София стана "Най-добър град за живеене"

Фандъкова доволна прибра приза, връчен й от Плевнелиев
Обновена: 30 яну 2012 16:05 | 30 яну 2012 16:04,
186
София стана "Най-добър град за живеене"
Снимка: Булфото

София е най-добрият град за живеене в България за 2011 година. Столицата печели приза за втори път след 2009 година.

Наградата бе връчена на кмета на столицата Йорданка Фандъкова от президента Росен Плевнелиев.

В надпреварата взеха участие 27 областни града, които бяха оценявани по 28 критерии. Кореспондентите на организаторите – вестник "24 часа" и Дарик радио са взимали предвид, както обективни показатели, като например смъртността при родилките, така и субективните – хубави музикални събития и добри постановки.

Йорданка Фандъкова заяви, че не случайно хората от всички региони в страната искат и идват да живеят в столицата. Тя заяви, че условията на градската страна се подобрява.

Кметът на София благодари на столичани за тяхната критичност, на общинските съветници от всички парламентарни групи за добрата им работа, както и на правителството за подкрепата, която й оказва.

Читателите на "24 часа" определиха като най-добър град за живеене Бургас. Главният редактор на вестника Данка Василева уточни, че морският град е водел през цялото време в класирането и е спечелил вота с много голяма преднина.

Слушателите на "Дарик радио" пък са определили Стара Загора като най-добър град. Градът на липите взе приза и за "Бизнес град" за добрите условия, които предлага на инвеститорите.

За най-зелен град пък бе обявен Велинград, а "Красив и културен град" стана Велико Търново. Призът за "Проспериращ град" грабна Севлиево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още по темата: Йорданка Фандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
3
 
! Отговори
do 77 преди 12 години
Кво ме интересува историята на града ти? Темата е за 2011, не за средновековието. Аз съм от живописен древен морски град, ама не те занимавам със това, нали? Завършил съм една от най-добрите и стари гимназии в България (немската Бургас), но не приемам че останалите са необразовани, нали? Като не искаш селяци, просто не си давай под наем апартамента на такива! В София съм за кинти, не за долче вита, а ти май френд ако беше израстнал по нашия край, щеше да знаеш какво е истинско вдъхновение ;)
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не знам к'во се дърляте на софиянци и други.Няма "добър" град.Има лош живот на хората и по-лош...Я прочетете:Качеството на живот у нас е по-лошо в сравнение със страни, които не са членове на Европейския съюз. България е на 30 място по този показател от 35 страни, като ни изпреварват дори Сърбия и Черна гора, а по показателя качество на здравеопазването пред нас е и Албания. Това показва индексът на настигането TheCatchUpIndex.eu, който отчита нивото на сближаване сред 35 страни в Европа 27-те страни членки на ЕС плюс кандидатите за членство.В сферата на икономиката плюсовете за страната ни са ниското ниво на държавен дълг и относително високо ниво на заетост спрямо средните за ЕС. Минусите са за липсата на пътища, а по показателя енергиен интензитет България има дори нула, посочи Кавръкова. Според нея се наблюдава интересна зависимост между нивото на държавния дълг и управлението на дадена страна. По-ниското ниво на държавен дълг в България се дължи на ниското ниво на добро управление, показва анализът на индикаторите според Кавръкова. Тя даде за пример Белгия, където нивото на държавен дълг е огромно в сравнение с България, но и нивото на управление е много по-добро от нашето
83
1
 
1
 
! Отговори
absulute преди 12 години
Plovdiv zavinagi
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ***,във другите градове да не би да акате пеперудки и да се уригвате на келвин клайн :)) смеяници,спрете да плюете София бе,смешни сте,при вас няма клошари,нчма бездомни кучета,забравих вие сте аристокрация...за това сте последна дупка на кавала
81
1
 
0
 
! Отговори
Кольо преди 12 години
Абе Милано няма и 1.5 млн. Не знам защо Сф да е малко Милано
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След 2 дни отивам да видя Cirque du Soleil, миналата седмица слушах Таря Турунен, а в края на седмицата съм на фламенко вечер на 2 крачки от дома. На 5 минути околовръст има (недай Боже) 3 първокласни болници. Ресторанти и клубове - каквито ти душа иска. Моловете, дюнерите, крясъците и мръсотията са нови, привнесени явления в иначе хубава София - стоя по-далеч доколкото мога. Контактувам само с културни хора. Съседите ми са стара София, слушат джаз. Живее се добре, предвид обстоятелствата.
79
4
 
5
 
! Отговори
муню преди 12 години
до 85:то пък голям келепир че си софиянец....нали ги гледам с опърпаните якенца по спирките ми обеснява къде живеел и баща му и дядо му и .....,отиваш в някой мизерен сервиз ,пак ти обяснява софия тва ,софия онова....няма два лева за хляб ......*** и болните мозъци
78
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е хубав град е София,Белико Турново също е много хубав град.Това са градовете,другите не стават.
77
3
 
6
 
! Отговори
Цървуля преди 12 години
Я глей ти доносника Радосвет Радев кви класации прави.София е гето клоака.Навсякъде кучета дрипльовци миришещи на чесън и пикня ***.И едни *** простаци с чувство за превъзходство над останалите хора.Ми що не си стоите в обора в събота и неделя ми сте ръгнали из страната да си показвате простотията.София е всичко друго но не и място за живеене.Погледнете си кирливите апартаменти с кухни по 5-6 квадрата и спални 10.Това живот ли е?По 5-6 човека в коптор 50 квадрата.Детски градини няма.
76
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СОФИЯ - е малкото Милано :) найй-хубавия град със най-яките хора :)
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да но се броят на пръсти
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не на всички,има си 100ви софиянци . :)
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
84трЕбе, млЕко, нЕкакви, вЕрно е все софийски правоговор :)))
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много сте жалки тези дето се мислите за софиянци,защото ако не вашите родители са пришълци ,то вашите баби и дядовци на 100 % ,са
71
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е това си е ясно на всеки уважаващ себе си човек :) Че София е най-хубавия град.Само да не бяха провинциалистите :) ама те ни забавляват,така че ...стават .Имаме си клоуни навсякъде и купона е пълен,само като ги чуя как говорят на пловдивски и не знам си още какъв диалект и ми иде да им спестя жалкото същестрвуване. :) Мир!
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Некакви хорица в некаква измислена държавица наречена БГ се дърлят в някакъв смотан сайт кой от скапаните им градове е по мърляв.Те това е пълноценен живот.
69
2
 
1
 
! Отговори
роман преди 12 години
багамеш пула нгура латоц
68
1
 
6
 
! Отговори
муню преди 12 години
а люлин и обеля са най добрите квартали за живеене!!!(нищо лично)
67
1
 
2
 
! Отговори
пашата преди 12 години
Тъпотия
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
77Знаем я историята. Само, че е история на село и от около 50 години - на град.