Глобавят шофьори със застрахователни стикери по колите

Санкцията за провинилите се на пътя е 50 лева
6 окт 2012 12:32, Петя Славова
81
Глобавят шофьори със застрахователни стикери по колите
Снимка: Булфото

От 6 октомври влиза в сила забраната на стикери, на които се вижда коя е застрахователната компания на автомобила им, припомня БНТ.

От  "КАТ - Пътна полиция" предупредиха, че всеки шофьор-нарушител може да се изненада неприятно с глоба от 50 лева.

Санкцията за застрахователните компании, които от този момент нататък карат клиентите си да поставят някакъв знак върху или в самите коли ще бъде между 30 и 60 хиляди лева за първо нарушение и до 120 хиляди лева, ако
то се повтори.

Представители на асоциацията на застрахователите единодушно подкрепят промяната. Taкa браншът според тях щял да се прочисти от фирми, които създадоха лошо име на бизнеса им през 90-те години на
миналия век.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
утре отивам в една рекламна агенция и си поръчвам сто стикера за страничните стъкла с надписи: да живее ГЕРБ, да живее Бат ви Б............, шибаняри с такси и глоби няма да изкарате страната от вечната криза в която се намира
59
3
 
10
 
! Отговори
taxi driver преди 11 години
Най свободно и безпроблемно се чувствах и си пътувах в началните години на прехода ! Нямаше никакви задължителни изисквания и глоби за всичко - безмислено запаленни фарове, затъмнени стъкла, колани на зад.седалка, винетки,стикери,забрани за мобифони и много други ,задължителни дивотии въвеждани от КАТ с всяка изминала година,уж за повишаване сигурността при пътуване,пък жертвите и катастрофите вместо да намаляват се увеличаваха!Изводът е че колкото по на често има години на преход, толкова по голяма свободата на шофьорите!
58
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Махнах лепенките за каско,обаче миналата година ми взеха пари за да ми маркират автомобила ...сега пък ....ако не се махнат пак пари ....не знам вече На старата кола имах ГАЗ -платих за лепенка от онези триъгълните знаете ги , после пък се оказа че трябва да се махат Повече от 10 години плащам лепенка за винетка за да се ремонтират пътища -миналия месец правих биалетки....изобщо голямо лепене и разлепяне ...но нещо ми се губи смисъла
57
1
 
2
 
! Отговори
До Някой преди 11 години
тук изобщо не става въпрос за глобяване, а за глоБАВЕНЕ, само да поясня, тълкувай си го сам
56
2
 
28
 
! Отговори
Българин преди 11 години
...и на какво основание някакви *** ще ми забраняват да залепя каквото си искам на МОЯТА СОБСТВЕНОСТ ??? Утре *** борисов ще се домъкне и в домът ми и ще ми заповядва какви тапети да си залепя в хола !!!Хора, докога ще търпим тая *** да ни язди ???
55
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 11 години
Много се извинявам на авторите на въпросния материал, но мисля, че МВР не може да "глобАва", а ще да "глобЯва".Апропо, както са я подкарали, тябва да махнат и винетките от стъклата.
54
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всички глоби от този вид /фарове, стикери, сини зони, розови зони, балкони............./ са измислени, не поради някаква важна превантивна мярка, а за да ви стресират още повече и да изкукате, но кога ще избие и да събуди заспалия народ да им намачка на политиците ,,,,,,,,,,
53
0
 
21
 
! Отговори
алооо преди 11 години
поредната простотия...фарове,лепенки,дрън дрън-катастрофите се увеличиха-вместо да натиснат където трябва,тия се занимават с пълнене на хазната
52
1
 
49
 
! Отговори
някой преди 11 години
А за стикерите "МВР - Полиция" на личните автомобили на полицаите ще има ли глоби?
51
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кой ще почисти улиците от крадците, заради, които се слагат тези стикери? Крадени са ми две коли - аз бих се чувствал примерно много по-сигурен с такъв стикер, че определена компания защитава колата ми - всички знаем за подбора на коли за крадене, защо си позволяват да ми забраняват да си пазя колата? - И, ОТГОВОР: ЗАЩОТО ИМ МИНАВА НОМЕРЪТ, ТУК СРЕД ТОЗИ НАРОД ОТ ПРОТЕСТИРАЩИ, НО НА УМ!
50
1
 
7
 
! Отговори
Плесницата преди 11 години
бяло зелено и червеноо , бяло зелено и червеноо .... българин съм брат !
49
0
 
10
 
! Отговори
Една преди 11 години
........ "през 90-те години на миналия век".И ние изчакахме две десетилетия, за да почнем да се отърваваме от това. :) Смях в залата... !
48
0
 
16
 
! Отговори
Александър преди 11 години
"Представители на асоциацията на застрахователите единодушно подкрепят промяната. Taкa браншът според тях щял да се прочисти от фирми, които създадоха лошо име на бизнеса им през 90-те години наминалия век." А защо тогава продължават да поставят някакви други лепенки или пък символи по колите. Те просто са си свикнали да бъдат групировки и силови играчи.
47
0
 
27
 
! Отговори
5kov преди 11 години
Как някой кух чиновник в КАТ не се е сетил за още една глоба. Нали сега скоро ще сменяме времето...да проверяват и глобяват шофьорите, които не са си сверили часовниците.
46
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А застрахователите могат ли да ти подаряват ароматизатор с лого?
45
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много интересно, ако си направя подвижна лепенка, която махам когато тръгна и слагам като паркирам.Не могат да ме глобят докато не съм в колата, а по време на движение лепенката няма да е видима.Време е застрахователите да инвестират във някакъв вид LCD -та, които да се включват когато колата спре и спират когато тръгне.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименА карат ли с превишена скорост?
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошото име на застрахователите създават такива като бившата шефка на ДЗИ Плевен , която ми каза " Ние ако плащаме за всяка запалена кола къде ще ни излезе печалбата"
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май се надпреварват кой по -силно и по-често да ни" набива чемберите".Като че ли стоят и мислят : -А бе утре какъв номер да извъртя на тоя народ,че да ме запомнят.
41
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Седнете и помислете!От както са на власт герберите има ли нещо хубаво направено:например премахната глоба,премахнато наказание,получено разрешение за някаква дейност или повече права за някои...Аз от 3 години слушам само това се забранява,тази глоба се увеличава,въвежда се санкция за...,ограничава се... и т.н.Е ,за каква демокрация говорим и за какво правителство близко до хората,в интерес на обществото.Аз мисля,че тия се взеха за по-големи от Господ,а нас ни имат за лош матриял и стадо.