Хасковлия се барикадира в жилището си с пушка, не пусна ДНСК да го събори

Драмата държа на крак полицията в града
19 сеп 2012 16:26,
138
Хасковлия се барикадира в жилището си с пушка, не пусна ДНСК да го събори
Лекари мерят кръвното на Георги Кьосепашев. Снимка: Impact Press Group

Хасковлия се барикадира в жилището си с пушка и не допусна представители на ДНСК и работници, които трябваше да разрушат втория етаж от сградата, който е обявен за незаконен.

Акцията беше осуетена на два пъти днес. Сутринта Георги Кьосепашев заключи входа към имота си и не пусна представителите на ДНСК, след което му прилоша и беше отведен с линейка за преглед в болницата.

Няколко часа по-късно работниците дойдоха отново, този път с доста представители на полицията. Тогава Кьосепашев извади законното си оръжие и се барикадира в жилището.

Малко по-късно полицаи проведоха беседа с него и семейството му и го отведоха с патрулка.

Сагата с жилището на семейството е от преди 15 години. Тогава те си построили етаж над законните магазини. Била им издадена заповед за събаряне, но те обжалвали в съда и спечелили делото. Тогава решили, че всичко е наред.

През 2003 година се наложило да изготвят проект, който внесли в общината и бил одобрен, но така и не получили разрешение за строителство.

През 2008 година отново се повторило всичко. Направили нов проект и го внесли, но получили отказ за узаконяване, тъй като по план в района не можело да има жилищни сгради, а само офиси.

След това се намесили от Строителния контрол, които издали заповед за събаряне. Тя била потвърдена на всички инстанции.

От ДНСК коментираха, че няма вариант жилището да не бъде съборено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: ХасковоДНСК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
3
 
! Отговори
от Хасково преди 11 години
коментара беше за 73
65
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А хилядите незаконни мутренски къщи-замъци кога ще ги махнете бе ДНСК ?
64
0
 
22
 
! Отговори
кака преди 11 години
До До 75 от Хасковоне са виновни циганитевсички сме виновни защото позволяваме да се случва товаНе народ, а *** казал дядо Славейков
63
0
 
31
 
! Отговори
Кофти ми е преди 11 години
Тези от РДНСК съвсем започнаха да се гаврят с хората ?!?!?!?!? В момента в България върху обикновения човек се изсипва невиждано своеволие. СРАМ
62
0
 
9
 
! Отговори
До 75 от Хасково преди 11 години
До Анонимен , какво общо има темата с осигуровки ток и вода.Аз пък се питам как да накарам българите да бъдат по-толерантниВижте си управата нито един сектор не е в ред.Най-скапаната държава сме.И *** са виновни за всичко. Банките бяха ограбени от тях,тепреватизираха заводите,те са кредитните милионери,те присвоиха парите от евро фондоветете помогнаха на Галеви да избягат,те вкарват всичко незаконно в нашето БГ/наркотици незаконни цигари. На вас господа все някой ви е виновен.
61
0
 
21
 
! Отговори
кака преди 11 години
Варна да видим какво е положението на гетата1.максуда2.махалата в аспарухово3.махалата във владиславовои селата около варна-каменар,въглен опс и град игнатиевотам на сичкото *** къщите са законнибоже пази България
60
18
 
2
 
! Отговори
Акълмайстор преди 11 години
Тоз *** заради некакъв етаж щеше да ритне камбаната!Като пукнеш на оня свят ли ще го ползваш бе!Като му го съборят-пиши го БЕГАЛ!!!
59
8
 
7
 
! Отговори
agori преди 11 години
Жители на ромския квартал в Кюстендил се готвят за блокада на пътища, заради неполучени социални помощи. Промените в закона за гражданската регистрация включени в т.н. изборно законодателство, лишават ромите от възможността да получат нови лични карти, а без тях те губят правото си и на помощи.Проблемът произтича от изискването лични документи да се издават само при доказан постоянен адрес, чрез нотариален акт или договор за ползване на имота. Но според общинската администрация 75% от ромите нямат документи за собственост на жилищата си, защото те не попадат в плана за регулация и застрояване.Стефан Лазаров - кметски наместник на кв. "Изток" в Кюстендил: - Това е закон убиец за ромите в цяла България. Не са помислили за тези стотици хора, които остават на улицата гладни - боси, без никакво препитание.
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не знам по проект в някой град да са предвидени в един район САМО ОФИСИ!!! Ако става дума за сграда - да!! Г-да журналисти - бъдете точни в информацията си, защото в държавата не пасат само овце! ПО СТРАННО Е ДРУГО! ПО ЗАКОН, СЪСЪТ, НА КРАЙНА ИНСТАНЦИЯ АКО СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕРАЗГЛЕДА РЕШЕНИЕТО СИ, ОСВЕН В МНОГО ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ СЛУЧАИ, СВЪРЗАНИ НАЙ-ВЕЧЕ С КРИМИНАЛНИ КОНТИНГЕНТИ И ПОДОБНИ КАЗУСИ! ДОБРЕ Е В ТАЗИ ДЪРЖАВА НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ ТОЗИ СЛУЧАЙ!!!!
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Областният секретар на ГЕРБ в Пловдив Елена Янкова, съпругът й крупен вносител на цитруси и дъщеря им, възлюбена на плейбой, за задържани при спецоперация за данъчни престъпления и пране на пари. По първоначални данни 51-годиншата Елена Янкова, собственичка на верига луксозни фриззорски салони, 56-годишният й съпруг, крупния вносител и търговец на цитруси Сотир Янков и дщеря им, 28-годишната Мария, която пък е спрягана за близка до сърцето на пловдивския плейбой Мартин Данона, са участвали в източването на 5,6 милиона лева ДДС
56
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е лошо, че плюете ГЕРБ, но в този случай, ако може да се вярва на "медиите", нещата били започнали преди 15 г. след това се споменава 2003 и 2008 г...Възможно е да си мислите, че герберите са в парламента и управлението от как свят светува но истината е, че са там от 2009 г. Малко трудно е да са главен виновник за проблемите на сливналията... Важното е да се плюе...Много ви поздрави и от Лечков...
55
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А хилядите незаконни *** къщи кога ще ги махнете бе ДНСК ?
54
4
 
