Пияният лекар в Дупница всъщност бил на антидепресанти

Прокуратурата е започнала разследване срещу неизвестен извършител
Обновена: 8 окт 2012 15:38 | 8 окт 2012 15:38,
119
Пияният лекар в Дупница всъщност бил на антидепресанти
Снимка: архив, Impact Press Group

Окръжната прокуратура в Кюстендил е образувала досъдебно производство по случая в Дупница, при който 35-годишна жена почина, а проверка с дрегер показа, че дежурният лекар е бил пиян.

Директорът на болницата "Св. Иван Рилски" д-р Любомир Таушански обаче твърди, че докторът е бил на антидепресанти. 

Разследването се води срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.123 от НК - за причинена смърт поради немарливо изпълнение на служебни задължения, съобщи за БТА говорителят на Окръжната прокуратура Марияна Сиракова.

Тя посочи, че към настоящия момент заключения по кръвните проби не са представени в прокуратурата.

Назначени са всички съответни експертизи, за да се установи налице ли е причинна връзка между смъртта на пострадалата и евентуалното немарливо поведение на лекаря, който я е приел, добави още Сиракова.

Според нея е още рано да се каже дали лекарят ще бъде привлечен като обвиняем по случая.

В събота 35-годишна жена от Перник с остър хепатит и нефункциониращи вътрешни органи почина в болница "Св. Иван Рилски" в Дупница. При направена проверка с дрегер на лекаря във вътрешно отделение, където била настанена жената, е установено, че той има 2,47 промила алкохол в кръвта си.

Директорът д-р Любомир Таушански заяви пред Нова телевизия, че докторът не е пил алкохол, а е бил под въздействието на антидепресант.

Още по темата
„Аз говорих с персонала, със завеждащия отделението, казват няма такова нещо. Каза, че е взел антидепресант”, заяви д-р Любомир Таушански, директор на МБАЛ „Иван Рилски”.

Близките на починалата обаче не вярват във версията с успокоителното. Според тях лекарите се опитват да потулят случая.

Разпоредена е проверка по случая в Дупница, увери и здравният министър Десислава Атанасова.

„Много е рано да кажа какво точно се случва. Дрегерът е отчел наличие на алкохол. Самият лекар отрича. Директорът на болницата отрича лекарят да употребява алкохол. Има досъдебно производство, надявам се, че ще се установи истинската причина за инцидента и дали лекарят е употребил алкохол или антидепресанти”, каза министърът.

Според Атанасова е недопустимо да се упражнява толкова отговорна професия в състояние, което не позволява да се изпълняват трудовите задължения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
10
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Тоя не е извадил късмет.Попаднал е на ***.Ще му се разгони фамилията.Едва ли е бил на депресанти?Да отидеш на работа"дрогиран"дори с депресанти си е също престъпление.А доколко се разбра и от самия репортаж жената за съжаление си е била пътник.Дори и да е бил трезвен,едва ли е можел да направи нещо.Сега остава да видя сеира кое по-по-най в България.Проф.Миланов от БЛС с вездесъщите български седебно-медицински експертизи или ***?
43
0
 
8
 
! Отговори
неразбиращ преди 11 години
"Според Атанасова е недопустимо да се упражнява толкова отговорна професия в състояние, което не позволява да се изпълняват трудовите задължения."P.S.Това за Веждичката важи ли?...Питам само де...
42
4
 
6
 
! Отговори
До Гражданин преди 11 години
Не виждам защо намесваш Борисов,макар че принципно си прав. След като най висшия чиновник в една държава безнаказано нарушава законите и му се разминава,така дава пример и на всички останали да правят същото. Хората си казват че като на премиера му се е разминало,що пък и на тях да не им се размине някое престъпленийце по служба. Но сравнението ти е неуместно щото веднага ще потърсят политически подтекст в него
41
6
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
г-н Селянино,бях сигурен,че дори и в този случай няма да пропуснете да поплювате по ББ.Не че съм му фен,но вече прекалявате.Вероятно той е виновен за това,че снощи женати не ти е дала.Незнайно защо винаги пропускате малки ,но важни подробности,като тази,че е осуетил проверката по молба на Първанов.И вместо да задавате въпроси към Гоце ,хвърляте кал по ББ.Бойко заслужава критика за много неща,но нека поне малко да сме коректни и да говорим с факти
40
1
 
1
 
! Отговори
дедо преди 11 години
Абе,тоя ще се изкара че е "бивш" *** а си е едно комунистическо ...Тия в ГЕРБ все "бивши" бре !
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от доктори пияндурници!!!
38
7
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Какво толкова се учудвате на опитите на лекарите да се предпазят един друг и да измислят нелепи оправдания, когато сгафят нещо? То цялото ни общество е такова и основно се вмирисва от политиката. Пример: когато Борисов го изловиха, че е спрял проверката на Мишо Бирата (щото бил обещал), вместо прокуратурата да се самосезира за това закононарушение и Борисов да бъде отстранен от поста си (поне до изясняване на случая), те се захванаха уж да дирят под вола теле, докато се позабрави случая.
37
1
 
10
 
! Отговори
foreigner преди 11 години
Ако това подобие на човек наистина е било с остра хепатална кома, може ли тогава някой да обясни на т.н. й близки да не вдигат вой, защото това почти не се лекува.
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такааа-тази партенка започна от БТВ.Някаква ***,която работи като *** в Италия се прибира и иска специално отношение,за роднините си,макар че не платила и лев осигуровки.Когато не се отнесли с нея като с величие,което тя очаква ,първата реакция е -той е пиян.Спомнете си колко пъти само тази година се е случвало *** да обвини доктор,полицай и каквото и да е длъжностно лице ,което не им играе по свирката в пиянство?...а дрегери- купуват се в техномаркета плюс няколко лева,ще покаже
35
3
 
4
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
На операционната маса един хирург пита друг: "Абе, т'ва черво откъде го извадихме?"Другият: "Миии ... не знам, то май остана в повече..."Първият: "Мааац! Писи-писи-пис! На яж, да се задавиш дано!"
34
3
 
11
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 24Не те знам дали си лекар или пациент. Аз лично спадам към пациентите.И мога да ти кажа, че познавам лекари и "лекари". За съжаление, в България истинските лекари вече се броят на пръсти.Има лекари които са ми помогнали много, на които шапка им свалям!Извинявай, ама да ходиш пиян на работа, пък независимо дали са ти докарали труп или болен със шанс за излекуване си е чисто престъпление.Като му е малка заплатата - да си намери работа другаде, но не може да пие на смяна!!!
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук са се навъдили сума ти адвокати и лекари,за това май трябва да изясня 2 неща:1/Неизвестен е всеки извършител,за чиято вина няма доказателства,а вина се доказва в съда.До тогава по закон всеки е невинен,макар и под подозрение.В тази връзка когато се докаже ,че лекарят е убил пациентката -ще го съдят.2/Пациентката е била неизлечимо болна,просто е било въпрос на време да умре и който и да е бил лекаря,това щеше да се случи,това се случи дори и на Мйкъл Джексън,както се казва-всеки умира
32
1
 
7
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
"Дрегерът е отчел наличие на алкохол. Самият лекар отрича. "Аз не омаловажавам работата на лекарите. Но тази информация ме кара да се замисля сериозно.1. Самата диагноза остър хепатит няма връзка с факта, че дежурен лекар, на работа употребява алкохол. Това не го оправдава.2. Познавам хора които са на антидепресанти. Те имат много странични ефекти.Много антидепресанти причиняват сънливост. Мисля, че дори антидепресантите не са доказателство за невинност, макар че явно това е лъжа.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До имигрантАми той един го пуснаха,ама щото беше кънкьор.
30
4
 
7
 
! Отговори
монах681 преди 11 години
Какви депресанти,вчера имаше статия,че полицията е установила 2,47 промила алкохол в кръвта на пияния доктор,след взета проба....???????????????????????????????????????????????????????????????????
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До .Бат Жоро сигурно е можел да я спаси.С космическа енергия баене и фърляне на боп.
28
5
 
4
 
! Отговори
дамн преди 11 години
" проверка с дрегер показа, че дежурният лекар е бил пиян", а такаааа.... Дали е причинил или не смъртта на жената???? Предполагам, изхождайки от презумцията: гарван, гарвана ...., че доктора е невинен като новородено, НО той си е яко ПИЯНО ДЛЪЖНОСТНО лице.
27
2
 
15
 
! Отговори
. преди 11 години
Жената е живеела в ромската махала, шизофреничка, с нефункциониращ черен дроб и отказали бъбреци. Кой знае какви лекарства е вземала в къщи.Кой може да я спаси.
26
5
 
4
 
! Отговори
George1 преди 11 години
Кое е неизвестното на извършителя?Тоя доктор нали си има име?
25
7
 
9
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
"Окръжната прокуратура в Кюстендил е образувала досъдебно производство по случая в Дупница, при който 35-годишна жена почина, а проверка с дрегер показа, че дежурният лекар е бил пиян. "Все едно някой да блъсне и да убие човек с кола, дрегерът да покаже наличие на алкохол, а защитници на шофьора да твърдят, че бил на антидепресанти и да го пуснат по живо по здраво!