Пациент почина пред лекарския кабинет, чакайки консултант

"Защо ме викате, този човек е вече пътник", попитал лекарят
26 юни 2012 09:45,
215
Пациент почина пред лекарския кабинет, чакайки консултант
Според забавилия се лекар пациентът имал тежко хронично заболяване. Снимка: архив, Impact Press

Пациент почина в Спешния център в благоевградската болница, докато чака повече от два часа лекар, който да го прегледа.

Виновен няма, а топката се прехвърля между медиците. Роднините се заканват да съдят болницата, съобщава bTV.

Във фаталния ден в края на миналата седмица бащата на Димитър Павлов получава силни болки в стомаха. Обажда се на 112, идва линейка и отвежда болния мъж в Спешния център. Оказва се, че оплакванията му са за гастроентеролог.

"След един час чакане отидох на регистратурата, виждайки, че състоянието на баща ми се влошава, но докторът още го нямаше", разказва Димитър Павлов. Очакваният консултант обещава, че идва до минути, но го няма повече от час.

"През това време състоянието на баща ми рязко се влоши, към 12:30 часа вече дългоочакваният доктор дойде с думите: "Защо ме викате, този човек е вече пътник", разказва Димитър Павлов.

"Лекарите се паникьосаха, вкараха баща ми отново в шокова зала и се опитаха да го върнат от оня свят, но уви вече беше късно", добави той.

Лекарите в Спешното твърдят, че са си свършили работата и вината е в консултанта, който закъснял.

"На нашето отделение не може да се търси вина, защото ние сме направили каквото трябва. Консултантите не са тук в отделението, те се викат от вкъщи. Мъжът е приет в отделението, включено му е каквото трябва, викнат е консултантът, за съжаление е закъснял", заяви д-р Владимир Рабаджийски, директор на Спешен център- Благоевград.

Дежурен в този ден бил доктор Петър Чаракчиев. Забавянето си лекарят обяснява с професионалните си задължения в отделението по гастроентерология, където работи по договор.

"Това е отделение, в което се работи спешна дейност, аз съм консултант и мога да дам само мнение по въпроса, но не и да действам по спешност", заяви д-р Петър Чаракчиев.

Според лекаря починалият имал тежко хронично заболяване и състоянието му било неспасяемо.

Близките на пациента очакват резултатите от аутопсията, за да решат дали да предприемат мерки към лекарите, били на работа във фаталните часове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
17
 
! Отговори
Фалшиви Инициали преди 11 години
Днес.бг, не забравяйте като пишете такива статии да слагате "лекар" и "лекари" в кавички!!
116
3
 
25
 
! Отговори
men преди 11 години
Много ми писна от тая лекарска мафия и как си пазят гърбовете.Дават клетви, а се държат като богове.Крайно недисциплинирани, безотговорни и малодушмо.Време е да започнат или да им се взимат дипломите и да им се намаляват пенсиите поради техни грешки, за да се научат на ОТГОВОРНОСТ към човешкия живот!
115
1
 
8
 
! Отговори
do129 преди 11 години
В БЪРЗА ПОМОЩ СЕ ХОДИ САМО ЗА СПЕШНИ СЪСТОЯНИЯ _СМЯНАТА НА КАТЕТЪР НЕ Е ТАКОВА,ТО ДОРИ НЕ Е НЕОТЛОЖНО СЪСТОЯНИЕ.ДОКАТО ТАКИВА ВИСНАТ ПРЕД СПЕШНОТО И ГУБЯТ ЦЕННО ВРЕМЕ НА ПЕРСОНАЛА СПЕЩНО БОЛНИТЕ ЩЕ УМИРАТ ЧАКАЙКИ ДА СЕ ОБЯСНИ НА ГОСПОДИНА КЪДЕ СЕ СМЕНЯТ КАТЕТРИ.
114
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
122, НЕДЕЙ БРА КАХЪР ЗА МОЯ СТАНДАРТ *** ***! МОЛИ СЕ САМО ДА НЕ ПОПАДАШ В СИТУАЦИИ В КОИТО СЪМ БИЛ, ЧЕ ЩЕ ТИ СПРЕ ТОКА ! ИЛИ МОЖЕ БИ СИ ОТ НЕГОДНИЦИТЕ ЗА КОИТО ПИША ?!
113
4
 
21
 
! Отговори
Непознат преди 11 години
Какво е това безобразие?Сумати пари получаваха и преди и сега, ако не им се работи ХАЙДЕ ВКЪЩИ, здрав отиваш мъртъв те прибират.
112
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За жалост се случват подобни неща. Но да не гледаме следствията, а да потърсим причините. Защо в държавата ни методически се унищожава здравеопазването? Защо се закриват болници? Защо питам? В същото време имащите власт се лекуват в Правителствена болница. Там няма съкращения, няма дефицити. Всичко е ОК. Когато нашите родни политици от всички бои започнат да се редят пред кабинетите в болниците, като всички нас, тогава може и да се оправят нещата. До тогава ще има подобни случаи.
111
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Строим магистрали за ...умрелите!!! Да живеят мутрите- олигарси.Ние сме най-голямото и горчиво недоразумение в ЕС.
110
3
 
