София стана "Най-добър град за живеене"

Фандъкова доволна прибра приза, връчен й от Плевнелиев
Обновена: 30 яну 2012 16:05 | 30 яну 2012 16:04,
186
София стана "Най-добър град за живеене"
Снимка: Булфото

София е най-добрият град за живеене в България за 2011 година. Столицата печели приза за втори път след 2009 година.

Наградата бе връчена на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от президента Росен Плевнелиев.

В надпреварата взеха участие 27 областни града, които бяха оценявани по 28 критерии. Кореспондентите на организаторите – вестник "24 часа" и Дарик радио са взимали предвид, както обективни показатели, като например смъртността при родилките, така и субективните – хубави музикални събития и добри постановки.

Йорданка Фандъкова заяви, че не случайно хората от всички региони в страната искат и идват да живеят в столицата. Тя заяви, че условията на градската страна се подобрява.

Кметът на София благодари на столичани за тяхната критичност, на общинските съветници от всички парламентарни групи за добрата им работа, както и на правителството за подкрепата, която й оказва.

Читателите на "24 часа" определиха като най-добър град за живеене Бургас. Главният редактор на вестника Данка Василева уточни, че морският град е водел през цялото време в класирането и е спечелил вота с много голяма преднина.

Слушателите на "Дарик радио" пък са определили Стара Загора като най-добър град. Градът на липите взе приза и за "Бизнес град" за добрите условия, които предлага на инвеститорите.

За най-зелен град пък бе обявен Велинград, а "Красив и културен град" стана Велико Търново. Призът за "Проспериращ град" грабна Севлиево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: Йорданка Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
13
 
! Отговори
RedmoonZ преди 12 години
Тези, които са против мьекащите и кекащите в София, ако обичат да си отговорят на следните два въпроса:1. Способни ли са да вършат всичката работа, която има за вършене в София?2. Защо дават жилищата си под наем на хора, които не са им приятни?
64
11
 
1
 
! Отговори
ссс преди 12 години
Учете и работете във вашите родни места ,защо идвате тук,нали не ви харесва ?! *** .... във България няма друг такъв град,вземете и малко се образовайте,а не да плюете само , вземете и научете историята на града
63
2
 
1
 
! Отговори
Fearless_____;) преди 12 години
До 52 Ами ще има безработни висшисти я.Тъпчете тъпите си софийски университети със двойкаджии и после си купуват и дипломите ви и след това в бюрото по труда.Хахаха....най-добрият град за живеене в който нямаш работа...много добре си живеете тама
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
София е най добрият град за работа, но не и за живеене.
61
5
 
1
 
! Отговори
айде преди 12 години
знаеме ви колко сте смешни и валки като дойдете тук
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най доброто на София е, че често въздуха може да се реже с *** нож.
59
3
 
4
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Бургас в момента има много нисък стандарт и продължава да пада, бизнесът тук нинакъв го няма!
58
16
 
2
 
! Отговори
ха преди 12 години
ГОТИНО ЛИ ВИ Е СЕГА СЕЛЯЦИ !?? :))))) ВСЕКИ КОЙТО Е ОТ ПРОВИНЦИЯТА ПЛЮЕ СОФИЯ,АМА ДРАПАТЕ ДА ДОЙДЕТЕ ТУК НАЛИ / СМЕШНИЦИ ТРАЙТЕ СЕГА И ЗАВИЖДАЙТЕЕЕЕЕЕЕЕ ВЪВ СМЕШНИТЕ ВИ НАС*НИ градчета :))
57
0
 
15
 
! Отговори
Fox do 61 преди 12 години
Идваме щото ни давате жилищата си под наем, ***. Като не искаш да ти мьекат и кекат, защо даваш под наем?
56
1
 
10
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
Ххахахахахах сяххх-кое му е доброто по-точно?!
55
2
 
19
 
! Отговори
go west преди 12 години
На всеки един човек, който е излизал и живял известно време на запад, подобни класации му се струват свръх нелепи. Най-добър град за живеене в България - такова животно няма.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма такъв град в БГ. класацията трябва да се преименува на най-поносим за живеене град, или града в който може да се живее с най-малко компромиси....всеки град у нас е пълен шит и хората е крайно време да го проумеят и да започнат поне малко да се интересуват какво се случва и как лично да помогнат на града си да стане едно по-добро място за живеене. сигурен съм, че 99% от пишещите с претенции за града си и съгражданите си не са си изринали снега пред домовете си ама ей такива усти отварят...
53
1
 
9
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 12 години
БЪЛГАРИЯ-НАЙ-ДОБРАТА СТРАНА ЗА ЖИВЕЕНЕ!?!?????ГОЛЯМ СМЯХ!!!!!!!
52
1
 
9
 
! Отговори
хаха преди 12 години
леле тези вече и награди почнаха да си дават един на друг.... колко безочливи хора..
51
3
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Поредния фарс. София - най-добър за живеене? Това беше вица на годината. Кметицата в коя точно София живее? Че нещо моята София много се различава от нейната. София беше хубав град с много зеленина, но това беше отдавна. Сега превърнаха града ми в бунище.
50
12
 
7
 
! Отговори
КПП преди 12 години
На който не му харесва в София, да си хваща бохчичката и друм - там откъдето е!Писнало ми е по улиците и в трямвая да ми мьекат, кекат, въйкат и какво ли не още!Им ги такива и окло мен в офиса - мръсен бил въздухът, претъпкан бил градсият транспорт - ми хайде на село бе, отворко, на чист въздух и на татювата си каруца да се возиш .....Като НЕ Е най-добрия град за живеене, що все тук идвате, а?
49
2
 
10
 
! Отговори
Смях в Бургас 2 преди 12 години
Да си продължа мисълта. На кого изобщо му хрумна да прави такива класации и дали те не обслужват властта? Ми то се вижда с просто око, че правите чупка в кръста, щото трябва да се стимулира Данчето Фандъкова. Не че имам нещо против жената, и на нея не и е лесно, но и за най-предубеденото око е ясно, че има 5-6 по-поносими места от София, която впрочем е мой роден град. Ама не става за живот! А най-тъжното е, че сме толкова трагично изостанали от Европа, че да плачеш денонощно, пак е малко.
48
1
 
6
 
! Отговори
niki преди 12 години
Най-добрия град за живеене ама не на хора ами на ***! :-)честито!
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе да
46
0
 
11
 
! Отговори
Fox do 42 преди 12 години
Моля постоянно живущите в столицата да не ругаят и плюят по нивото на култура на хората, на които доброволно са дали под наем дома си. Както вие давате под наем от нужда, така и ние идваме от нужда. Ако търсим кой е по-виновен, можем да кажем, че бидейки на свой терен столичани са тези, които можеха да откажат подслон на прииждащите орди. А ако не търсим нищо, можем да кажем, че беднотията е истинската причина за проблема и е най-добре да спрем да се сочим взаимно с пръст.