Без благодарност за близките на удавилите се герои в Синеморец

Родителите на спасените деца се омели от плажа
Обновена: 24 юли 2012 12:41 | 24 юли 2012 10:29,
249
Без благодарност за близките на удавилите се герои в Синеморец
На неохраняемия плаж „Липите“ в Синеморец навръх Илинден морето погълна героите Петър Тодоров и Христо Стефанов. Снимка: Impact Press Group

Родителите на двете спасени от удавяне деца на Синеморец не са благодарили на семействата на героите, които бяха погълнати от морето на неохраняемия плаж „Липите“ навръх Илинден.

Още по темата

Те дори не изчакали да разберат дали ще бъдат намерени телата на Петър Тодоров (50 г.) и Христо Стефанов (48 г.).

Това заяви пред bTV вдовицата на 50-годишния Петър Ани Тодорова, който е с 11-годишния си син във водата, когато се разиграва драмата.

Двамата герои не се познават, но не се замислят при виковете на давещите се деца и скачат в морето.

„Не им прави чест на родителите, че изчезнаха. Не се обадиха, не изчакаха да разберат ще ги намери ли някой. Другите хора казаха, че са се измъкнали от плажа. Едва ли някой ги е следил какво правят“, заяви Ани.

Семейството на Петър Тодоров от няколко години живее в Прага. Със съпругата му са оперни певци в Пражката опера. Отмаряли са на родното Черноморие всяка година.

„Вие го наричате герой, но за такива хора не си струва да правиш такова нещо. Защото той остави едно малко дете. Нямам думи...”, допълва Ани.

„Герой, но вкъщи е празно... празно е“, добави майката на Петър - Дора Тодорова

Другият герой - Христо Стефанов, пък е бил техник. Работел във фирма на аерогарата. Той оставя дъщеря на 24 години.

Часове преди фаталното спасяване Христо споделил на съпругата си, че от суеверие на Илинден няма да влиза в морето.

В последния му път го изпратиха дори непознати.

„Христо моменталното е скочил в бурното море, рискувайки своят живот, за да спаси децата, които са се давели.
Това може да го направи един изключителен човек. За съжаление и съдбата, и морето ни го отнеха. В душите и сърцата ни той ще остане завинаги. Той с героизъм доказа своя живот”, заяви колегата на Стефанов - Николай Матеев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
1
 
! Отговори
Borislav1 преди 11 години
Това е наистина глупаво.По долна паплъч от наще нема.
217
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
balgarite sa neblagodarnici ,ako niakoi ne go znae da go ima predvid .kakvito xorata takava i darjavata.
216
0
 
5
 
! Отговори
vesko преди 11 години
SAMO TOZI KOITO NE POZNAVA ICETO NEMOJE DA KAJE KAKUV 4OVEK BE6E...... NEVEROQTEN KOLEGA I PRIQTEL VINAGI POMAGA6E NA VSEKI... S NIKOY NEMOJE DA SE SKARA ZA6TOTO SARCETO MU NE BI MU POZVOLILO, ZA6TO VINAGI SI OTIVAT NAI DOBRITE HORA ;-(((((((
215
0
 
8
 
! Отговори
essi преди 11 години
Светла им памет!Тези мъже са спасили и майката и бащата на децата,които са влезли да ги спасяват.Но защо това никой на го каза.Не 2 ,а 4 живота са спасили на цялото семейдтво.Дълбок поклон!
214
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама разбира се, Анонимен 220!!!! "Тази вдовица" (според грозното ви писание) трябва да вземе и да прояви разбиране към тези... и думи нямам как да нарека "родители" и "хора". Да, те не заслужават този изключителен героизъм. както и вие, със сигурност. Ще си отидете в такъв момент, нали! И ще сипете гадости под новините после за да сте супер оригинален. Как не ви беше срам!!!!!!!!!!!!!! Дано има възмездие, наистина. И дано семействата на тези невероятни мъже имат късмет и светли дни пред тях!
213
0
 
