Фандъкова откри кръстовището на 2 нива в "Младост"

Няма забавяне на другите големи проекти, категорична бе тя
Обновена: 17 юли 2012 14:54 | 17 юли 2012 12:47, Красимир Ангелов
122
Фандъкова откри кръстовището на 2 нива в "Младост"
Новото кръстовище. Снимка: БТА

Открито за експлоатация е първото модерно кръстовище на две нива между бул. "Андрей Ляпчев" и бул. "Андрей Сахаров" в столичния квартал "Младост".

Обектът беше открит тържествено от кмета на София Йорданка Фандъкова, която посочи, че е сдружението "Трейс Виа" ще бъде санкционирано с около пет на сто от договореното плащане за обекта - около 8,8 млн. лв.

Причината е забавянето на обекта, въпреки че според кмета освен субективните причини, има и обективни - тежката зима и обилните валежи, които не са позволили да се извършват заваръчни дейности по мостовата конструкция.

Чрез мостта се осигурява връзка между улица "Св. Киприян" и  бул. "Андрей Сахаров", а оттам като алтернативен маршрут за избягването на бул. "Александър Малинов" може да се използват ул. "Йерусалим" и локалното платно на бул. "Цариградско шосе" и от Площада на авиацията може да се прави връзка с бул. "Цариградско шосе", посочи заместник-кметът на София Любомир Христов.

Още по темата

От своя страна Йорданка Фандъкова бе категорична, че няма забавяне в останалите големи инфраструктурни проекти в столицата.

По думите й за следващата година вече има строителна готовност за започването на другите две кръстовища на две нива - при бул. "П. К. Яворов" и бул. "Симеоновско шосе" и при бул. "България" и бул. "Акад. Ив. Евст. Гешов".

До края на септември пък ще бъде готово продължението на бул. "Андрей Сахаров" в ж. к. "Младост 3", отчете столичният градоначалник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
17
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 44 и останалите плювачи - задръстването на Малинов няма да изчезне докато не се пусне метрото до Младост 4! Но нищо не пречи с едно такова съоръжение като това да се облекчи малко трафика.
37
6
 
5
 
! Отговори
noname преди 11 години
Къде е Светиня Му?липсва нещо...
36
22
 
14
 
! Отговори
сабр преди 11 години
Типичен пример за късогледството на ГРОБ-арите.И като преместихте задръстването със 500 метра кво постигнахте? Освен усвояването на немалко милиони?Тва е все едно да имаш една тръба с дебит 100 хил. кубика в секунда и да наливаш от нея в леген и да гребеш от него с канче! Ей те това ви е великата работа!!!!
35
4
 
29
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Ей пак недоволни бе! Пак! Ето това е българска работа и манталитет, хората си късат задниците от работа, строят, правят, накрая вместо едно браво да им се каже, трябва да се оплюят по всички параграфи! Срамувам се от вас!
34
3
 
5
 
! Отговори
чеп преди 11 години
до #4Боце е отпуска, не може да открива нищо. пече си дъто нейде по морето!
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бре, и що така ? дей бат' Бойко с ножицата ?
32
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
pool, ще стане доста страшно на кръстовището на Йерусалим, защото освен бягащите от Малинов там сега ще се излива и моста на глупостта! А Йерусалим е тесен, трудно проходим и с хиляда светофара, *** кой да мисли като се строят някакви безумия, важното е пари да се "усвояват"!
31
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мост, свързващ Т-образното нищо в М1 с малките разнебитени улички в М2... Не схванах как точно това ще помогне на безумния трафик по Малинов?!?
30
1
 
9
 
! Отговори
pool преди 11 години
Наистина това е хубаво! Две мнения няма, само че, тапата сега ще се премести на Йерусалим до метростанция Младост 1.
29
4
 
9
 
! Отговори
Me преди 11 години
Заради това ли бе затворено през почивните дни кръстовището.. не са имали лентички в петък :)
28
0
 
