Заека не е давал признаци на шизофрения

Наблюдаващият психиатър се усъмнил в диагнозата му
Обновена: 16 яну 2012 14:20 | 16 яну 2012 13:08,
58
Заека не е давал признаци на шизофрения
Близките на убитата Мирослава поискаха възмездие. Снимка: БТА

Заподозреният като пряк извършител на убийството на Мирослава Николова от Перник -  Марио Любенов, не е давал признаци на шизофрения през периода декември 2009 г. - юли 2011 г.

Това заяви пред БТА психиатърът д-р Роберт Крумов, който е вещо лице в Пернишкия окръжен съд и е наблюдавал в продължение на година и половина Заека.

По думите на психиатъра Любенов е дошъл за първи път в кабинета му в края на 2009 г. с папка документи от столичната клиника "Св. Наум", съдържаща 12 епикризи, които сочели диагноза шизофрения.

В Перник Любенов е трябвало да продължи лечението си. Психиатърът регулярно му е изписвал медикаменти, но се появили сериозни съмнения, че Любенов не приема предписаните му лекарства.

"Марио нямаше вид на шизофренно болен, нито на човек, който пие лекарства, а се оплакваше като по учебник", твърди д-р Крумов.

На 28 април миналата година в хода на досъдебно производство за лаборатория за фалшиви пари д-р Крумов подписал експертиза, в която заключил, че Марио Любенов трябва да бъде насочен принудително за постъпване в клиниката по съдебна психиатрия "Св. Наум", за да се докаже или отхвърли наличието на шизофрения.

Психиатърът обосновал съмненията си със състоянието на пациента, което следил повече от година.

Още по темата
"Аз съм първият, който се усъмних в диагнозата му, Любенов разбра това и от юли спря да идва при мен", разказа д-р Крумов.

Психиатърът смята, че постъпването на Любенов в столичната клиника в началото на януари се базира на заключението на неговата експертиза. Той не знае защо изпълнението й се е забавило толкова много.

От пернишката психиатрия увериха, че Марио Любенов не се води на отчет и никога не е лекуван там.

Вчера майката на убитата Мирослава поиска петорна психиатрична експертиза за Заека. На мълчалив протест близки и приятели на убитото момиче настояха Марио Любенов да бъде съден като вменяем, защото той е взел решението за убийството месеци по-рано, а това се прави само от нормален човек.

Майката Емилия смята, че той е купил документите си и настоява виновните медици да бъдат наказани.

Съмненията около Марио Любенов са, че състоянието му може да се окаже обикновена симулация, за да се спаси от наказателна отговорност, след като вече е уличен за извършител на бруталното убийство.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина, защо този от 4 януари се е покрил в лудница, а другия на 11 януари минава на полиграф....Знаел ли е, че ще ги хванат точно тогава?? И от кого е знаел?
13
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
заека не давал признаци ама станишев вече убеди всички в това че е ненормален.
12
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО МАРИО НЕ Е ЛУД ЦЕЦО ДА ГО ВЗЕМЕ НА СЛУЖБА ВЪВ ГДБОП
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 8А ти защо мислиш, че се "самоуби" онзи? Разбира се, че ще се потули...
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След този скандал и тотално осир....е от страна на МВР, то силно вярвам, че заека няма да бъде потвърден за луд...... а ще изяде дървото. Иначе и Борисов и Цветанов да хващат пътя, и кой от къде е. Луд не луд това е положението. Дори и да е луд, какво??? да го полекуваме малко на някое хубаво място пък после да го пуснем отново на улицата. След това всичко отначало??!?!!?!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе то тая цялата история е като че ли ония от космоса са я писали,още колко ли неща ще излезнат в хода на разследването от форимите,защото оная версия от психо-милиционерите тотално се срина,а третия извършител за който говорят майката и сестрата за него още се мълчи,да така се работи в бг кинти,кинти и пак кинти и туко виж за една неделя всичко се разплита и виновните си получават заслуженото....
8
2
 
26
 
! Отговори
tosh преди 12 години
ако случаят не се разкрие в следващите 2 седмици, със сигурност ще бъде потулен.
7
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦВЕТАНОВ ДА КАЖЕ КОЙ МУ ИЗДЕЙСТВА ТАЗИ ДИАГНОЗА,НЯМА ДОКТОР КОЙТО ДА ОСВИДЕТЕЛСТВА ЗАПОДОЗРЯН ВЪВ УБИЙСТВО НА САМА ГЛАВА
6
3
 
28
 
! Отговори
стар трик преди 12 години
Стар трик е това.Човек който смята на води престъпен начин на живот...си прави досие....премерно се оплаква обикновено 2-3 г. по - рано , като тези оплаквания,като по учебник трябва да водят до психично заболяване. С цел дори и да го хванат да не го съдят. Така обвинението ще има трудности да докаже че лицето не е психично болно....Но не е невъзможно , АКО ИСКА. Друг номер доскоро бе... съпрузи се развеждат само привидно и без да го огласяват никъде.Договорите ги сключва само съпругата и после
5
6
 
28
 
! Отговори
.... преди 12 години
Тази диагноза е за ---политиците и МВР!
4
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега тези които са се подписвали под тези експертизи нека да бъдат разследвани, защото това едва ли им е за първи път.Един двама като вкарат в затвора другите ще си помислят дали да го правят. Постоянно четем как след ,като заловят някой престъпник и той тутакси започва да страда от бъбречна недостатъчност......примерно.
3
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
вкарайте го в най - мизерната лудница, да е с 5ма болни в една стая, да видим как бързо, ще е "нормален"
2
2
 
29
 
! Отговори
...? преди 12 години
Kакво още ---НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО в Бг...?
1
1
 
29
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
Уау! Не може да бъде!