14
 
! Отговори
Нека да отидат друга преди 11 години
Нека да отидат в чужбина да видя как там ще вземат подкупи и кой ще ги търпи.Май там няма да смеят да вземат пари под масата,че при тях има закони и ще гният в затворите.А ние горките,които сме останали в тази пропаднала държава поне ще знаем,че нямаме здравеопазване.Да вземат да закрият и Министерство на здравеопазването и да не получават хиляди чиновници пари.Така ще бъде най-добре.Поне да се знае,че ще умираме като ***!
109
5
 
12
 
! Отговори
ПЕПО преди 11 години
ЧОВЕК УМИРА, КОГАТО СПРЕ ДА ДИША ИЛИ МУ СПРЕ СЪРЦЕТО. ЗА ТОВА НЕ СЕ ВИКА И НЕ СЕ ЧАКА КОНСУЛТАНТ. Т.Н. КПР СЕ ИЗВЪРШВА НА МОМЕНТА. ТОВА СЕ ПРАВИ ОТ ВСИЧКИ СЕСТРИ И ЛЕКАРИ. НЯМА ОПРАВДАНИЕ, ЧЕ ЛЕКАР НЕ МОЖЕЛ ДА ИНТУБИРА, ДА ХВАЩА ВЕНОЗЕН СЪД ИЛИ ДА ПРИТИСКА СЪРЦЕТО. ОТГОВОРНОСТТА Е ЕДИНСТВЕНО НА ПЕРСОНАЛА, КОЙТО В МОМЕНТА Е ДО ПАЦИЕНТА. КОНСУЛТАНТ ЗА КЛИНИЧНА СМЪРТ НЯМА.
108
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нямало виновни ли ?! съдете ги в Страсбург
107
2
 
10
 
! Отговори
до 129 преди 11 години
С 40 отиваш в Бърза помощ, а не при личен лекар.Да не говорим, че всеки отива в Бърза помощ и допълнително се забавят нещата. Ето, случай от оня ден. Дядка отишъл в Бърза помощ, за да му се смени катетъра. В Бърза помощ това е безплатно, а при личен лекар - 30лв. В Бърза помощ му отказали, а той ги напсувал, че са убийци и знаят само да убиват. И после как точно да си мил с такива хора?
106
1
 
0
 
! Отговори
lekarite sa smeshni преди 11 години
Samo 1 god sled kato moi poznat zapochna da raboti kato lekar se promeni totalno. Moje bi se dalji na iljuziata, che LEKUVAT. No ne - vsashtnost pochti nishto ne mogat da ti izlekuvat. Prosto tzalugvat tyaloto, che problem nyama - a tova e oshte p-losho. S gladuvane chovek moje da se izlekuva ot okolo 80% ot bolestite. Naistina - samo tryabva da opita. I tuk govorim za LEKUVANE - zavinagi. Pitam doktorite - mogat li da lekuvat naprimer sinuzit? Az moga - a ne sum uchil za doktor. Tva e
105
0
 
16
 
! Отговори
mrazq_da_mrazq преди 11 години
Истината е, че докторите ни, често и добри специалисти, са доста претръпнали и незаинтересовани в действителност от пациентите си, освен, ако не са добре подплатени!
104
3
 
5
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Е няма такава държава!
103
1
 
8
 
! Отговори
Knock преди 11 години
До стената! Еб*ти скапаната система!
102
1
 
15
 
! Отговори
Към 125 преди 11 години
Не е до липса на лекари, а до тоталната унищозация на болничната помощ! Вече дори с 40С температура трябва да чакаш пред кабинета на личния лекар за да ти даде болничен. Пълно малоумие
101
1
 
9
 
! Отговори
Малоумен преди 11 години
Номер 119 защо пишеш,че *** са ***?Ти скоро ходил ли си на лекар в България и да видиш какво е отношението към болния.Все едно е виновен,че е болен!Първо отиди и виж какво е по болниците и после пиши - дъха на мизерия на беднотия.На лекарите живота им е крив,че са отишли на работа.Да вярно намират се и добри лекари останали в България но се броят на едната ми ръка.Познавам само двама,трима.Другите са под всякаква критика.Няма вече добри и кадърни доктори всичко отиде в чужбина!
100
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** кирливата държава. Щом една елементарна помощ не може да окаже. А мутрите мизерни нямали асфалт.
99
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали скачате срещу лекарите, че били некадърници и да си стягали багажа за Германия, където щели да ги търпят. Ето, получавате това, което искате. Сега няма достатъчно специалисти и един човек трябва да циркулира между 100 места. За съжаление не осъзнавате, че този човек не е Бог и не може да огрее наведнъж навсякъде. Това, че BTV са *** - няма да коментирам. Изведнъж издъхнал за 2 часа. Как пък все изведнъж умират... и то винаги около лекар. Човек ще си каже, че са радиоактивни!
98
4
 
7
 
! Отговори
"Доктор" О преди 11 години
Погледнах го и видЕх, че в него далавера нЕма. Ако на пациентин не моеш му източиш джеба е АУТ.