2
 
! Отговори
бхъгх преди 11 години
Днес Снежана Витанова (по-известна в Монтана като Снежа Кауфланда или Снежа Телефонистката) погребва дъщеря си Невена,която почина от простотия и тъпотия (след като първата й внучка умря на 2 месеца преди две години от същото) И сега новородената й внучка (родена през декември 2011) ще се гърне на 1вия си рожден ден 8) Та който иска да ходи за кебапчета и кюфтаци за здравето на студената Невена :bcry: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
53
0
 
26
 
! Отговори
agori преди 11 години
в ромската махала Изток в Кюстендил над 80 % от постройките, обитавани от роми, са незаконни нямат нито разрешение за строеж, нито нотариален акт, нито участват по какъвто и да е начин в кадастралния план на общината. Нещо повече, екипът ни посети няколко улици в 15-хилядното гето, където повече от 10 години няма ток! За вода да не говорим живущите се снабдяват, откъдето падне. Така се повдига интересният въпрос като нямат ток и вода и живеят в незаконни бараки, на какво основания да им се издадат лични документи? И все пак дори на миналите наскоро частични местни избори в Кюстендил ромите масово гласуваха. А тогава действаше предишният текст на Закона за гражданската регистрация! Интересно е също, защо след като кметът на гетото публично обяви, че незаконно са раздавани помощи, не последваха никакви наказания?
52
2
 
11
 
! Отговори
до 71 преди 11 години
Що бе, тука герберските и админските *** малко ли са ти?!
51
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБАВОТО АНТИБЪЛГАРСКО ПРАВИТЕЛСТВО СЛЕД ЗАВРЪЩАНЕТО СИ ОТ ЦИОНИСТКОТО СМЕТИЩЕ -ИЗРАЕЛ ,КЪДЕТО ХОДИ ЗА ИНСТРУКЦИИ , СЕ ЗАВЪРНА И С ОЩЕ ПО ГОЛЯМА СИЛА ЗАПОЧНА ДА ТОРМОЗИ ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ТА ПО БЪРЗО ДА ИМ ОСВОБОДИМ ТАЯ ТЕРИТОРИЯ ЗА ГРУХТЯЩАТА ЦИОНИСТКА ПАСМИНА ,КОЯТО СИ Е ХАРЕСАЛА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ
50
0
 
8
 
! Отговори
sorry za latinicata преди 11 години
*** vi izednicheska...kolko bulgarzki jivota skusihte...za lekarstva shte gi dadete tia kradeni pari.evtini populistki k.urvi
49
4
 
15
 
! Отговори
agori преди 11 години
АТАКА си остава единствената парламентарно представена партия, която се е обявявала неведнъж за сриване на незаконните гета, които *** си вдигат безразборно из цялата страна. Тези коптори са инкубатори на престъпност, насилие и беззаконие. Как може в столичното гето Факултета на един адрес да живеят 2000 души?! Това е нонсенс. Абсурдно е държавата да разрешава анонимното пребиваване на *** в тези незаконно изникнали квартали. Те не могат да се открият от органите на реда, ако се наложи. Затова такива гета не трябва да има, те трябва да се сринат, а ромите да се научат да работят и да плащат наеми за това, че живеят върху чужди (в случая държавни) земи и имоти
48
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе един ***, дето народа му го е нарекъл с прякора "Тиквата" кво ми го хваляш????
47
2
 
23
 
! Отговори
agori преди 11 години
В сливенското гето Надежда и най-голямото на Балканския полуостров Столипиново, например, сметките за ток и вода, натрупани с годините, често стигат шестцифрени суми. Комисията, предвидена в проектозакона на ГЕРБ обаче, вероятно ще обезсмисли и това наглед елементарно изискване с решения в полза на нередовните платци от ромски произход. В крайна сметка, това е и целта на новото звено, което управляващите ще създават да решава проблемите на ***, които живеят незаконно и нищо не плащат, за да се превръщат в потенциални избиратели на управляващата партия на предстоящия вот.