Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.

Тя ще е приоритет през следващия програмен период, обяви Павлова
Обновена: 10 авг 2012 14:40 | 10 авг 2012 14:31,
395
Магистрала "Хемус" готова до 2017 г.
Магистрала "Хемус" ще е готова до 2017 г., прогнозира Лиляна Павлова. Снимка: БТА

До 2017 година автомагистрала "Хемус" ще бъде изградена, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която тази сутрин откри рехабилитираната 12-километрова отсечка Старо Оряхово-Гроздьово във Варненска област.

По нейни думи до 2014 трябва да се избистри идейният проект за неизградения участък от магистралата София-Варна между градовете Ябланица и Шумен, който ще е приоритет през следващия програмен период.

По груби сметки изграждането на трасето щяло да глътне около 1 млрд. евро и то трябвало да бъде изпълнено от една фирма.

"За следващия програмен период ресорното министерство планира усвояване на европейски средства са цялостното изграждане на автомагистралите „Струма” и „Хемус”, реализирането на тунел под връх Шипка и изграждането на скоростните пътища Русе-Велико Търново и Русе-Шумен", каза още Павлова.

"Режем ленти не за показност и реклама, а защото сме длъжни да откриваме и закриваме строителните площадки за рехабилитация на пътищата, финансирани  по Оперативните програми на Европейския съюз“, подчерта още регионалният министър. 

И допълни, че по този начин всички българи сами виждат, че правителството изпълнява стриктно поетите ангажименти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още по темата: Лиляна ПавловаАМ Хемус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
21
 
! Отговори
БГ Съдия преди 11 години
На тази министърка да и лепнат една винетка на челото, иначе да не я пускат на магистрала.
23
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Големи стрители нема що, затова безработицата в строителния бранш е най-висока от създаването на 3-тата Българска държава
22
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Магистралите са хубаво нещо, от 25 години не бяха правени, това е нещо което ще спести време, ще донесе финансови ползи и ще спаси човешки животи, само промитото мозъче на някое платено кутевче може да се оплаква.
21
5
 
15
 
! Отговори
АН преди 11 години
Повдига ми се като видя поредната снимка на министъра на РРБ и сие с канче или да прерязват лента за откриването на някой път.
20
19
 
20
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Правят нещо хората поне се вижда .Може да не е много но от някаде трябва да се почне все пак...Плюят ги простите и мързеливи хора които за нищо не стават и ги гонят отвсякъде.Обикновено са неудачници без 1 лев в джоба които плюят всеки и всичко.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Враво !
18
1
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Дръж се малко по- възпитано бе !!!!Комплекси ли избиваш ???Голям бияч, голямо чудо
17
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя кукла изобщо не ми прилича на министър. Кой я нагнезди на това място...!?
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO!
15
3
 
12
 
! Отговори
Варна преди 11 години
Отсечката наистина си беше за ремонт , и каква чест за община Долни Чифлик - да я открие министър. Честито на долно чифличени !
14
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте ги само , какви са посредствени симпатизантите на герпа!!!В началото на мандата на всякъде тръбяха дати кое кога ше е готово.Тия промити мозъци сега отричат, *** работа !!!
13
10
 
26
 
! Отговори
Българин преди 11 години
11 - явно си крайно наивен, щом обещанията на ГРОБ ги приемаш за чиста монета. Борисов откога е обещал боклучена фабрика - къде е?Виж им предизборната програма отпреди три години - нещо случайно да е изпълнено?
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това прави около 300 км или страшно скъпите 3,5 милиона евро на 1 км и то за скоростен път, а не за магистрала.
11
25
 
17
 
! Отговори
до Българин преди 11 години
Ама *** ли си бе бате, а ? И кво, като влезе овцата в затвора ти няма да караш по магистралата ли ? Ше караш бате и пак ше я псуваш щото си *** ***, на такива плазми кисели като теб им дай само да псуват, едно свястно нещо не си направил през живота си, мързи те да дишаш и все друг ти е виновен ама най отръки ти иде да псуваш другите.....
10
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе нали до началото на 2013 щеше да са готови Тракия и Марица, до 2014 Хемус, Струма и отсечката София-Калотина................ к'во става ?
9
8
 
28
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
правят да, крадат ама в несвяст !!!
8
0
 
44
 
! Отговори
prorok7 преди 11 години
А дано да доживеем и ние да имаме 2-3 нормални магистрали. Ама като ги направят после трябва да ги поддържат, щото на Хемус старата част на нищо не прилича, за основен ремонт е! От както Живков я е строил, никой до сега не я е пипнал. Трагедия е.
7
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 милиард евро са икономиите от единия реактор на АЕЦ Белене, която беше стопирана от ГЕРБ.
6
30
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Все пак ще има магистрала нали ? Дали с една година по рано или по късно.....кой в тая криза строи толкова я се замислете преди да почнете да мрънкате ! Поне правят нещо, предишните само окрадоха парите чрез Батко и Братко и ни врътнаха кранчето.....
5
24
 
34
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Тази овца ядно е доста ***, щом не проумява, че след година тя, господарят и и цялата им клика ще са подсъдими, а след две - ще са по затворите.