Забраниха достъпа до паметника на Бузлуджа за празника на БСП

Заповедта е на областния управител на Стара Загора Недялко Недялков
26 юли 2012 22:05, Красимир Ангелов
135
Забраниха достъпа до паметника на Бузлуджа за празника на БСП
Паметникът на връх Бузлуджа. Снимка: Булфото

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков забрани достъпа на хора в сградата на Дом паметник връх Бузлуджа, както и извършването на всякакви технически дейности и влизането на хора в сградата за осъществяването им.

Като причина са посочени превантивни мерки за недопускането на инциденти поради лошото състояние на недвижимия имот, съобщиха от Областната администрация в Стара Загора.

В мотивите на областния управител се посочва, че паметникът в землището на с. Крън, община Казанлък, е неизползваем, с нарушена конструкция и в лошо състояние, поради което е негоден за експлоатация.

Това според преценката на Областната администрация застрашава живота и здравето на хората, които ще бъдат в района на паметника.

"В тази връзка и в изпълнение на произтичащите ми от Закона за защита при бедствия правомощия по организиране изпълнението на превантивни мерки за недопускане или намаляване на последиците от бедствия, считам за наложителна мярка налагането на забрана за достъп на лица вътре в сградата на Дом-паметник връх Бузлуджа”, посочи областният управител в специално изявление.

Заповедта на Недялко Недялков е във връзка с честванията на празника на Българската социалистическа партия.  Традиционният събор на левицата на връх Бузлуджа ще се състои в събота под надслов "Решимост за промяна".

На историческата поляна под върха членове и симпатизанти на БСП ще отбележат 121-ата годишнина на организираното социалистическо движение в България и празника на БСП - 2 август.

Dnes.bg припомня, че преди година тогавашният областен управител на Стара Загора Йордан Николов също забрани достъпа на социалистите до паметника на връх Бузлуджа. Последваха множество скандали, като социалистите обвиниха управляващата партия в съботаж на празника им.

Още по темата

Младежите от партията все пак осветиха паметника по време на честванията на левицата, въпреки че през деня дори премиерът Бойко Борисов им забрани.

Малко по-късно министър-председателят обвини БСП, че са превърнали в кочина Бузлуджа и се наложило млади ГЕРБери да чистят върха след червения събор.

Тогава Борисов прикани "червените" да му пуснат от "Позитано" 20 писмо и "да си си я вземат и да се оправят".

Още същия ден лидерът на БСП Сергей Станишев прие хвърлената ръкавица за паметника на Бузлуджа и настоя държавата да прехвърли безвъзмездно собствеността върху паметника обратно на БСП.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
5
 
! Отговори
огито преди 11 години
От *** какво може да се очаква,естествено че само ***.
33
10
 
5
 
! Отговори
До бай Михал преди 11 години
Най лесно е БСП да направи на кукла паметника на Бузлуджа, но разни послушковци на Уорлик нарочно го държат държавен, за да не може никой да припари там. Наркоманчетата от Герб имат голяма заслуга за състоянието на паметника.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На събора кметицата на Перник щяла да раздава палатки с формата на чинии с отпечатани петолъчки.
31
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милиционерщината в действие. Боко и Цоко съвсем са полудели.Единственото радостно в ситуацията е, че има голям шанс заради тия дебилщини, все пак да имаме бивш премиер в затвора. Едва ли ще простят на тиквата за дебелащините му.
30
3
 
7
 
! Отговори
uzunski преди 11 години
Където има петолъчка бягай бързо от там !
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
porednata glupost proizvedena v bg horata se sabirat na polqnata pak tapotii
28
4
 
13
 
! Отговори
бай Михал преди 11 години
БСП един паметник не могат да оправят, а се канят държавата да командват.Построеното не могат да поддържат, камо ли нещо ново да построят.Лесно е дупки да се копаят, ама нагоре е трудното. Та така и с Белене.
27
3
 
9
 
! Отговори
яиж преди 11 години
Защо забраняват достъпа до паметника на глупостта ...?!?Да не би да ги е страх от всенародната любов ?!?
26
7
 
7
 
! Отговори
язък преди 11 години
Не става за крадене,келепир от нея няма,иначе да са я приватизирали айдуците-*** и герберасти
25
3
 
8
 
! Отговори
гербер преди 11 години
КМЕТА ОТ РДНСК ЛИ Е ,ИЛИ Е АРХИТЕКТ-УРБАНИСТ
24
15
 
15
 
! Отговори
Трухчев преди 11 години
Да се качват всички *** на чинията, да отлитат, и никога повече да не се връщат на земята!!! Всичко окрадоха, а каквото не можаха, разрушиха.
23
5
 
14
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 11 години
КОЙ СЛАГА МИНУСИ НА N 17???КОЙ МОЖЕ ДА ОТРЕЧЕ ТОВА?САМО ЧЕРВЕНИ ОЛИГ...РЕНИ МОГАТ ДА ОТРЕКАТ ЗАСЛУГИТЕ НА БАЙ ТОШО, КОЙТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ВАС.
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
когато от бивши *** станат фашаги става опасно....справка-хитлер,мусолини.....а наш боко си е една креатура-***...какво да го правиш-толкоз му е умственият багаш...
21
1
 
10
 
! Отговори
7 7 7 преди 11 години
НЕГО ЛИ ПРОДАВАТЕ ТОВА ТАМ,МНОГО МЕ КЕФИ,ИСКАМ ДА СИ НАПРАВЯ ОБСЕРВАТОРИЯ ТАМ
20
12
 
16
 
! Отговори
mm преди 11 години
Аз лично съм пикал и *** вътре в "паметника". Да им ухае на хубаво на *** като запалят свръхсветлинния двигател на чиният и отлетят към андромеда.
19
5
 
19
 
! Отговори
комунист преди 11 години
Този паметник е пълно олицетворение на БСП - все още стърчи, но основите му се рушат все повече и всеки момент ще се срине.
18
5
 
16
 
! Отговори
до 19 преди 11 години
Другарю, 2012 сме! Фашисти има само в болното ви, дементирало и старческо съзнание. Умирате бе другари, не го ли разбирате? Разкапвате се и това започва от мозъка ви, който явно вече не функционира, съдейки по изказването ти. Аз съм на 28, искаш ли сложим бас кой от нас ще си запълни по-бързо дупката?
17
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо им забранявате достъпа?Нека се натоварят всички *** на чинията и се изстрелят към Марс!
16
23
 
14
 
! Отговори
Живи сме преди 11 години
До 16Фашистите си знаят мястото !!!И останалите *** ще отидат там!Да живее БКП !!!ДолУ ГРОБ!!!
15
2
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
za tia boklyci samo *** i mar6a ,,,,da goriat v ada ne6tastnicite nmagli ,,,,,,,