0
 
! Отговори
187 преди 11 години
Коментара ми е за пост 220
212
0
 
4
 
! Отговори
187 преди 11 години
Ами да, защо да не гледа. Ти ако имаш дете и то се дави, ще викнеш някой да го спасили или ще се опиташ да го спасиш. Ами ако твой роднина /брат, сестра, майка или баща/ беше на мястото на Христо и Петър, ти щеше да целуваш сигурно всички наред ??? Аре да се осъзнаем, по коментара съдя че си от типа на въпросните родителите, а това е лошо.
211
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не трябва ли да бъдат съдени родителите на тези деца,позволили като последните *** децата да влязат в опасното море и да застрашат живота им? Агенцията за закрила на детето да се самосезира и да уведоми прокуратурата. Вероятно и затова са изчезнали,без да се интересуват какво е станало със спасителите - ами да не си развалят рахатлъка.Достойните хора си заминаха, останаха безотговорните неблагодарници
210
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
dori i da i blagodariat - krai ,jenata ostava sama ,a deteto sirak bez bashta .zatova az nikoga niama da si riskuvam jivota zaradi nebrejnosta na roditelite ,decata na neoxraniaem plaj,bez nadzor ot roditelite, pri polojenie che ima i martvo valnenie. ash kolsum ve-v povecheto sluchai roditelite si lafiat na plaja i sled 20 min se seshtat che deteto im go niama , a posle plachat ,zashto tova ,zashto onova -mashala
209
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ НА ТЕЗИ,КОИТО УМРЯХА ДА СПАСЯТ ЧУЖДИ ДЕЦА НА НЕБЛАГОДАРНИЦИ .
208
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДАНО ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА РОДИТЕЛИ,КОИТО ОСТАВЯТ МАЛКИ ДЕЦА В МОРЕТО И КОГАТО ДРУГИ ХОРА ЖЕРТВАТ ЖИВОТА СИ ДА ГИ СПАСЯТ(ЗАЩОТО ТЕ НЕ ЖЕРТВАТ СВОЯ ЖИВОТ ЗА СВОИТЕ ДЕЦА)НАПУСКАТ ЗАЩОТО ЗНАЯТ ВИНАТА СИ.
207
0
 
7
 
! Отговори
Alah Shishevich преди 11 години
Ve4na slava na geroite ostanali na ve4na vahta vuv moreto,neka gospod pribere dushite na tezi angeli pri sebe si!Studena butsa stoi v gurloto mi a sulzite napirat,neka gospod pomaga na detsata na Geroite,neka I nie ne gi zabraviame,neka krustiat ulici na tiahno ime!Neka postupkata na tezi istinski muje I GEROI bude nasha putevodna svetlina,a za postupkata na bezotgovornite marginali niamam dumi tish ste gi sudi onzi otgore!!!
206
37
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тАЗИ ВДОВИЦА АНИ ИЗЛЯ ЕДНА КОФА ПОМИЯ ВЪРХУ РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА. Това лие най-важното и най-смисленото, което има да каже. Ако зависеше от нея, щеше да седи и да гледа как се давят децата без да си мръдне пръста.
205
6
 
19
 
! Отговори
Свтл преди 11 години
Светла памет на героите! Нека не съдим родителите на децата. Отстрани е лесно, но в окото на ужаса...Паника...Шок...Спасение в мигновената забрава и...Пропуснат момент! А после...Обърканост...На кого да благодарят, на мъртвите спасители ли? И...Гузност пред живите сродници...И най-вече вина, която ще носят цял живот, заради неадекватността си.Да не съдим! Още повече, че и отишлите си едва ли ще го направят. Спасяваха не за да получат хвалебствия...
204
2
 
23
 
! Отговори
Жалко преди 11 години
Ето, така си отиват достойните хора, а простаците оживяват, преуспяват, плодят се и стават все повече и повече. Тежко ни....
203
1
 
33
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Сънародникът ни, който спаси давещо се дете в Лондон и загина ще получи посмъртно орден за храброст. Смятам, че тези мъже заслужават същото! След като родителите на децата не са изказали никаква признателност, то поне обществото трябва да го направи! Такава саможертва трябва да се помни, а не да се забравя...
202
1
 
19
 
! Отговори
да бъдем добри преди 11 години
Хора, да не преставаме да помагаме, въпреки че има такива неблагодарници! Всъщност добрия човек затова е добър защото прави добро и помага без да мисли, без да пресмята! Няма нищо по-благородно от това да помогнеш на човек в беда- дали за да спасиш живота му, или по някакъв друг начин! Справедливостта не е в нашите човешки възможност. Господ я раздава!
201
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалко за хората ,спасили децата ! В тоя бантустан кой ще ти е благодарен ?? никой
200
1
 
32
 
! Отговори
Оги преди 11 години
Преди години и аз направих,,глупостта "да проявя малко героизъм.Карах си мотора из улиците на Варна.Правейки един завой видях че едно момиче върви по платото ,а не по тротоара.Отсреща идваше една лада.За не блъсна момичето се насочих срещу ладата. Много яко пострадах - на коляното ми се отпечата едно SU ( от SUZUKI ) от резервоара на мотора . Изпаднал съм в безсъзнание след удара .Като се съвзех шофьорът на Ладата ми каза ОНАЯ *** ВЪОБЩЕ НЕ СПРЯ ДА ПОГЛЕДНЕ КАК СИ . Майната им на такива !
199
3
 
43
 
! Отговори
Мири преди 11 години
Съболезнования на близките на загиналите за тяхната незаслужена мъка.ПОКЛОН пред тези двама достойни мъже! Презрение за тези подобия на хора, които не намериха капка човещина в себе си да кажат ако не ''Благодаря'', поне ''Съжаляваме''...Дано Бог бъде справедливспрямо тях -това мога да кажа. Дано Бог даде сили на двете опечалени семейства!