Общината брои на хасковлия 402 лв. за ремонт на колата

Мъжът си потрошил автомобила в дупка на пътя
11 апр 2012 18:31,
8
Общината брои на хасковлия 402 лв. за ремонт на колата
Снимка: архив, Булфото

Община Хасково да плати на хасковлия 402,10 лева - пари, които мъжът е дал за ремонт на автомобила си, който катастрофира заради дупка на пътя. Това реши местният Районен съд.

Инцидентът станал на 10 октомври миналата година. Сутринта около 9.30 часа хасковлията шофирал Фиат-а си по един от оживените булеварди в областния град, когато автомобилът му пропаднал в отворена шахта.

Резултатът - повредена предна лява джанта, повреден преден ляв носач, разцепена предна лява гума, счупен шарнир, кормилен накрайник, кормилна щанга, амортисьор. Наложило се хасковлията да направи ремонт на ходовата част на автомобила. Всичко това му струвало 402,10 лева.

Мъжът решил да съди общината, тъй като пътят бил публична общинска собственост, а според чл.50 от Закона за задълженията и договорите "за вредите, произлезли от каквито и да са вещи, отговарят солидарно собственикът и лицето, под чийто надзор те се намират".

Освен ремонта на автомобила потърпевшият поиска общината да му изплати и 800 лева обезщетение заради претърпените при инцидента стрес, уплаха и напрежение.

Съдът обаче определи това искане като неоснователно и недоказано. Затова определи община Хасково да заплати на потърпевшия само парите за ремонта на автомобила плюс 83,62 лева разноски по делото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Манго преди 11 години
Така е добре! Да не са общинарите с достатъчно акъл.... да принудят поне общинската полиция да следи КАКВИ ЖЕЛЕЗА ИЗКУПУВАТ ...скрападжиите ???По СПОКОЙНО Е да се поеме риска да ги осъдят, отколкото да си слагат на гърба "трудолюбивото ни племе ***" и...мафио-идкупващите каквито и да е метални "отпадъци" ???
7
0
 
2
 
! Отговори
Абориген преди 12 години
По скоро няма да се карат коли от колкото да се оправят дупките по пътищата за жалост ... и факт
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До всички общиниплащаме данъци искаме пътища БЕЗ дупки!
5
4
 
8
 
! Отговори
ани бъдете преди 12 години
протокол се издава за всяко птп при което колата не е в движение. недей така да говориш без да знаеш, защото хората ти се смеят.
4
15
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 12 години
Дори и 15% от шофьорите осъдят общините, пак излиза по- евтино, отколкото да оправяме пътищата. Такива като тоя хасковец са единици и бройката им е много далеч, дори и от 1% от шофьорите. 99,9999% сте някакви страхливи и мързеливи абдали, които само мучите по форуми и ви е шубе да действате, защото знаете, че не сте изтядни. Що се отнася до състоянието на пътищата- ами каквито са ви колите, такива са и пътищата, по които си ги карате.
3
4
 
35
 
! Отговори
Мавродиев преди 12 години
Елементарно е да осъдиш общината за щета на колата. Но преди това трябва да получш проткол от КАТ, което е почти невъзможно. Имат заповед само през трупа им да издават протокол. За това пишат АКТ за безумното "НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ". Несъобразена с какво? С дупките ли. Та получаването на протокол не е невъзможно, но има цака и за това.
2
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пътищата ни са като в Сирия,а данъците като в Америка... ДОКОГА... ЩЕ ТЪРПИМ ТАЗИ *** ДА НИ ОГРАБВА ?...
1
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на шофьора. Кога ще се научим всичките да сме като него. Хора събудете се!!! Трябва да си търсим правата колкото и трудно да става това.