231 пожара са горели за денонощие

Пожарникарите са се отзовали на 273 сигнала за инциденти
30 юли 2012 13:00,
0
231 пожара са горели за денонощие
231 пожара са горели за денонощие. Снимка: архив Булфото

231 пожара са ликвидирали за денонощие екипите на главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Те са извършили 36 спасителни дейности и са се отзовали на общо  273 сигнала за пожари и други инциденти, съобщиха от МВР.

Ограничен е пожар в местността "Червената локва", община Вършец. Екипи на пожарната са гасили огъня през цялата нощ.

Засегнати са около 60 декара сухи треви и друга ниска растителност в землищата на областите Монтана и Софийска. В гасенето на двете основни огнища са се включили пожарникари от Монтана, Берковица и Своге. Пожарът е ограничен и е предотвратено разпространението на огъня към горските масиви.

Пожарът в Сакар планина е окончателно загасен вчера към 13.20 часа Той е засегнал сухи треви, храсти и смесена гора в землищата между селата Главан, Българска поляна и Черепово, община Тополовград и община Гълъбово.

При пожара са унищожени 300 дка смесена гора и 3200 дка лесонепригодни площи. Спасена е 3000 дка иглолистна гора.

Тази нощ е бил изгасен пожар в комплекса "Златни пясъци". Огънят е обхванал дървени постройки и бързо се е разпространил към ресторант и два магазина, на площ около 650 кв. м.

Спасени са две съседни сгради - дискотека и склад. В гасенето на пожара са участвали три автомобила на пожарната с девет огнеборци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари