Пияният лекар в Дупница всъщност бил на антидепресанти

Прокуратурата е започнала разследване срещу неизвестен извършител
Обновена: 8 окт 2012 15:38 | 8 окт 2012 15:38,
119
Пияният лекар в Дупница всъщност бил на антидепресанти
Снимка: архив, Impact Press Group

Окръжната прокуратура в Кюстендил е образувала досъдебно производство по случая в Дупница, при който 35-годишна жена почина, а проверка с дрегер показа, че дежурният лекар е бил пиян.

Директорът на болницата "Св. Иван Рилски" д-р Любомир Таушански обаче твърди, че докторът е бил на антидепресанти. 

Разследването се води срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.123 от НК - за причинена смърт поради немарливо изпълнение на служебни задължения, съобщи за БТА говорителят на Окръжната прокуратура Марияна Сиракова.

Тя посочи, че към настоящия момент заключения по кръвните проби не са представени в прокуратурата.

Назначени са всички съответни експертизи, за да се установи налице ли е причинна връзка между смъртта на пострадалата и евентуалното немарливо поведение на лекаря, който я е приел, добави още Сиракова.

Според нея е още рано да се каже дали лекарят ще бъде привлечен като обвиняем по случая.

В събота 35-годишна жена от Перник с остър хепатит и нефункциониращи вътрешни органи почина в болница "Св. Иван Рилски" в Дупница. При направена проверка с дрегер на лекаря във вътрешно отделение, където била настанена жената, е установено, че той има 2,47 промила алкохол в кръвта си.

Директорът д-р Любомир Таушански заяви пред Нова телевизия, че докторът не е пил алкохол, а е бил под въздействието на антидепресант.

Още по темата
„Аз говорих с персонала, със завеждащия отделението, казват няма такова нещо. Каза, че е взел антидепресант”, заяви д-р Любомир Таушански, директор на МБАЛ „Иван Рилски”.

Близките на починалата обаче не вярват във версията с успокоителното. Според тях лекарите се опитват да потулят случая.

Разпоредена е проверка по случая в Дупница, увери и здравният министър Десислава Атанасова.

„Много е рано да кажа какво точно се случва. Дрегерът е отчел наличие на алкохол. Самият лекар отрича. Директорът на болницата отрича лекарят да употребява алкохол. Има досъдебно производство, надявам се, че ще се установи истинската причина за инцидента и дали лекарят е употребил алкохол или антидепресанти”, каза министърът.

Според Атанасова е недопустимо да се упражнява толкова отговорна професия в състояние, което не позволява да се изпълняват трудовите задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
22
 
! Отговори
Елф преди 11 години
Вие сте българи,захласващи се по Биг Брадър,Хрътките и мръсниците от ГЕРБ които унищожиха малкия и средния бизнес.Заслужавате пияни лекари.Даже никакви лекари не заслужавате-то това вече е факт на много места.Ще ***-запомнете го.Кадърното е в чужбина ,останалото къдарно вие го мачкате с фолк-мръсотията си.Ми ***....Намажете си филия с мас,чете си Винету,и не се безпокойте за милиалдера Борисов и главния гинеколог на Републиката-Цветанов.Добре са.
63
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали е *** или не всеки има право на добро отношение от страна на лекарите.Скоро мой близък след операция в провинцията се почувства много зле и замина за София.Там като го отвориха намериха парче маркуч забравен от 1-вия лекар.Отново болки отново парични р-ди След това нямало безгрешни лекари.В такъв случай виновника трябва да поеме всички р-ди и да бъде осъден но в БГ не е така За това като му писне на някой и им лисва киселината но в затвора влиза той а не виновника който го е предизвика
62
4
 
5
 
! Отговори
до 62 преди 11 години
Да се махат алкохолизираните лекари в чужбина.Знаеш ли колко хора избягаха да се лекуват в чужбина заради нашите пияни майстори?
61
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 62Защо ли се надпреварват да плюват по лекарите вкупом?Ами по принцип навсякъде по света лекарското съсловие е независимо,влиятелно,и богато.Представи си,ако у нас освен що годе влиятелно, стане независимо и богато...На много *** с власт и пари това ще бъде свръхнеизгодно!Защото ще имат убедителен коректив за простотиите си,а народът и гражданското общество биха имали уважавани водачи.Ей затова е цялата координирана помия срещу лекарите.
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Министър Атанасова също е в "състояние, което не позволява изпълнението на трудовите и задължения", даже и да не пила, просто защото не разбира нищо от здравеопазване
59
4
 
3
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 11 години
Тези лекари вече ни правят на идйоти. Еми те и Горнооряховските лекари ги оправдаха техните си колеги. Как шеф на болница ще си отреже клона на който седи ,като каже че лекарят е бил пиян или е негова грешката. НИКОГА !!!Докога така мила родино,ДОКОГА?
58
3
 
6
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Напълно си заслужават болните лекари шизофреници и алкохолици. Нека им е за урок та да видят здравна реформа.
57
3
 
12
 
! Отговори
кукуф преди 11 години
Според Атанасова е недопустимо да се упражнява толкова отговорна професия в състояние, което не позволява да се изпълняват трудовите задължения.Г-жо министър,в българските болници работят недоспали/защото за да оцелеят работят на по 3 места/,изнервени,депресирани,омерзени от работата си и условията за нея,често и алкохолизирани лекари и друг медицински персонал.Всяко от тези неща е недопустимо,съгласен съм.Вие управлявате тази система.Чакаме решения,не констатации.Бъдете здрава!
56
2
 
6
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
аз мога да те подстрекавам за много неща,дори да си завреш главата в ***,но твоя е отговорността да го направиш или не...до тук край със световната конспирация.В България само *** имат права,ние Българите имаме само задължения.Ако не вярваш-*** на едно нощно дежурство в ,,бърза помощ''След това ще си учуден ,че докторите не стрелят по пациенти от ,,малцинствата''Нямам дума в речника с която да обрисувам отношението им към доктори сестри и всякакъв персонал
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
У нас годишно стават няколко холяди катастрофи.В повечето от половината случаи виновните за тях са пили алкохол и то много.И всеки си носи вината персонално.Как така в нито един вестник не пише,че шофьорите ни са пияници.И това е правилно!Но защо ли против докторите всички се надпреварват да плюват.А то си ви е за главата!След няколко години като всички избягат от БГ тогава ше има със свещ да ги търсите!
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе вие простили сте и до толкова ли нямате мозък та се оставяте да ви заблуждават по най елементарен начин ?Как може някаква "докторица" при това шеф на болница да говори такива глупости и как може да има хора които да и вярват ?? За ваше сведение -дрегера отчита АЛКОХОЛНИТЕ пари при издишване -само това и нищо друго -няма как да засече антидепресанти или дори наркотици !!!за това има други средства главното от които е кръвен тест!!
53
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Daaa ei sega otivam vav HOREMAGA da mu udaria po 100 gr ot DUPNISHKITE ANTIDEPRESANTI i da se pribiram
52
1
 
0
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
В случая фактите са такива-Гоце се е обадил на ББ,да ходатайства .
51
2
 
2
 
! Отговори
до 53 преди 11 години
Ами той не ги е зел за удоволствие,вероятно е болен от депресия или тревожност. Те същу биха възпрепятствали нормалната му работа.
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гнусотията в случая е не че има починал пациент -жената както и нейните близки признават е била безнадеждно болна ,а това че някакъв дръвник се е изтърсил кьоркютук пиян като талпа при това лекар на смяна ..е сега вече се оляха всички знаем че осъден лекар няма щото неговите колеги в съда такива експертизи представят от които излиза че всички са вода ненапита ,ама това с антидепресантите е върха на наглоста!Най малкото заслужава дисциплинарно уволнение -шефката му също !
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е на антидепресанти би трябвало да вземе отпуск докато се смекчат страничните ефекти.
48
3
 
0
 
! Отговори
Гражданин до 48 преди 11 години
Простими са нелепиците, които си написал, явно толкова си можеш. Отговори ми само на един въпрос: кой точно е извършителят на едно престъпление? Този, който го извършва или този, който подстрекава към него? Прокуратурата трябваше да разследва извършителя и оттам да стигне до поръчителя. Нещо такова да беше направено????
47
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Антидепресантите не причиняват голяма сънливост,най вероятно е на антипсихотици или бензодиазепини,ако изобщо е на нещо.
46
4
 
3
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Възможно е случаят да бил неспасяем, възможно е лекарят да е употребил антидепресант. Но...лекарят е този, който знае най-добре ефекта на тези лекарства и не би трябвало да ги употребява по време на дежурство, за да е състояние да взема правилно и адекватно решение. Така че дори с употребата на антидепресант по време на работа пак е в нарушение.Колко ли още болни са пострадали, за които последствията не са с фатален край и колко ли е броят на такива лекари?
45
2
 
1
 
! Отговори
до Гражданин преди 11 години
от 49 - Прочети коментар 48,точно затова ти писах че веднага някой ще почне да политизира и да плюе (непременно отбелязвайки че не е фен на ББ пък не забравя и Гоце да намеси)