се поддават на съветската пропаганда, за да можем да сме газово зависими от гнусните братушки. Дано пак до нищо да не доведат тия протести. Слава Богу, обикновено е така!
5
17
 
4
 
! Отговори
Stam преди 12 години
Kel faida?
4
62
 
15
 
! Отговори
Хубава новина преди 12 години
Кумунетат ги е страх,че ще станем независими от матушката им и затова рИват :)))
3
12
 
65
 
! Отговори
Bravo преди 12 години
Bravo na horata za iniciativata !
2
77
 
19
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
95% от поляците са за добива на шистов газ защото искат силна икономка и независимост от руските монополи и защото са по глупави от нас!? Петата колона на Русия съставена от "родни" продажници се активизира, като целта е заробването с АЕЦ "Белене"" Комунизма си отива спете спокойно ***"...