Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.

Тя ще е приоритет през следващия програмен период, обяви Павлова
Обновена: 10 авг 2012 14:40 | 10 авг 2012 14:31,
395
Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.
Магистрала "Хемус" ще е готова до 2017 г., прогнозира Лиляна Павлова. Снимка: БТА

До 2017 година автомагистрала "Хемус" ще бъде изградена, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която тази сутрин откри рехабилитираната 12-километрова отсечка Старо Оряхово-Гроздьово във Варненска област.

По нейни думи до 2014 трябва да се избистри идейният проект за неизградения участък от магистралата София-Варна между градовете Ябланица и Шумен, който ще е приоритет през следващия програмен период.

По груби сметки изграждането на трасето щяло да глътне около 1 млрд. евро и то трябвало да бъде изпълнено от една фирма.

"За следващия програмен период ресорното министерство планира усвояване на европейски средства са цялостното изграждане на автомагистралите „Струма” и „Хемус”, реализирането на тунел под връх Шипка и изграждането на скоростните пътища Русе-Велико Търново и Русе-Шумен", каза още Павлова.

"Режем ленти не за показност и реклама, а защото сме длъжни да откриваме и закриваме строителните площадки за рехабилитация на пътищата, финансирани  по Оперативните програми на Европейския съюз“, подчерта още регионалният министър. 

И допълни, че по този начин всички българи сами виждат, че правителството изпълнява стриктно поетите ангажименти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Лиляна ПавловаАМ Хемус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
5
 
! Отговори
prorok7 преди 11 години
до 46 - Правителството на царя построи и направи някои ремонти. Станишев нищо не е пипнал ;)
43
1
 
10
 
! Отговори
политик преди 11 години
Никои не може да ви даде толкова , колкото аз мога да ви обещая!
42
5
 
15
 
! Отговори
до 54 преди 11 години
Като строи толкова Борисов, защо има тая нечувана безработица ?????
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам на 2- левовите банкноти да се печати образа на министър Павлова!
40
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев и Доган крадоха с всички сили,а сега Борисов строи и гради.И това се вижда от всички.
39
0
 
5
 
! Отговори
уеее преди 11 години
ще стане някой ще купи предварително земята за жълти стотинки и ще я продаде на държавата с 500 600 процента надценка ама нали са наши хора~!!!
38
3
 
14
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
Построил ми е на додо ми фърчилото, ама това ГЕРБавите си имате особенна връзка с правешкия селянин и се към него биете
37
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ревете бесепари недни!Standard&Poors повиши кредитния рейтинг на България по краткосрочните облигации в чужда и местна валута от А-3 на А-2 и потвърди този на дългосрочните облигации в чужда и местна валута на BBB със стабилна перспектива.
36
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗНАЧИ ПО ВРЕМЕ НА ВТОРИЯ МАНДАТ НА БОЙКО БОРИСОВ.НОРМАЛНО Е---НЕ ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ СВЪРШИ ЗА ЕДИН МАНДАТ...СЛЕД 20 ГОДИНИ КРАЖБИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА МАФИЯ БСП ИДВАТ ПО-ДОБРИ ДНИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, И ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА Е БОРИСОВ---СЪВРЕМЕННИЯ ЛЕВСКИ НА БЪЛГАРИЯ.НАРОДА МУ ВЯРВА И ЩЕ ИМА СИГУРЕН ВТОРИ МАНДАТ.ДА Е ЖИВ.
35
1
 
11
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
Кое не е пипано от 25г ???Предните две правителства, хубави, лоши, изградиха два участъка от АМ Тракия, от марица също.Доста първокласни пътища бяха рехабилитирани, подбалканския, Сливен- Ямбол, до Благоевград, Търново- Русе, Казанлък- Ст Загора, да не изброявам.Така, че не знам кой е промит мозък !!!Просто ония не тръбяха за единственото нещо дето се опитват да свършат !!!
34
0
 
8
 
! Отговори
a преди 11 години
ХАХХАХА ...1 МЛРД ЕВРО...НАСА ПРАТИ ТЕХНИКА НА МАРС ЗА 2,5 МЛРД ДОЛАРА
33
4
 
14
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
Точно па за бай Тошо ли намери това да кажеш?Още на места се кара по неговия асфалт!А предприятията също той ги построи,но ги фалираха тези след него(пак комунисти де).
32
6
 
7
 
! Отговори
prorok7 преди 11 години
до 31 - Въображаем, въображаем, ама да не го усетите съвсем реално и болезнено в червените анални отверсия...
31
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И бай Тошо едно време така ни разправяше, това че стане, онова че стане................... и накрая сумати дългове и фалирали предприятия
30
5
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
"Еми то и АМ Тракия трябваше до юли да е готова.."То за недоволните угодия няма! А някой се разрови в архивите преди 89 г. - то "Тракия" сигурно е трябвало до е готова някъде в началото на 90-те! *** и всичките им производни караха в много "бързи" темпове по 5 км. годишно "нови" магистрали! С тези темпове до към края на 21 век сигурно щяха да ги довършат, а човечеството до тогава сигурно няма да се предвижва по шосе.....
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кога ще построят участъка от София До Ябланица? Сега това което има там е по зле и от второкласен път - Ограничение 90 и дори 60 с предупредителни знаци, че може да ти се изпречат животни на пътя?! WTF? И на това ако му викат магистрала, евала :(
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 милиард евро прави по 5000 лева от джоба на всеки българин.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо да има аплодисменти за работа,която по принцип трябва да се върши и да не се реже лента за всеки километър?Да приятно е да те похвалят,че си свършил работата за която си назначен,но от 1989 не е ремонтирано.Съвсем нормално е да се направи ремонт и да не се чакат аплодисменти.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде и тая размаха котлето ... То ако от рязане на ленти и котлета се отслабваше, тя да са манекенки вече.Ако трябва да говорим сериозно, струва ми се, че този театър почва леко да се изтърква и PR ефекта става по-скоро негативен.
25
18
 
9
 
! Отговори
до тихата стъпка преди 11 години
Предния път обещаха магистрала до морето и вече е почти готова, пътувах по нея два пъти. За това ще им повярвам пич че и пак ще глсувам за тях, сори ама не виждам за кой друг.....