9
 
! Отговори
Младостка отрепка преди 11 години
Поздравления! За мое огромно съжаление тоя "шорткът" не спестява нищо. Не се стърпях и още сутринта минах по него, но за да стигнеш до Цариградско изпадаш на пътища без предимство, една сурия светофари и т.н. Това е около 2% от необходимото на този стохиляден квартал. По мое мнение, а и на много професионалисти, един булевард от метро до бизнес парка и последващ тотален ремонт на Малинов могат да оправят нещата. За сега само се надяваме, но дано да стане!
27
4
 
7
 
! Отговори
Jitel na kvartala преди 11 години
Този мост ще улесни излизането в посока Дървеница и нищо повече. Онова недоразумение на архитектурата - метрото при поликлиниката на Младост 1, остава да задръства движението.
26
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кой трафик по-точно ще облекчи? За хората,които не са информирани - движението посока ж.к.Младост - Метростанция Младост 1 завършва с Т-образно нерегулирано кръстовище!!!!!! Поредната половинчата работа,колкото да бъдат замазани очите на гражданите.....
25
4
 
28
 
! Отговори
rumberto преди 11 години
Похвално...., но каква тапа ще се получи при метрото... важното е че вече ще имаме избор.... къде да висим в задръстване ;)
24
14
 
24
 
! Отговори
optimist преди 11 години
През Г. М. Димитров или Драган Цанков директно си перкаш по Сахаров - Киприян и си на Бизнес Парка :) Супер, браво на общината и кметицата!
23
0
 
42
 
! Отговори
nebesnakrasavica преди 11 години
Дано сега трафикът там намалее. Абе мъчи се Фандъкова да направи нещо, ама то само с добри намерения не става. Днес гледам как на Графа засаждат едни цветенца, станало едно красиво и 10 метра по-надолу един *** пикае върху новите цветя... да плачеш ли, да се смееш ли
22
15
 
17
 
! Отговори
преди 11 години
облекчение друг път, по-скоро едни 9 милиона, прибрани за един безсмислен проект, казвам го като жител на Младост
21
10
 
22
 
! Отговори
optimist преди 11 години
БРАВО! Най-сетне облекчение за ужасния трафик по Малинов :)
20
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 13ИМАТЕ НЕСПОДЕЛЕНИ ЧУВСТВА КЪМ ББ?МАЙ НЯМА УГОДИЯ НА ЧЕРВЕНИ ПИСАРИ?КОГАТО ГО ДАВАТ ПО МЕДИИТЕ -УУУУУУУУУУУ ТОЯ САМО РЕЖЕ ЛЕНТИ,КОГАТО НЕ ГО ДАВАТ ,СТАВА ВИ МЪЧНО!НАЙ -МНОГО ВИ Е МЪЧНО,ЧЕ ОТ ВАШИТЕ РЕДИЦИ ИЗЛЪЧВАХТЕ САМО УМНИ ЛИДЕРИ,СПЕЦИАЛИСТИ най-вече В СХЕМИТЕ ЗА КРАДЕНЕ БЕЗ ОТГОВОРНО,КОЛЕТИВНО И ЗАКОНОСЪОБРАЗНО,ВЪПРЕКИ УКОРИМО!ТЪПИЯ *** ВСЕ ПАК РАБОТИ И ЮРКА МИНИСТРИ,КМЕТОВЕ ДА ПРАВЯТ НЕЩО!ПОНЕ ЧИНИЯТА НА БУЗЛУДЖА СИ ОПРАВЕТЕ,ГОЦЕВИТЕ СПОНСОРИ,оцелели след отстрел ДА СЕ БРЪКНАТ!
19
1
 
23
 
! Отговори
Vanela преди 11 години
Господа, научете се да пишете правилно, моля Ви. "Мост" е от мъжки род и когато се членува се пише "моста". Сериозна медия не трябва да си позволява такива грешки.