Фандъкова откри кръстовището на 2 нива в "Младост"

Няма забавяне на другите големи проекти, категорична бе тя
Обновена: 17 юли 2012 14:54 | 17 юли 2012 12:47, Красимир Ангелов
122
Фандъкова откри кръстовището на 2 нива в "Младост"
Новото кръстовище. Снимка: БТА

Открито за експлоатация е първото модерно кръстовище на две нива между бул. "Андрей Ляпчев" и бул. "Андрей Сахаров" в столичния квартал "Младост".

Обектът беше открит тържествено от кмета на София Йорданка Фандъкова, която посочи, че е сдружението "Трейс Виа" ще бъде санкционирано с около пет на сто от договореното плащане за обекта - около 8,8 млн. лв.

Причината е забавянето на обекта, въпреки че според кмета освен субективните причини, има и обективни - тежката зима и обилните валежи, които не са позволили да се извършват заваръчни дейности по мостовата конструкция.

Чрез мостта се осигурява връзка между улица "Св. Киприян" и  бул. "Андрей Сахаров", а оттам като алтернативен маршрут за избягването на бул. "Александър Малинов" може да се използват ул. "Йерусалим" и локалното платно на бул. "Цариградско шосе" и от Площада на авиацията може да се прави връзка с бул. "Цариградско шосе", посочи заместник-кметът на София Любомир Христов.

Още по темата

От своя страна Йорданка Фандъкова бе категорична, че няма забавяне в останалите големи инфраструктурни проекти в столицата.

По думите й за следващата година вече има строителна готовност за започването на другите две кръстовища на две нива - при бул. "П. К. Яворов" и бул. "Симеоновско шосе" и при бул. "България" и бул. "Акад. Ив. Евст. Гешов".

До края на септември пък ще бъде готово продължението на бул. "Андрей Сахаров" в ж. к. "Младост 3", отчете столичният градоначалник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредните милиони, които ГЕРБ изхарчи без полза за нас.
77
1
 
4
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Кино, ти в някакъв диалог с мен ли се опитваш да влизаш!?? Освен да ти тегля една ПМ, друго не се сещам.
76
8
 
4
 
! Отговори
Кина Изумената преди 11 години
(95)Абе то хубаво да си червен агитатор, ама като не знаеш какво пишеш, ставаш антиагитатор. Щото с последното си изречение "... за да стигнат до метрото, както сега е при ГЕРБ." - демек, само за три години ГЕРБ е успял да събори и изгради на ново София със всичките и пътища и салтанати. :) Ми тогава още десет мандата им осигуряваме, щом са толкова добри строители! :)))
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Младост са около 150 хиляди и основно всики минават по Ал.Малинов към и от Цариградското шосе. Естественото място на детелината беше На Ал. Малинов при Била и Деница, вкл. и кръстовището на Сахаров с Малинов. Там са три кръстовища на много малко разстояние и запушват бул. Ал.Малинов. Другото, което беше много просто и евтино да се направи е на 43-ти блок да се премахне пешеходния светофар и да има пешеходен подлез или надлез.
74
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още една лента на Малинов е добре, но съвсем недостатъчно. Там тапите са не толкова заради лентите, а заради многото светофари. По-разумното решение е още един булевард от Младост 3 до Цариградското шосе, с детелина горе-долу около станцията на метрото, като този булевард може да се продължи до Дружба, за да имат връзка с метрото, а не да минават през Пазарджик, за да стигнат до метрото, както сега е при ГЕРБ.
73
3
 
2
 
! Отговори
Кина Реалистката преди 11 години
(85)Е ние па искаме. И сме повече. Кво сега, да кажем, че искаме розАвия Стамишев, че да ти угодим?
72
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако искате да имате демократизъм,сутрин, обед, вечер - онанизъм!!!
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едно кръстовище без особена важност. За какъв дявол дадоха тези 8.8 милиона за него, вместо да ги дадат някъде другаде, където наистина имаше нужда от кръстовище на нива? Какво като свържат Свети Киприян с Сахаров? Нали веднага се забиваш в адското задръстване по Йерусалим? Щеше да е добре, ако бяха направили кръстовището при Симеоновско шосе и Яворов вместо това ненужно кръстовище.
70
0
 
10
 
! Отговори
До абсолютно и ml2 преди 11 години
Подкрепям мнението ... една допълнителна лента на Малинов щеше да реши въпроса. *** държава сме и това е. Къде през квартала ще прекарат хората. Аман от простотия.
69
1
 
6
 
! Отговори
абсолютно преди 11 години
Този мост така и не разбрах за къв чемер ще е? Абсолютна безмислица и харчене на пари.
68
1
 
15
 
! Отговори
ml2 преди 11 години
Безмислен мост, който и в двете посоки не води до никъде! Кога ще се разшири бул.Малинов? В Пловдив ,Варна и Бургас имат 4ри лентови булеварди,а в 100хил Младост трябва през две платна да минава! ***!
67
5
 
4
 
! Отговори
Онанимен преди 11 години
Ако искате да построите комунизъм:сутрин, обед, вечер - онанизъм!!!
66
1
 
9
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Пълни са ви главите с бръмбари, едно и също плещите- *** сме били, ***, комуноиди... Не сме, бре, хорица, не искаме това да ни управлява.
65
6
 
4
 
! Отговори
Do Gerber преди 11 години
Taka e, pylno e s komunisti i pishat iz komentarite. Zaebi gi, te sa drebni dushici
64
1
 
4
 
! Отговори
Bob преди 11 години
77 Може и да има още някоя сикаджийска мутра- пожарникар- охранител на бай Тошо, гадже на Цветелинова. Ама не ми се вярва...;)
63
1
 
1
 
! Отговори
Кина Хумористката преди 11 години
(75)Оценявам чувството ти за хумор :)
62
2
 
9
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
Видя ли се бе, смешен...пак не каза име...като не виждам по-далече от носа си, айде кажи ти кво виждаш. Крадливия *** Костов ли виждаш? Или алкохолика-комарджия Сакскобурготски? Или може би хидроинженер Доган, съсела Станишеф или оная карикатура М. Димитров? Да не би да е М. Кунева а? хахахахха толкова сте зле всички които плюете! НЕ искам да чувам, че има алтернатива, ИСКАМ ДА ЧУЯ КОЯ Е ТЯ!
61
3
 
9
 
! Отговори
Кина Оценителката преди 11 години
(73)"Ако това е голям проект аз съм фараон на Египет!"***Независимо голям или малък е проекта, ти си оставаш еднакво умен :)
60
3
 
8
 
! Отговори
Anonymous преди 11 години
Ако това е голям проект аз съм фараон на Египет!
59
3
 
5
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Е, какво да снимат, на Фандъшка брадавицата, `айде няма нужда :)