Двама ранени след самолетна катастрофа в Шумен

Малкият LZ с 4-ма пътници паднал малко след излитането си
8 сеп 2012 13:20,
44
Двама ранени след самолетна катастрофа в Шумен
Снимка: ОД на МВР-Шумен

Тази сутрин около 10 часа в дежурната част на телефон 112 бил получен сигнал за инцидент на летището в Шумен, съобщиха от областната дирекция на МВР в града.

На място били изпратени незабавно полицейски, аварийно-спасителен и противопожарен екипи. При пристигане на място униформените служители установили, че е аварирал самолет LZ с четирима пътници.

По данни на очевидци 10 метра след излитане летателната машина загубила мощност, след което паднала на земята. По първоначална информация причината за инцидента е възникнала неизправност в двигателя.

От удара най-сериозно е пострадал пилотът Б.И., 42-годишен от Варна. В болницата е откарана и М.С., на 24г., също от морския град. Останалите двама пътници не са пострадали.

След преглед е установено, че пилотът е с фрактура на черепа, счупена лява ключица и десен глезен. Оставен е за лечение в МБАЛ- Шумен, без опасност за живота. М.С. е с фрактура на тазобедрени кости, без опасност за живота.

Работата по изясняване на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
авиофен преди 11 години
До Големият малчо - Ако това ти е иронията и на това трябва да се засмея, трябва наистина да съм на 2 ракии. За съжаление не съм както предполагаш и затова не разбрах изречението ти :) Може би и това " Лека вечер на всички "Авиатори" с регистрация LZ, както и на стачкуващите им колеги от "Луфтханза" и "Луфвафе" :-) " е някаква смешка, ама хич не ми идва отвътре даже и да се усмихна. Явно си доста далеч от истинската авиация, затова и ироничните ти коментари не се получават. Лек ден.
35
0
 
0
 
! Отговори
Големият малчо преди 11 години
до "авиофен" - Аз нямам никаква вина за това, че на тебе чувствто ти за хумор е навярно там където слънце не огрява (ако изобщо притежаваш такива "феноменални" чувства). Ако не си схаванал, че иронизирам списващите значи или ракиите са ти в повече или пък живота ти е просто РАЙ, за което вина нямам. Лека вечер на всички "Авиатори" с регистрация LZ, както и на стачкуващите им колеги от "Луфтханза" и "Луфвафе" :-)
34
1
 
4
 
! Отговори
коко преди 11 години
операторче,самолета не се казва LZ.Това са инициали за принадлежност---български.айде най после научете нещо.
33
1
 
1
 
! Отговори
авиофен преди 11 години
До Големият малчо - Така ли? И ти да не си измислил нов тип самолет, като журнаГлиста написал статията? Такъв самолет НЯМА. Има такава регистрация, т.е това са първите 2 букви от регистрацията с която се отбелязва принадлежността към държавата в която е регистриран. А на мен това LZ не ми говори нищо друго, освен че е български.
32
0
 
1
 
! Отговори
многознайковци преди 11 години
До ...И ти не си от най-умните :))) Това са студентските общежития :))))) И ако това не е платото, то тогава къде се намира паметника??
31
6
 
2
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Интересно, какви хора се возят на самолети в България? Ако няма отговор, радоста ни е още по голяма. Ще кажете че няма жертви че да се радваме. Щом крият кои се возят, защо да не крият за жертвите. Повече такива катастрофи, смъртни случаи по къщите им, измиране на децата им от неустановена болест по училищата за богати...
30
1
 
2
 
! Отговори
... преди 11 години
До Гошо ***:Пак не си в час, това не са блокове на Тракията, това са блокове на Еверест. В дълбочина се вижда паметник "1300 години Създатели на Българската Държава" а не платото... Тракията е в съвсем друга посока. Верно си ***, ама дали си Гошо не те знам :D
29
0
 
2
 
! Отговори
Berlin преди 11 години
Гошо *** е *** от Шумен.
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубава работа, ама варненска. Гагаузчетата решили да се прават на аристократи и да се возат на самолет, ама той се оказал някаква си барака.
27
0
 
11
 
! Отговори
Lowrider преди 11 години
По информация на БГНЕС самолетът е Wilga PZL-104 и е собственост на шуменската фирма "Ер Зодиак" EООД.Няма такова животно самолет LZ
26
0
 
6
 
! Отговори
многознайковци преди 11 години
До Гошо ТъпотоИли според теб, щом е изхвърчал от удара значи вече е "безмоторни" :)))))))))
25
0
 
7
 
! Отговори
многознайковци преди 11 години
До Гошо ТъпотоКато не разбираш,защо се изказваш??!! Какво означава според теб "безмоторник"??!! Не виждаш ли,че двигателя лежи на крилото?!
24
0
 
7
 
! Отговори
mariner преди 11 години
Добре, че ЛЗ-та се е повредил на 10 метра височина...
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз трезвен не смея да карам та пиян да пилотирам
22
1
 
23
 
! Отговори
ЯВЕ преди 11 години
Явно пилота е взел само половинка трибестан!А иначе Вилгите ни ги спряха от европата, сиреч с тях законно не може да се лети в България от няколко години.
21
0
 
16
 
! Отговори
LZ преди 11 години
Подкрепям "dani da se opravqt" има доста самолети втора ръка в прилично състояние и за по-малко пари от 40 000 евро. А на свръхлеките самолети, разходът на гориво им е почти като на лек автомобил. И го махнете това тъпо заглавие "Малкият LZ с 4-*** пътници паднал малко след излитането си"с LZ се означават българските самолети, това не е марка самолет
20
5
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Това на снимката е...безмоторник,но летището...наистина е край Шумен;виждат се да стърчатблокове от квартал Тракия и в дълбочина Шуменското плато.
19
2
 
11
 
! Отговори
dani da se opravqt преди 11 години
Ei mnogo zavist ima tuk.Edin malak samolet struva kolkoto edna kola sreden klas okolo 40 000 evro i to perfekten 5 mesten samolet a ne 500 000 evro kakto si mislite tuk nqkoi.V Germaniq naprimer knijkata za letene struva kolkoto knijkata za kola dolo gore savsem malko po skapo e i mnogo hora 4lenuvat vav klubove v koito ima samoleti i siletat sabota i nedelq i tova e srednata klasa.
18
5
 
11
 
! Отговори
аирбус преди 11 години
Варна е пристанище на Шумен
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тва LZ не му ли е номера?Иначе сигурно е някоя италианска коруба дето няма сила да литне.